Sfaturi înțelepte de la Dalai Lama pentru femeile care nu sunt fericite în viața personală

Sfaturi înțelepte de la Dalai Lama pentru femeile care nu sunt fericite în viața personală

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 April 2024 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateSfaturi

Unele femei își petrec timpul într-o singurătate greu de suportat, altele sunt nemulțumite de faptul că bărbații lor sunt indiferenți, că nu mai sunt ca la începutul relației. Altele încă încearcă să pună capăt unei relații dificile și toxice, în care aspectele negative le umbresc pe cele pozitive.

Toată lumea vrea să scape de probleme și să zboare spre emoții mari și luminoase. Cum a spus un scriitor: “Omul a fost creat ca să fie fericit, așa cum pasărea a fost creată ca să zboare”.

Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem, sentimentul de fericire nu ni se oferă de sus, noi îl generăm singuri în sufletul nostru prin modul în care ne trăim viața, iar viața poate fi privită în moduri diferite.

Am adunat câteva dintre cele mai înțelepte citate ale filosofului tibetan Dalai Lama, care vor ajuta să vă puneți ordine în gânduri:.

Citate pentru femeile care nu se simt apreciate

“Oamenii au fost creați pentru a fi iubiți, iar lucrurile au fost create pentru a fi folosite. În lume este haos pentru că totul este pe dos”.

“Femeia nu este obligată să împingă bărbatul de la spate spre mari realizări. Ea nu trebuie să acopere golurile din psihicul masculin sau să-i ridice stima de sine. Nu trebuie să fie un obiect care servește la binele altuia. Tot ce trebuie să facă femeia este să fie fericită alături de bărbatul său. Restul poate fi ignorat”.

Citate pentru femeile care suferă

“Adesea amplificăm propria durere și suferință, dând dovadă de prea multă sensibilitate și prea multă atenție la detalii, și luând lucrurile prea personal.”

“Omul alege singur dacă să sufere sau nu, în funcție de cum reacționează la diverse situații.”

Este trist când bărbatul tău nu te prețuiește, dar acesta nu este un motiv să te izbești cu capul de perete sau să-ți umpli obrajii cu lacrimi. Aceasta este o ocazie să-ți revizuiești viața și să iei decizia corectă. Într-o lume unde există milioane de bărbați, cu siguranță se va găsi cineva care să te aprecieze și să nu te lase să verși nicio lacrimă.

Iată ce ne sfătuiește Dalai Lama:

“În fiecare dimineață, când te trezești, începe cu gândul <Astăzi sunt norocoasă, m-am trezit, sunt sănătoasă, am primit această zi prețioasă și nu o voi irosi>.”

A suferi din cauza unei iubiri neîmpărtășite sau a tolera un tiran duce într-adevăr la o viață goală și absurdă. Din păcate, nu vei avea șansa la o a doua viață, așa că trebuie să faci tot posibilul pentru a avea o viață fericită, chiar dacă asta înseamnă că trebuie să te desparți de partenerul tău..

Dalai Lama ne sfătuiește să nu vedem în despărțiri doar partea negativă, ci să găsim un sens rațional: “Când pierzi, nu pierzi experiența acumulată.”

Niciunul dintre noi nu poate fi complet sigur că persoana pe care am ales-o este cea potrivită și că va rămâne la fel și după ani de zile, dar asta numai timpul ne poate arăta.

“Amintește-ți că nu întotdeauna ceea ce vrei este cu adevărat ceea ce ai nevoie. A nu obține ce dorești este uneori un noroc.”

Reflectând asupra tipului de femei pe care bărbații le aleg și le iubesc, am ajuns la o concluzie clară. Nu contează dacă acestea sunt voluptoase sau slabe, frumoase sau mai puțin atrăgătoare, nu contează ce parfum folosesc, unde lucrează sau cât de stilat se îmbracă, important este altceva:

“O persoană cu o mare răbdare și toleranță merge prin viață cu o porție specială de calm și liniște. Această persoană nu este doar fericită și emoțional echilibrată, dar este și mai sănătoasă și mai puțin predispusă la boli.”

Aceste sfaturi oferite de Dalai Lama sunt menite să vă inspire și să vă ofere o nouă perspectivă asupra modului în care femeile pot aborda problemele din viața personală.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!