Făina de orez – merită să o înlocuim pe făina de grâu?

Făina de orez – merită să o înlocuim pe făina de grâu?

Publicat de Tudor Mihalache pe 29 July 2022 in SanatateSfaturiStiinta

Pentru pierderea în greutate

Deoarece făina de orez are un conținut relativ scăzut de calorii și este ușor de digerat, poate fi consumată de persoanele care urmează o dietă pentru slăbit. Este un bun produs alimentar care ajută la umplerea necesarului zilnic pentru cei mai importanți nutrienți. O sută de grame de făină de orez conține numai 0,7 g de grăsime.

Un organism sănătos nu are nevoie să stocheze energie sub formă de kilograme în plus și țesut adipos. Înlocuirea produselor rafinate din grâu cu făină de orez te va ajuta să ajungi la silueta visurilor tale. La rândul lor, fibrele din orez ne vor ține de foame mai mult timp decât ar fi făcut-o produsele din făină de grău.

Beneficii pentru ten

S-a dovedit că făina de orez este foarte bună atât în bucătărie, cât și pentru îngrijirea zilnică a pielii. O poți folosi pentru a face măști simple de față care netezesc ridurile, te protejează de soare, îți oferă luminozitate, purifică pielea și o hidratează în același timp. Făina de orez poate fi folosită și pentru a face scrub sau pudră matifiantă. Aceasta este cu siguranță o versiune mai sănătoasă și mai naturală a îngrijirii pielii.

O alternativă minunată pentru făina de grâu

Făina de orez nu mai este un produs de bază exotic, care se găsește doar pe mesele asiatice. Ea a început să fie introdusă în alimentația a tot mai mulți oameni din întreaga lume. Aceasta este o alternativă excelentă la făina de grâu procesată, care conține gluten și care poate irita intestinele. Acest produs este ideal pentru coacerea clătitelor și a pâinii, precum și ca agent de îngroșare pentru sosuri și supe.

Faina de orez poate fi făcută acasă folosind un blender sau o râșniță de cafea. Tot ce trebuie să faceți este să cumpărați boabe de orez alb sau brun și apoi să le măcinați cât mai fin posibil. Un astfel de produs nu va conține nici măcar cea mai mică urmă de gluten.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Tudor Mihalache