Ați auzit de Reiki? Ce este practica Reiki și cum poți să vindeci alte persoane

Ați auzit de Reiki? Ce este practica Reiki și cum poți să vindeci alte persoane

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 April 2024 in CuriozitățiSpiritualitate

„Reiki” se referă la energia universală a vieții, precum și la practica omonimă de vindecare prin mâini. Această metodă a apărut acum peste 100 de ani și încă în zilele noastre, este utilizată de numeroase persoane de pe glob pentru menținerea sănătății fizice și emoționale.

În acest articol, vom explora în detaliu ce este practica Reiki și care este secretul popularității sale.

Cum a apărut practica Reiki

Omenirea a posedat întotdeauna arta vindecării prin energia mâinilor. Diferite popoare au avut vindecători care, folosind energia emanată din palmele lor, puteau alina durerea și inflamația, vindeca rănile și îmbunătăți starea de bine. Se învăța acest lucru ani de zile și, adesea, vindecătorii erau doar aceia din familii unde această artă era transmisă din generație în generație.

Însă totul s-a schimbat datorită japonezului Mikao Usui. Căutările sale spirituale l-au ajutat să descopere o metodă prin care orice persoană, care nu era vindecător „din naștere”, ar putea să se vindece și să ajute pe alții folosind energia universală, numită în japoneză „Reiki”.

Mikao Usui nu a descoperit această energie, dar a oferit lumii o modalitate eficientă și accesibilă de a interacționa cu ea. Acum, oricine poate lucra cu energia Reiki, pentru aceasta fiind necesar să primești inițierea și să urmezi un curs de formare cu un maestru Reiki.

De ce este necesară energia Reiki pentru o persoană

Terapia Reiki este o metodă unică, deoarece acționează asupra persoanei într-un mod pe care niciun medic, tradițional sau alternativ, nu-l poate imita.

Reiki acționează pe patru niveluri:

1. Nivelul energetic

Multe boli se dezvoltă pe fondul perturbărilor energetice. De exemplu, undeva energia este insuficientă, iar în alte părți, dimpotrivă, există un exces; de asemenea, energia poate să stagneze în corp, formând blocuri energetice. Terapia Reiki ajută la compensarea acestor dereglări și la revitalizarea cu energie pură.

2. Nivelul emoțional

Energia Reiki relaxează, umple de armonie, elimină tensiunea interioară și starea de „arc comprimat”. Acest lucru reduce nivelul de stres, întărește sănătatea emoțională și ajută la câștigarea încrederii în propriile forțe.

3. Nivelul fizic

La acest nivel, Reiki inițiază procesele naturale de auto-vindecare, armonizează funcționarea organelor interne și a organismului în ansamblu, ajută la ieșirea din stări de acutizare, boli cronice și chiar la vindecarea completă. Ea alină spasmele, vindecă durerea și inflamația, îmbunătățește starea generală de bine.

4. Nivelul spiritual

Ajutorul oferit de Reiki este greu de supraevaluat. Aceasta reprezintă un impuls puternic pentru ieșirea din situații de criză și boli, este „vântul în pânze” în căutarea de sine, a scopului și a Căii spirituale. Cu energia Reiki, viața unei persoane se schimbă radical, întotdeauna în bine.

Practicile Reiki

Practica Reiki este în esență o metodă spirituală, care poate fi folosită pentru a te vindeca pe tine și pe alții.

Pentru auto-vindecare sunt create meditații Reiki, precum și poziții Reiki – exerciții speciale în timpul cărora mâinile sunt plasate pe centrele energetice specifice.

Pentru vindecarea altor persoane se efectuează ședințe de Reiki. O ședință de Reiki implică transferul energiei Reiki către o altă persoană, un animal și chiar o plantă. Există ședințe de contact și non-contact.

În timpul unei ședințe de contact, vindecătorul aplică direct mâinile pe corpul pacientului, transferându-i astfel energia vindecătoare. Aceste ședințe au un singur dezavantaj – pentru a le efectua, vindecătorul și pacientul trebuie să fie fizic unul lângă altul. Uneori acest lucru este imposibil, de exemplu, când pacientul locuiește departe sau pur și simplu nu poate călători din cauza stării de sănătate.

Spre deosebire de ședințele de contact, ședințele non-contact (cunoscute și ca ședințe la distanță) nu au astfel de restricții. O ședință la distanță este posibilă pentru că energia Reiki acționează la orice distanță, în orice țară și pe orice continent, nu cunoaște bariere și nu are granițe.

În concluzie, Reiki a devenit un sistem spiritual extrem de popular, însă nu fără motiv. Toți practicanții Reiki, pe lângă posibilitatea de a se vindeca pe sine, obțin un bonus minunat – capacitatea de a vindeca alte persoane, prietenii lor patrupezi și chiar plante.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!