Top 4 cele mai bune tipuri de ceai

Top 4 cele mai bune tipuri de ceai

Publicat de Tudor Mihalache pe 29 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Cald iarna sau rece vara: ceaiul este pur și simplu perfect în orice moment al anului. Ceaiul este cea mai consumată băutură din lume dupa apă: este ieftin, gustos, aromat și sănătos, așadar merita inclus in alimentație. De multe ori ne întrebăm care este cel mai sănătos ceai, ei bine, în acest articol vă vom prezenta cele mai sănătoase ceaiuri din lume.

Top 4 cele mai benefice tipuri de ceai:

1. Ceai verde

Studiile arată că, combinația dintre antrenamentele de mare intensitate și suplimentele cu ceai verde poate avea un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol. În plus, consumul regulat de extract de ceai verde, inclusiv înainte de antrenament, poate crește VO2 max (consumul maxim de oxigen) în timpul efortului.

Un posibil motiv pentru care se întâmplă acest lucru este acela că abundența de compuși polifenoli de catechine (un tip de antioxidant) din ceaiul verde poate crește fluxul de sânge către mușchi și poate îmbunătăți eliminarea oxigenului din sânge, ceea ce duce la o performanță mult mai bună.

Trebuie să ținem cont de faptul că în aproape toate cercetările privind ceaiul verde și exercițiile fizice s-au folosit suplimente concentrate de ceai verde. Deci nu știm cât de mult ceai verde preparat proaspăt ar trebui să bei pentru a obține același nivel de compuși și, astfel, a avea efectele benefice explicate în studii. De asemenea, nivelurile de antioxidanți pot varia foarte mult în funcție de firmele care produc ceaiul.

În ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, știința sugerează că consumul ridicat de ceai verde poate ajuta la reducerea riscului de orice boală, de la diabet la accident vascular cerebral, depresie, oase slabe și boli de inimă.

2. Matcha

Această pulbere verde are un loc garantat pe lista celor mai sănătoase ceaiuri. Matcha este făcut din frunze de ceai uscate și apoi pudră pentru a crește și mai mult concentrația de ingrediente active.

Cu ajutorul acestui produs poți consuma mai mulți antioxidanți, inclusiv compusul unic al ceaiului verde, epigalocatechin galat (EGCG). Studiile arată că EGCG poate scădea riscul de hipertensiune arterială și formare de plăci în vasele de sânge.

Consumul mare de EGCG vă poate proteja, de asemenea, de răceli sau gripă, ceea ce este util în special pentru persoanele care fac multe exerciții fizice și pot avea imunitate scăzută. S-a demonstrat că pulberea de ceai verde îmbunătățește cogniția la persoanele în vârstă, dar acest beneficiu pentru creier nu poate fi mereu observat la persoanele mai tinere.

Matcha conține puțină cofeină și, de asemenea, un aminoacid numit L-teanină, care are un efect calmant și anti-anxietate. Matcha de cea mai înaltă calitate va avea note naturale dulci de aromă de legume și o nuanță de verde vibrantă.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache