Ce ne fură cel mai mult din energia financiară

Ce ne fură cel mai mult din energia financiară

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 April 2024 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiSpiritualitate

Știți ce ne fură cel mai mult energia financiară? Grija. Aceasta este cea care reduce drastic și pentru mult timp potențialul nostru financiar. Ați observat că anxietatea, o mare supărare, furia sau emoțiile puternice sunt întotdeauna legate de pierderi? Spunem: “ce vremuri rele! Necazurile nu vin niciodată singure!“, și într-adevăr, după un șoc moral sau anxietate, încep pierderile, sărăcia…

Asta nu se întâmplă pentru că necazurile vin în grup. Uneori, nimic rău nu s-a întâmplat, doar ne-am preocupat și am fost foarte anxioși. Însă situația noastră financiară s-a deteriorat imediat. Oamenii săraci sunt foarte preocupați. Ei trăiesc în stres constant și în anxietate, corect?

Pentru că, chiar și o plombă căzută provoacă stres; de unde să iei bani sau cum să-ți tratezi gratuit dantura? Chiar și o simplă vizită la magazin devine stresantă, dacă banii sunt puțini. Trebuie să alegi meticulos cele mai ieftine și sățioase produse. Și să te uiți la produsele gustoase și scumpe pe care nu ți le poți permite. În timp ce altcineva are un coș plin cu delicatese…

Iar datoriile? Creditele care sunt atât de greu de plătit? Grijile pentru copii, care au nevoie de haine noi? Sunt multe motive de anxietate și îngrijorare. Așa se formează un cerc vicios; grija devorează energia banilor. În plus lipsa banilor generează anxietate și stres.

De aceea este atât de important să îți monitorizezi emoțiile și să le controlezi; cel puțin expresia lor.

Furia prea intensă te va costa o sumă rotundă. Emoțiile provocate de faptul că o persoană care îți place nu a răspuns la mesaj te vor costa și mai mult. Anxietatea pentru un interviu te poate lăsa fără un loc de muncă bine plătit; vei fi refuzat. Și vei pierde și ce aveai.

Un om de afaceri îmi povestea că îi dispărea complet intuiția financiară după certurile cu soția. Cu cât cearta era mai mare, cu atât pierderile ulterioare erau mai mari. Poate că era o formă de auto-pedepsire. Dar cu cât se supăra mai tare pe cineva și cu cât era mai anxios, cu atât pierdea mai mulți bani.

Nu degeaba cei care câștigă sunt cei care știu să-și păstreze calmul și să-și controleze emoțiile. În schimb, cei impulsivi și pasionali pierd și nu se pot ridica ulterior.

Înainte de a intra într-un scandal sau de a te supăra, înainte de a te fixa pe o situație anxioasă, gândește-te cât te va costa? Dacă ești pregătit pentru pierderi – atunci dă-i înainte!

Dar uneori este mai bine să te retragi. Și să te protejezi de contactele toxice, dacă de evenimentele negative nu te poți proteja. Trebuie să înveți să te controlezi, dacă vrei să te îmbogățești. Nu trebuie să risipești energia banilor în zadar. Pentru că grija doar va crește ulterior. Iar resursa financiară poate dispărea…Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!