Zece lucruri care ne afectează creierul. Încetează să le mai faci

Zece lucruri care ne afectează creierul. Încetează să le mai faci

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 October 2021 in Dezvoltare PersonalaPsihologieSanatate

5. Alcoolul și obiceiurile proaste.

Nicotina, alcoolul și obiceiurile proaste distrug celulele creierului. Toate acestea reduc energia vitală a unei persoane.

Cu cât le consumi mai mult, cu atât creierul este mai afectat.

Orice stimulent, precum cafeaua, creează dependență, iar o persoană are nevoie din ce în ce mai mult de o ceașcă pentru a se revigora.

Corpul nu mai produce proprii hormoni de vitalitate, ceea ce duce la o stare constantă de oboseală.

6. Munca neplăcută.

Dacă nu îți place ceea ce muncești pentru a face bani, cu siguranță asta îi dăunează și creierului, deoarece energia din corp devine mai mică și creierul funcționează mai rău.

Dimpotrivă, dacă îți place ceea ce faci, te inspiră, creierul tău gândește mai bine și te ajută să termini mai repede.

7. Lipsa apei.

Creierul nostru este primul din corp care simte lipsa aportului de apă. Transmiterea impulsurilor nervoase are loc prin microtuburi cu apă, iar atunci când nu suntem hidratați suficient, celulele creierului încep să se usuce și să se micșoreze, adică, transmisia impulsurilor între terminațiile nervoase este întreruptă.

Drept urmare, memoria se deteriorează și capacitatea de concentrare este redusă.

8. Stresul.

Stresul cronic este foarte periculos pentru creierul nostru, deoarece acesta poate duce la tulburări mentale.

Persoanele care au suferit traume psihologice sau stres se plâng adesea că memoria și atenția lor s-au deteriorat și a apărut iritabilitatea. Acestea cad ușor în anxietate, se încarcă cu lucruri nesemnificative și încep să-și facă griji pentru tot felul de probleme nereale.

Stresul are un efect chimic asupra creierului și îl modifică fizic.

În timpul stresului, glandele suprarenale eliberează cortizol, care este ca un ciocan pentru creier. La o expunere prelungită, cortizolul distruge zonele creierului responsabile de memoria noastră, atenție, control, luarea deciziilor, planificare.

9. Lipsa aerului curat.

Când creierului îi lipsește oxigenul, activitatea lui încetinește semnificativ. Acest lucru se întâmplă atunci când aerul este puternic poluat, când camera în care lucrați sau locuiți nu este ventilată.

Este dăunător să lucrezi în timpul bolii – munca mentală intensă dăunează creierului. În acest moment, corpul își folosește toate resursele pentru a combate boala, iar creierul nu primește suficient oxigen.

10. Sare și zahăr.

Sarea afectează tensiunea și reține excesul de apă. De asta, o persoană are mai puțină energie în corp.

Trăim într-o lume în care zahărul este pretutindeni, aproape fiecare produs conține zahăr într-o formă sau alta.

Zahărul creează dependență și are un gust bun. Un aport mare de dulciuri duce la un salt accentuat al nivelului de zahăr din sânge și perturbă structura fluxului sanguin în creier.

Zaharul duce la stres oxidativ, care la rândul său duce la o deteriorare dramatică a dispoziției, depresie și memorie slabă, concentrație scăzută și gândire lentă.

Ai grijă de creierul tău iar acesta va avea grijă de tine.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!