Zece lucruri care ne afectează creierul. Încetează să le mai faci

Zece lucruri care ne afectează creierul. Încetează să le mai faci

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 October 2021 in Dezvoltare PersonalaPsihologieSanatate

Cât timp petreceți pentru a avea grija de creierul dumneavoastră? Cât de des te gândești la asta și de ce majoritatea oamenilor nu fac asta? Ce distruge creierul și ce trebuie făcut pentru a vă menține creierul în formă maximă?

De ce viața noastră modernă ne distruge conexiunile neuronale, făcându-ne mai slabi, mai puțini inteligenți și creativi?

Creierul nostru conține 86 de miliarde de celule. Acesta ne controlează tot corpul.

Să aruncăm o privire la zece motive care ne afectează negativ creierul.

1. Inacțiune.

Tehnologiile moderne – calculatoare, mașini și transport public, furnizarea de servicii (livrare la domiciliu, livrare de alimente, etc …), toate acestea ne conduc la inacțiune și ne fac să devenim leneși.

Omul a fost creat pentru a trăi și a se bucura de lumea din jur. Ne transformăm treptat într-o ființă legată de un singur loc.

Practicând sport, menținem sănătatea fizică a corpului nostru și îmbunătățim funcționarea creierului.

Lipsa de activitate reduce fluxul de sânge către creier, atunci când tastăm continuu pe computer, ne ținem respirația, ceea ce duce la o scădere a oxigenului în organism.

Ca rezultat, apare gândirea încețoșată, oboseala, concentrare slabă.

Cum se remediază?

Folosiți cel puțin o oră pe zi pentru a vă activa, a face mișcare și a vă desprinde de mediul obișnuit. Faceți între 7 și 10 mii de pași în fiecare zi.

Marii inventatori precum Nikola Tesla și Charles Darwin, Jack Dorsey sunt toți fanii mersului pe jos.

Amintiți-vă, mișcarea este viață.

2. Suprasolicitare cu informații.

Cantitatea de informații procesate care ne vine din exterior într-o singură zi este pur și simplu incredibilă.

Potrivit unui raport al Universității din California, San Diego, o persoana primește în medie aproximativ 30 de GB de informații, o creștere de 350% în ultimele trei decenii.

Acest flux constant de informații, perturbă concentrarea unei persoane.

Dacă nu putem să gestionăm corect aportul de informații, acest lucru duce la supraîncărcare de informații și, ca urmare, la depresie. Chiar și informațiile mici pot interfera cu concentrarea dumneavoastră.

Învață să stai în liniște cât mai des posibil – calmează mintea, corpul și sufletul.

3. Multitasking.

Când sunteți aglomerat și reacționați la zeci de sarcini neplanificate, acesta vă ucide concentrarea. Multe companii își încarcă angajații cu multitasking. Cu toate acestea, adevărul este că nu toți oamenii pot face față eficient unui flux uriaș de informații.

Din păcate, o persoană nu este un computer și nu poate face două lucruri în același timp și să le acorde o atenție egală.

Studiile au arătat că persoanele care îndeplinesc mai multe sarcini în același timp au o densitate mai mică în cortexul cingulat anterior. Aceste zone sunt responsabile pentru empatie, controlul cognitiv și emoțional.

Practic, cu cât practici mai mult multitasking, cu atât mai mult îți deteliorezi creierul.

4. Congestia și lipsa somnului.

Învață să te trezești singur, nu folosind o alarmă. Trezirea cu o alarmă întrerupe procesele de recuperare ale creierului.

Pune-te la somn puțin mai devreme, obișnuiește-te să te odihnești complet și să dormi suficient. Privarea constantă de somn duce treptat la moartea celulelor creierului.

Acest lucru duce la cefalee sistematică, tulburări de memorie și dezechilibre hormonale. Șapte, opt ore de somn este minimul de care are nevoie o persoană pentru a-și reda vitalitatea.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!