Cum să faci ficatul să curețe mai bine sângele: un mod simplu despre care puțini oameni îl cunosc

Cum să faci ficatul să curețe mai bine sângele: un mod simplu despre care puțini oameni îl cunosc

Publicat de Tudor Mihalache pe 24 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Detoxifierea reprezintă neutralizarea substanțelor toxice care intră în sânge din alimente, din mediu și din organism. Ficatul transformă aceste substanțe în unele mai puțin nocive și ajută organismul să le excrete. Ca urmare a îmbătrânirii naturale a organismului și a unui stil de viață nesănătos, funcția de detoxifiere a ficatului scade. De aceea, după vârsta de 55 de ani este necesar să aveți o grijă suplimentară de acest organ vital.

Din fericire, ficatul este capabil să se regenereze – adică să se repare singur. Trebuie doar să îl ajuți puțin.

O modalitate ușoară de a îmbunătăți funcția de detoxifiere a ficatului

Este foarte important să acordați periodic ficatului timp să se repare. Pentru a face acest lucru, este necesar să-i oferiți un regim de detoxifiere timp de o lună sau două cel puțin o dată pe an.

Pentru a reduce sarcina asupra ficatului, este necesar ca dieta să fie împărțită în mai multe mese (mese fracționate) – adică în 6-7 mese. În același timp, volumul dietei ar trebui să rămână același (pentru un ficat sănătos, trebuie să consumați suficienți nutrienți).

Rezultă că postul nu este cel mai bun mod de a vindeca ficatul.

Amintiți-vă: organismul trebuie să primească o cantitate suficientă de proteine, grăsimi și carbohidrați, altfel ficatului îi va fi dificil să se regenereze și să producă cantitatea necesară de bilă.

Câteva lucruri despre alimentație

Proteina se obține cel mai bine din pește marin și fructe de mare.

Sursa de grăsimi ar trebui să fie atât produsele de origine animală, cât și uleiurile vegetale (de măsline, semințe de in, floarea soarelui, rapiță).

Carbohidrații se obțin cel mai bine din cereale integrale. Astfel de carbohidrați sunt digerați mai lent și aduc mai multe beneficii.

Fibrele (legume, verdeață) sunt și ele importante: este necesar să se asigure o microfloră intestinală sănătoasă, care ajută la reducerea cantității de toxine și, prin urmare, a încărcăturii asupra ficatului.

Sfaturi suplimentare

Pentru perioada de recuperare a ficatului, este important să eliminați complet alcoolul și asigurați-vă că creșteți sarcina fizică asupra organismului.

Ficatul „iubește” creșterea activității fizice foarte mult. Datorită acesteia, excesul de grăsime este îndepărtat din țesutul hepatic, alimentarea cu sânge și aportul de oxigen și nutrienți sunt îmbunătățite, ceea ce înseamnă că autovindecarea este îmbunătățită.

Consumul anumitor alimente va ajuta la menținerea sănătății ficatului.

Aceste câteva alimente vă pot susține sănătatea ficatului. Consumul anumitor alimente va ajuta la menținerea sănătății ficatului.

Consumul anumitor alimente poate fi benefic pentru prevenirea inflamației și a leziunilor hepatice.

Ficatul nostru face o activitate importantă în eliminarea toxinelor din sânge, reglarea metabolismului, producerea bilei pentru digestie și menținerea altor funcții vitale. Un ficat care funcționează defectuos poate contribui la multe boli care afectează negativ calitatea vieții.

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache