7 adevăruri crude pe care aproape fiecare dintre noi le neagă (Până când viața nu îți deschide ochii)

7 adevăruri crude pe care aproape fiecare dintre noi le neagă (Până când viața nu îți deschide ochii)

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 April 2024 in Dezvoltare PersonalaÎnțelepciuneLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Indiferent cât de mult visăm la o lume mai bună, primitoare și caldă, realitatea este alta. Vreau să vă împărtășesc câteva gânduri.

Există niște adevăruri crude cu care toată lumea se confruntă, dar unii închid ochii la aceste adevăruri, apoi suferă, în timp ce alții le acceptă și trăiesc mult mai bine. Depinde de voi ce vreți să alegeți.

1. Nimănui nu îi pasă cu adevărat de problemele tale

Da, sunt persoane care te vor mai ajuta din când în când, dar realitatea este că nimeni nu va sta să se gândească toată ziua la problemele tale, pentru că fiecare se confruntă cu anumite situații în propria viață.

De asemenea, nimănui nu îi place să te audă cum te plângi. Dacă te plângi constant, oamenii te vor percepe ca pe un plângăcios și te vor evita. Lumea are nevoie de oameni puternici, care să știe să rezolve probleme, nu de plângăcioși.

2. Doar oamenii care se gândesc constant la bani se pot îmbogăți

Odată, am râs de expresia “ca să ai mai mulți bani, trebuie să te gândești la ei 80% din timp”. Mi s-a părut că e o prostie. Trebuie să ne gândim cum să fim fericiți, banii o să vină cumva. Așadar, am continuat să trăiesc cu un salariu minim.

Dar când am început să lucrez pentru mine, am realizat că gândurile constante despre bani chiar contribuie la apariția ideilor despre cum să câștigi mai bine. M-am gândit mereu cum să îmbunătățesc relațiile cu clienții, am început să învăț mai mult, am urmat cursuri. Acest lucru m-a ajutat să îmi cresc veniturile de zece ori.

Iar cei care se plâng că au prea puțini bani, de fapt, nu se gândesc niciodată la ei. Cel mai probabil, se gândesc cum să se distreze.

3. Femeia o să te iubească doar dacă te comporți frumos cu ea

“Vreau să fiu acceptat așa cum sunt! Să nu încerce nimeni să mă schimbe” – este un vis neîmplinit al multor bărbați.

Scuze, prietene, nimeni în lume, în afară de mama ta, nu te va iubi necondiționat așa cum ești. Sfârșitul discuției. Ne alegem partenerii pentru comportament, inteligență, emoții, umor, frumusețe sau pentru senzația de siguranță pe o simțim lângă ei. Dar dacă asta nu există, trecem mai departe.

Pentru ca o femeie să te iubească, trebuie să te comporți frumos cu ea, să o respecți, să îi arăți că și tu o iubești, să ții cont de părerea ei, etc.

4. Toată lumea are parte de dificultăți în viață, este normal

S-a spart o țeavă în bucătărie? Cineva a zgâriat aripa mașinii? Copilul s-a îmbolnăvit din nou?

Trebuie să vă obișnuiți cu faptul că viața nu este roz. Viața este o succesiune de probleme pe care trebuie să le rezolvați într-un fel sau altul. Cu cât le rezolvați mai eficient, cu atât deveniți mai liniștiți și mai fericiți, așa că încercați să luați mereu cea mai înțeleaptă decizie.

5. Dacă nu știi să te lupți, vei fi învins

Lupta este fundamentul vieții, la fel ca și mâncatul. Toate ființele vii de pe planeta noastră se luptă constant pentru locul lor sub soare. Nimeni nu poate ocupa un teritoriu fără a acționa, fără a face ceva pentru asta.

Aici nu mă refer la violență, nu trebuie să vă luptați fizic (nu recomand deloc), puteți lupta intelectual, verbal, tehnologic. Să învingeți concurenții, să fiți mai inteligenți, mai iscusiți.

6. Odată cu trecerea anilor, sănătatea se degradează

La 20 de ani, pare că putem face orice – corpul nostru este cât se poate de sănătos (relativ vorbind) și se regenerează rapid. Putem să avem vicii, să petrecem noaptea, să mâncăm nesănătos și să nu facem sport pentru că nu se întâmplă nimic rău.

Dar cu fiecare deceniu care trece, sănătatea începe să se degradeze și încep să fie afectate tot mai multe organe. Cam la 35 de ani începi să înțelegi că nu o să mai fii niciodată la fel ca în tinerețe. Spatele începe să doară, picioarele încep să te doară, începi să plătești pentru vizite la doctori, dormi tot mai rău.

Cei care nu au grijă de sănătatea lor, vor regreta în cele din urmă.

7. Vrei să fii lider în familie? Trebuie să-ți asumi responsabilitatea

Aproape toți bărbații vor să fie liderii în familie, dar în realitate, ei nu vor să preia responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă cu cei de sub aripa lor, dar nici nu știu cum să o facă. Pur și simplu le place statutul de lideri.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!