Zece lucruri care ne afectează creierul. Încetează să le mai faci

Zece lucruri care ne afectează creierul. Încetează să le mai faci

Publicat de Patricia Esca pe 21 October 2021 in Dezvoltare PersonalaPsihologieSanatate

Cât timp petreceți pentru a avea grija de creierul dumneavoastră? Cât de des te gândești la asta și de ce majoritatea oamenilor nu fac asta? Ce distruge creierul și ce trebuie făcut pentru a vă menține creierul în formă maximă?

De ce viața noastră modernă ne distruge conexiunile neuronale, făcându-ne mai slabi, mai puțini inteligenți și creativi?

Creierul nostru conține 86 de miliarde de celule. Acesta ne controlează tot corpul.

Să aruncăm o privire la zece motive care ne afectează negativ creierul.

1. Inacțiune.

Tehnologiile moderne – calculatoare, mașini și transport public, furnizarea de servicii (livrare la domiciliu, livrare de alimente, etc …), toate acestea ne conduc la inacțiune și ne fac să devenim leneși.

Omul a fost creat pentru a trăi și a se bucura de lumea din jur. Ne transformăm treptat într-o ființă legată de un singur loc.

Practicând sport, menținem sănătatea fizică a corpului nostru și îmbunătățim funcționarea creierului.

Lipsa de activitate reduce fluxul de sânge către creier, atunci când tastăm continuu pe computer, ne ținem respirația, ceea ce duce la o scădere a oxigenului în organism.

Ca rezultat, apare gândirea încețoșată, oboseala, concentrare slabă.

Cum se remediază?

Folosiți cel puțin o oră pe zi pentru a vă activa, a face mișcare și a vă desprinde de mediul obișnuit. Faceți între 7 și 10 mii de pași în fiecare zi.

Marii inventatori precum Nikola Tesla și Charles Darwin, Jack Dorsey sunt toți fanii mersului pe jos.

Amintiți-vă, mișcarea este viață.

2. Suprasolicitare cu informații.

Cantitatea de informații procesate care ne vine din exterior într-o singură zi este pur și simplu incredibilă.

Potrivit unui raport al Universității din California, San Diego, o persoana primește în medie aproximativ 30 de GB de informații, o creștere de 350% în ultimele trei decenii.

Citeste si  Scrisoarea unei femei singure catre toti barbatii

Acest flux constant de informații, perturbă concentrarea unei persoane.

Dacă nu putem să gestionăm corect aportul de informații, acest lucru duce la supraîncărcare de informații și, ca urmare, la depresie. Chiar și informațiile mici pot interfera cu concentrarea dumneavoastră.

Învață să stai în liniște cât mai des posibil – calmează mintea, corpul și sufletul.

3. Multitasking.

Când sunteți aglomerat și reacționați la zeci de sarcini neplanificate, acesta vă ucide concentrarea. Multe companii își încarcă angajații cu multitasking. Cu toate acestea, adevărul este că nu toți oamenii pot face față eficient unui flux uriaș de informații.

Din păcate, o persoană nu este un computer și nu poate face două lucruri în același timp și să le acorde o atenție egală.

Studiile au arătat că persoanele care îndeplinesc mai multe sarcini în același timp au o densitate mai mică în cortexul cingulat anterior. Aceste zone sunt responsabile pentru empatie, controlul cognitiv și emoțional.

Practic, cu cât practici mai mult multitasking, cu atât mai mult îți deteliorezi creierul.

4. Congestia și lipsa somnului.

Învață să te trezești singur, nu folosind o alarmă. Trezirea cu o alarmă întrerupe procesele de recuperare ale creierului.

Pune-te la somn puțin mai devreme, obișnuiește-te să te odihnești complet și să dormi suficient. Privarea constantă de somn duce treptat la moartea celulelor creierului.

Acest lucru duce la cefalee sistematică, tulburări de memorie și dezechilibre hormonale. Șapte, opt ore de somn este minimul de care are nevoie o persoană pentru a-și reda vitalitatea.

Citeste si  O femeie multumita inseamna o relatie fericita!

5. Alcoolul și obiceiurile proaste.

Nicotina, alcoolul și obiceiurile proaste distrug celulele creierului. Toate acestea reduc energia vitală a unei persoane.

Cu cât le consumi mai mult, cu atât creierul este mai afectat.

Orice stimulent, precum cafeaua, creează dependență, iar o persoană are nevoie din ce în ce mai mult de o ceașcă pentru a se revigora.

Corpul nu mai produce proprii hormoni de vitalitate, ceea ce duce la o stare constantă de oboseală.

6. Munca neplăcută.

Dacă nu îți place ceea ce muncești pentru a face bani, cu siguranță asta îi dăunează și creierului, deoarece energia din corp devine mai mică și creierul funcționează mai rău.

Dimpotrivă, dacă îți place ceea ce faci, te inspiră, creierul tău gândește mai bine și te ajută să termini mai repede.

7. Lipsa apei.

Creierul nostru este primul din corp care simte lipsa aportului de apă. Transmiterea impulsurilor nervoase are loc prin microtuburi cu apă, iar atunci când nu suntem hidratați suficient, celulele creierului încep să se usuce și să se micșoreze, adică, transmisia impulsurilor între terminațiile nervoase este întreruptă.

Drept urmare, memoria se deteriorează și capacitatea de concentrare este redusă.

8. Stresul.

Stresul cronic este foarte periculos pentru creierul nostru, deoarece acesta poate duce la tulburări mentale.

Persoanele care au suferit traume psihologice sau stres se plâng adesea că memoria și atenția lor s-au deteriorat și a apărut iritabilitatea. Acestea cad ușor în anxietate, se încarcă cu lucruri nesemnificative și încep să-și facă griji pentru tot felul de probleme nereale.

Stresul are un efect chimic asupra creierului și îl modifică fizic.

Citeste si  O metodă ușoară pentru a vă îmbunătăți memoria folosită de Pitagora

În timpul stresului, glandele suprarenale eliberează cortizol, care este ca un ciocan pentru creier. La o expunere prelungită, cortizolul distruge zonele creierului responsabile de memoria noastră, atenție, control, luarea deciziilor, planificare.

9. Lipsa aerului curat.

Când creierului îi lipsește oxigenul, activitatea lui încetinește semnificativ. Acest lucru se întâmplă atunci când aerul este puternic poluat, când camera în care lucrați sau locuiți nu este ventilată.

Este dăunător să lucrezi în timpul bolii – munca mentală intensă dăunează creierului. În acest moment, corpul își folosește toate resursele pentru a combate boala, iar creierul nu primește suficient oxigen.

10. Sare și zahăr.

Sarea afectează tensiunea și reține excesul de apă. De asta, o persoană are mai puțină energie în corp.

Trăim într-o lume în care zahărul este pretutindeni, aproape fiecare produs conține zahăr într-o formă sau alta.

Zahărul creează dependență și are un gust bun. Un aport mare de dulciuri duce la un salt accentuat al nivelului de zahăr din sânge și perturbă structura fluxului sanguin în creier.

Zaharul duce la stres oxidativ, care la rândul său duce la o deteriorare dramatică a dispoziției, depresie și memorie slabă, concentrație scăzută și gândire lentă.

Ai grijă de creierul tău iar acesta va avea grijă de tine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!