Semnele rele: 12 semne care avertizează asupra pericolelor

Semnele rele: 12 semne care avertizează asupra pericolelor

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 April 2024 in CuriozitățiSpiritualitateSuperstitiiViata

În secolul 21, oamenii nu mai sunt atât de superstițioși ca pe vremuri. Cu toate acestea, există superstiții pe care continuăm să le credem, indiferent de cât de mult ar evolua societatea.

De exemplu, o pisică neagră care traversează strada provoacă majorității oamenilor un sentiment subconștient de anxietate și dorința de a se întoarce din drum, doar pentru a nu avea parte de ghinion. Probabil ei știu că nu se va întâmpla nimic rău, dar sentimentul de neliniște tot va apărea, pentru că această superstiție a rămas în subconștient.

În continuare vă vom prezenta treisprezece semne care ne avertizează asupra pericolelor sau prevăd necazuri.

1. Oglindă spartă

Chiar și fără să fie superstițioasă, orice persoană se supără atunci când sparge o oglindă, este normal. În trecut, se spunea că o oglindă spartă aduce șapte ani de ghinion, dar în ziua de astăzi puțini oameni mai cred acest lucru. Ei pur și simplu aruncă oglinda spartă și cumpără una nouă.

2. Ceasul care a stat

În trecut se credea că acesta este un semn extrem de neplăcut care prezice că proprietarului acestui obiect i se vor întâmpla lucruri rele, dar în zilele noastre oamenii au ajuns la concluzia că acest lucru semnifică terminarea bateriei care face ceasul să funcționeze și nimic mai mult.

3. Pasăre care intră accidental în casă

Se spune că un astfel de vizitator nepoftit prezice răul unei persoane din locuință, mai ales dacă este vorba despre o cioară.

4. Sare vărsată

Sarea vărsată semnifică certuri în casă, sau cel puțin așa se crede. Cu toate acestea, după mai multe dăți în care oamenii au vărsat sare și nu s-a întâmplat nimic după aceea, superstiția aceasta a început să dispară.

5. Femeie cu găleți goale

În trecut se spunea că dacă întâlnești o femeie cu găleți goale, acest lucru prezice probleme financiare și necazuri în ceea ce privește banii. Totuși, în zilele noastre, atunci când vezi o femeie cu găleți goale, cel mai probabil te vei gândi că merge să își ia apă de la fântână și nimic mai mult.

6. Urlatul unui câine în miez de noapte

Este foarte neplăcut să auzi urlatul unui câine, mai ales noaptea. Acest lucru era considerat un semn că urmează să se întâmple ceva rău.

7. Obiect uitat în cimitir

Tot ce este lăsat în cimitir aparține celor decedați și nu poate fi luat înapoi. Dacă cineva ar încerca să le recupereze, cei decedați s-ar supăra și ar putea lua lucruri de la tine. Dacă totuși trebuie să recuperezi un obiect, trebuie să dai ceva în schimb.

8. Sunetul corbului

Strigătele acestor păsări nu sunt plăcute pentru urechile umane. În trecut, ele preziceau diverse neplăceri, mai ales dacă stăteau pe gard sau la geam.

9. Lucru uitat acasă

Se spune că aduce ghinion să te întorci acasă pentru a lua un lucru uitat. Se credea că acest lucru aduce necazuri în călătorie și alte nenorociri.

10. Împiedicarea la ieșirea din casă

Un astfel de semn ne avertizează că ziua noastră nu va fi așa de bună și că nu ar trebui să planificăm niciun fel de activități. Știți acea vorbă ,,Ziua bună se cunoaște de dimineață”? Ei bine, același lucru este valabil și în cazul unei zi proaste.

11. Cuțit rupt

Dacă vârful unui cuțit de bucătărie se rupe, acest lucru sugerează că rudele și apropiații pot avea probleme serioase. Un astfel de cuțit nu ar trebui ținut în casă, trebuie să îl aruncați imediat.

12. Icoana căzută

Dacă o icoană cade de pe raft sau de pe perete, așteaptă-te la necazuri în casă. De asemenea, trebuie să mergi imediat și să o pui la loc, altfel vei putea înrăutăți situația.

Desigur, fiecare persoană își modelează propriul destin, dar semnele sunt pretutindeni. Dacă le cunoaștem, ne putem proteja pe noi și pe cei dragi de nenorociri și probleme.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!