Cum să faci ficatul să curețe mai bine sângele: un mod simplu despre care puțini oameni îl cunosc

Cum să faci ficatul să curețe mai bine sângele: un mod simplu despre care puțini oameni îl cunosc

Publicat de Tudor Mihalache pe 24 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Între timp, o serie de studii sugerează că adăugarea anumitor alimente la dieta zilnică vă ajută să vă mențineți ficatul sănătos. Iată care sunt produsele care pot fi benefice pentru a-l proteja de leziunile patologice.

Legume cu frunze verzi

Radicalii liberi sunt molecule instabile care pot deteriora celulele, inclusiv cele care căptușesc ficatul. Legumele verzi, cum ar fi spanacul și varza kale, conțin nutrienți și compuși care ajută la neutralizarea radicalilor liberi.

În plus, frunzele verzi sunt bogate în fibre. Acest macronutrient ajută la pierderea în greutate, menținând o senzație de sațietate mai mult timp și prevenind supraalimentarea. Excesul de greutate și obezitatea reprezintă o amenințare pentru sănătatea ficatului.

Afine

Sunt foarte bogat în compuși vegetali antociani. Aceștia sunt antioxidanți care îmbunătățesc și protecția ficatului împotriva inflamației și a leziunilor…

Brocoli

Profesorul Elizabeth Jeffrey de la Universitatea din Illinois a concluzionat că, consumul de broccoli este o modalitate bună de a vă ajuta să vă mențineți ficatul sănătos. Conform datelor publicate în Journal of Nutrition, broccoli previne acumularea de grăsime în ficat și apariția NAFLD – boala ficatului gras non-alcoolic.

Usturoi

Dovezile disponibile sugerează că compușii activi usturoi, alicină și ajoen, ajută la protejarea ficatului de daunele radicalilor liberi și de inflamația cauzată de aceștia. In plus, usturoiul proaspat contine aminoacizi, proteine ​​si antioxidanti care imbunatatesc protectia ficatului de toxinele din mediu.

Curcumă

Condimentul are proprietăți antioxidante și poate fi benefic și pentru ficat ca protector împotriva componentelor toxice.

Ceai verde

Utilizarea ceaiului verde susține funcția de detoxifiere a ficatului.

Ananas

Este bogat în enzime digestive care metabolizează grăsimile și proteinele din alimente, care este una dintre numeroasele funcții ale ficatului. Consumul acestuia reduce sarcina pe care o simte în timp ce participă la procesul digestiv. Ananasul conține, de asemenea, vitamina C și magneziu, despre care s-a dovedit că luptă împotriva inflamației.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache