Făina de orez – merită să o înlocuim pe făina de grâu?

Făina de orez – merită să o înlocuim pe făina de grâu?

Publicat de Tudor Mihalache pe 29 July 2022 in SanatateSfaturiStiinta

Produsă prin măcinarea orezului, făina de orez este adesea folosită ca alternativă la făina de grâu. Este apreciată în special pentru gustul său neutru și lipsa glutenului.

Făina de orez poate fi preparată atât acasă, cât și cumpărată gata făcută din magazin. Este recomandată în special persoanelor care suferă de alergii alimentare, deoarece aceasta nu provoacă reacții alergice.

În plus, conține mulți nutrienți, cum ar fi vitamine, minerale și carbohidrați. Are un conținut relativ scăzut de calorii, este ușor de digerat și are un indice glicemic scăzut. Este foarte bun atât pentru gătit, cât și pentru tratamente faciale.

Proprietățile făinii de orez:

Făina de orez oferă organismului mulți nutrienți valoroși. Vă ajută să vă mențineți o silueta suplă și reglează nivelul zahărului din sânge. Cu toate acestea, proprietățile făinii de orez alcătuiesc o listă mult mai lungă, iată care este aceasta:

  • reduce colesterolul;
  • ajută la curățarea organismului de toxine;
  • îmbunătățește funcționarea sistemului circulator;
  • îmbunătățește vederea și memoria;
  • protejează împotriva bolilor cronice precum bolile de inimă, osteoporoza, hipertensiunea arterială, obezitatea;
  • întărește sistemul nervos;
  • menține pielea în stare bună;
  • reglează sinteza hormonilor, proteinelor și acizilor nucleici.

Despre gluten

Făina de orez nu conține gluten și are mult mai puține calorii decât făina de grâu. Este o alternativă excelentă pentru persoanele cu intoleranță la gluten, precum și pentru cei cu alergii.

În dietă

Făina de orez este făcută din boabe nerafinate și este bogată în fibre, vitamina B, fosfor, calciu, fier, magneziu, vitamina PP, mangan, zinc si sodiu. O sută de grame de făină de orez conține aproximativ 350 kcal. Întrucât în ​​alimentația noastră predomină făina de grâu, ar fi mult mai benefic să adăugăm și făina de orez, care va asigura elementele necesare bunei funcționări a organismului.

Făina de orez conține fitoestrogeni, care contracarează radicalii liberi, astfel încât poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire a celulelor. Desigur, pentru a oferi organismului toți nutrienții de care are nevoie, alimentația noastră ar trebui să fie destul de diversificată. Atât făina de orez alb, cât și cea de orez brun sunt disponibile pe piață. Este mult mai sănătos să mănânci soiurile mai închise, maro, de orez, deoarece conțin mai mulți nutrienți.

Despre diabet

Consumul de orez alb rafinat poate crește riscul de diabet de tip 2, dar consumul de orez brun ajută la prevenirea apariției diabetului. Cerealele nerafinate nu provoacă creșteri ale nivelului de glucoză din sânge. Indicele glicemic al făinii de orez este moderat scăzut – 40.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache