Tot ce vedem la alte persoane că este bine sau rău – sunt indicii pentru noi

Tot ce vedem la alte persoane că este bine sau rău – sunt indicii pentru noi

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 April 2024 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Nicio persoană nu apare în viața noastră întâmplător. Asta se aplică nu doar celor din jurul nostru, dar și acelora pe care nu îi cunoaștem personal, dar care într-un fel sau altul fac parte din realitatea noastră – bloggeri, artiști, politicieni, călători ocazionali etc.

Fiecare dintre ei este un mesager din partea Eu-lui nostru Superior, care încearcă să ne transmită ceva important prin intermediul lor. Astfel, ni se oferă ajutor pentru a ne cunoaște pe noi înșine.

Din păcate, majoritatea dintre noi nu observă aceste mesaje importante, considerând că alte persoane ca fiind indivizi autonomi, a căror caracter și comportament nu au nicio legătură cu noi.

Băieții și fetele bune

Toți am crescut într-o societate care încuraja manifestarea unor calități și critica manifestarea altora. Am fost învățați să fim onești, buni, generoși, curajoși, puternici, prudenți, modești, harnici, și am încercat din greu să îndeplinim aceste așteptări – întâi de la părinți, apoi de la profesori, prieteni, parteneri, societate în general și, în final, de la noi înșine.

De asemenea, ni s-a transmis de mici că doar băieții și fetele rele mint, sunt zgârcite, invidioase, laudăroase, leneșe, fricoase și agresive. Ne doream foarte mult să fim buni în ochii celor din jur, așa că ne-am suprimat aceste trăsături, simțind o profundă dezamăgire față de noi înșine când, din când în când, acestea izbucneau la suprafață.

La un moment dat, am crezut că merităm iubire doar dacă corespundem imaginii unui om perfect, și de atunci am continuat să alergăm după această perfecțiune mitică toată viața.

Imposibilitatea de a atinge această perfecțiune este principala sursă a suferințelor noastre. Va exista întotdeauna ceva din cauza căruia nu putem fi complet mulțumiți de noi înșine. Depresiile, anxietatea, dependențele, supraalimentația sunt consecințele acestei nemulțumiri.

Această dilemă poate fi rezolvată într-un singur mod – prin recunoașterea faptului că orice separare între bine și rău a fost impusă și nu are legătură cu realitatea efectivă. În fiecare dintre noi există absolut tot – la fel cum fiecare picătură de apă din ocean posedă aceleași proprietăți ca întreaga apă din el.

Tot ce avem nevoie este să începem să vedem în noi acele părți pe care le-am respins, să le recunoaștem și să le acceptăm.

Nu este posibil să ajungem la armonie interioară fără a obține integritate. Și nu va exista armonie nici în exterior, pentru că tot ce este în exterior este o reflectare a interiorului. Așadar, vor exista probleme cu relațiile, banii, auto-realizarea, sănătatea. Chiar și războaiele exterioare sunt reflectarea luptelor noastre interne cu partea noastră „rea”.

Exact pentru aceasta vin în viața noastră alte persoane – pentru a ne arăta ceea ce noi înșine nu vrem să vedem în noi. Cu cât vedem mai rău, cu atât ni se arată mai clar.

De ce fetele bune se trezesc adesea în relații cu bărbați abuzatori? Pentru că ele însele nu își văd și nu acceptă propria cruzime și agresivitate. Apoi aceasta vine din exterior – pentru a le atinge prin suferință.

Până când o fată bună nu descoperă și nu își asumă această parte, în viața ei un bărbat abuzator îl va fi înlocuit de altul, și așa va continua la infinit.

Acest lucru se aplică și pentru zgârcenie, invidie, minciună, lene, laudă, aroganță, egoism. Până când nu începem să vedem aceste trăsături în noi înșine, vom atrage exact astfel de persoane. Și, ceea ce este important, în ochii altor persoane noi înșine vom părea asemenea, și asta va respinge oamenii și va crea probleme în relațiile personale și profesionale.

Vestea bună: tot ce vedem bun în alții este de asemenea despre noi! Trebuie să încercăm să observăm și să ne eliberăm de obiceiul de a ne subevalua calitățile bune.

Concluzii

Trebuie să învățăm să percepem absolut fiecare persoană din realitatea noastră ca pe un mesager care ne aduce informații importante despre noi înșine. Cel mai greșit lucru este să luptăm cu cineva, să încercăm să demonstrăm ceva, să manipulăm, să disprețuim, să urâm. Când ne comportăm așa, ne asemănăm cu un câine care latră la propria sa reflectare în oglindă.

Dacă veți înțelege și veți aplica în viață ceea ce ați citit în acest articol, veți observa foarte repede cum totul în jurul vostru va începe să se schimbe în bine. Și persoanele „mai puțin bune” vor începe să părăsească realitatea voastră sau se vor schimba în mod inexplicabil și greu de înțeles.

Vă doresc acest lucru.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!