Vampirul emoțional: 11 semne ale persoanelor care răspândesc negativitate

Vampirul emoțional: 11 semne ale persoanelor care răspândesc negativitate

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 April 2024 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSpiritualitate

Ați simțit vreodată că, după ce ați interacționat cu anumite persoane, ați rămas fără energie în corp, fie ea fizică sau morală? Acest lucru nu are deloc legătură cu timpul, puteți discuta doar câteva minute sau ore în șir și tot în același punct veți ajunge.

Acesta este efectul vampirilor emoționali asupra noastră. Astfel de oameni caută negativitatea în tot și o răspândesc în jurul lor. După ce interacționăm cu ei, este foarte dificil să menținem o atitudine pozitivă pentru restul zilei.

Iată 11 semne ai vampirilor emoționali:

1. Pesimismul. Acești oameni văd doar partea negativă în viață, ignorând intenționat aspectele pozitive. Chiar și atunci când aud cea mai bună veste, o pot răsturna în așa fel încât să își strice starea de spirit, pentru că ei nu se pot bucura sincer de nimic.

2. Poziția victimei. Acești oameni se plâng constant și, chiar dacă cei din jur le oferă soluții reale, ei inventează circumstanțe noi și refuză să schimbe situația.

3. Nu ajută pe nimeni. Dacă aveți nevoie de ajutorul acestei persoane, ea nu va fi niciodată disponibilă. Cu alte cuvinte, pe oameni ca aceștia nu puteți conta niciodată, pentru că sunt cei care pot strica toate planurile în momentele cele mai critice. Ei se așteaptă să fie ajutați, dar atunci când voi aveți nevoie, nu vor oferi ajutorul lor în schimb.

4. Exploatarea. Acești oameni stabilesc relații și prietenii “în beneficiul lor”. De asemenea, vor folosi tactici de manipulare pentru a obține ceea ce vor de la alți oameni.

5. Găsesc un motiv de critică în tot. Ei sunt mereu nemulțumiți și găsesc motive de critică fără nicio justificare. Adesea, își ascund critica sub formă de “glume”, pentru a nu părea așa de evident.

6. Nu puteți petrece mult timp cu astfel de persoane. În preajma lor, începeți rapid să vă simțiți epuizați. După ce ați petrecut timp cu un vampir energetic, uneori aveți nevoie de câteva zile pentru a vă “recupera” și pentru a vă reîncărca bateriile.

7. Cred că ceilalți se vor schimba pentru ei. Sunt convinși că sfaturile și cuvintele lor sunt cele mai valoroase și că trebuie să ascultați mereu de ei. Întotdeauna vor încerca să schimbe oamenii din jurul lor (deși, de fapt, problema a fost întotdeauna doar la ei înșiși).

8. Răspândesc zvonuri și bârfe. Le place să aducă oamenii în situații conflictuale, să provoace certuri și apoi să privească și să se bucure de spectacol. Țineți minte: dacă cineva îți spune bârfe despre o persoană, atunci o să spună bârfe și despre tine unei alte persoane.

9. Vă scad stima de sine. O astfel de persoană te poate face să te raportezi negativ la tine însuți. Astfel, începi să ai tot mai multe îndoieli despre sine, îți scade stima de sine, iar negativitatea se răspândește rapid prin mintea ta.

10. Vor alunga anumite persoane din viața voastră. Vampirii emoționali împing oamenii pozitivi din viața voastră. Acest lucru se întâmplă subtil și treptat.

11. Sunt invidioși. Cauza principală pentru care un vampir emoțional poate apărea în viața voastră este invidia. Aceste persoane vin în momentul succesului vostru și fac tot posibilul să-l distrugă. Se poate spune că poziția lor de viață se reduce la proverbul “dacă eu nu am, atunci nici ceilalți să nu aibă”.

Acum că ați aflat care sunt caracteristicile unui vampir energetic, încercați să stați departe de astfel de persoane.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!