Top 4 cele mai bune tipuri de ceai

Top 4 cele mai bune tipuri de ceai

Publicat de Tudor Mihalache pe 29 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

3. Ceai negru

Există multe varietăți de ceai negru, acesta se schimbă pe măsură ce frunzele sunt fermentate și procesate, creând arome care pot fi picante, fructate, florale, afumate etc. Ceaiurile negre nu sunt la fel de bogate în antioxidanți precum cele verzi, dar vă pot ajuta inima.

Fiecare ceașcă de ceai negru neîndulcit consumată pe zi reduce riscul de deces prematur din cauza bolilor de inimă cu aproximativ 4% în comparație cu cei care nu consumă ceai. Un motiv pentru care a dus la această concluzie este capacitatea băuturii de a scădea colesterolul LDL (rău) în timp ce ajută la creșterea colesterolului HDL bun.

Ceaiul negru are mai multă cofeină decât ceaiul verde, așa că vă sfătuim să-l consumați cu atenție. De exemplu, consumul său după-amiaza târziu sau seara vă poate afecta somnul.

4. Oolong

Ceaiul Oolong are o capacitate antioxidantă puternică, ceea ce înseamnă că poate ajuta la reducerea efectelor radicalilor liberi care dăunează celulelor și, la rândul său, poate oferi o anumită protecție împotriva anumitor boli. Noile cercetări au arătat că consumul de ceai, inclusiv ceaiul oolong, ne poate înclina microbiomul către formarea de bacterii benefice, ceea ce poate duce la îmbunătățirea digestiei și a imunității.

Cum să prepari corect ceaiul?

În primul rând, trebuie să țineți cont că prepararea ceaiului timp de 3 minute sau mai mult poate elibera mai mulți antioxidanți benefici în apă. Ideal este să nu-l beți prea fierbinte, pentru a nu deteriora esofagul. Încercați o temperatură care nu depășește 60 grade C.

Băuturile prea fierbinți pot deteriora celulele din gât, crescând riscul de iritare. Ceaiul vrac este în general mai gustos și mai sănătos decât pliculețele de ceai. Ceaiurile gata preparate conțin îndulcitori și alți aditivi chimici.

 


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache