Bătrânețea începe cu rinichii – 12 remedii pentru curățarea și întărirea sănătății rinichilor

Bătrânețea începe cu rinichii – 12 remedii pentru curățarea și întărirea sănătății rinichilor

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Orice face o persoană – muncă, sport sau activități de zi cu zi – își folosește întotdeauna partea inferioară a spatelui, depune întotdeauna eforturi folosind mușchii lombari. Putem spune că coapsa este „comandantul” care conduce toate acțiunile umane. De aceea sarcina de a o consolida, de a-i crește flexibilitatea pare a fi extrem de importantă.

Rinichii sunt cu siguranță un organ vital căruia trebuie să acordați atenție pentru a menține organismul normal. Rinichii sunt responsabili pentru multe funcții importante ale organismului, cum ar fi curățarea de toxine, echilibrul lichidelor, producția de urină și altele. Rinichii procesează sângele, excretând alimente nedorite și excesul de lichid în urină.

Dacă aceste toxine nu sunt îndepărtate la timp, ele sunt descompuse în organism și provoacă pietre la rinichi și hipertensiune arterială. Astfel, curățarea rinichilor este un proces foarte important. Puteți obține toate vitaminele și mineralele de care corpul dumneavoastră are nevoie cu o dietă echilibrată. Fructele și legumele îmbunătățesc funcția rinichilor.

O notă importantă – cei care suferă de afecțiuni renale ar trebui să evite anumite alimente, precum alimentele sărace în potasiu sau fosfor. Ar trebui să urmeze instrucțiunile medicului lor.

Iubește-ți rinichii – curăță-ți rinichii.

Produse de curățare a rinichilor

1. Apa este cea mai bună alegere pentru funcționarea corectă a rinichilor. Este important să fiți hidratat suficient, mai ales dacă faceți mișcare sau lucrați pe vreme caldă. Nu uita să bei apă.

2. Pepenele verde conține multă apă și acționează ca un diuretic. Acest lucru crește cantitatea de urină și accelerează procesul de detoxifiere a corpului.

3. Suc de lămâie. Bea o cană de apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață. Acest lucru va reduce riscul de pietre la rinichi. Puteți folosi oțet de mere în loc de lămâie.

4. Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți. Ele elimină acidul uric din rinichi. Merișoarele și afinele sunt cea mai bună alegere dintre toate fructele de pădure, deoarece conțin o substanță care elimină ureea și acidul uric din rinichi.

5. Merele sunt bogate în antioxidanți și fibre. Au proprietăți antiinflamatorii care îmbunătățesc funcția rinichilor.

6. Semințele de dovleac sunt grozave pentru rinichi, deoarece sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Acestea reduc riscul de pietre la rinichi.

7. Ghimbirul conține antioxidanți care sunt buni pentru funcționarea rinichilor. Acționează ca un purificator de sânge. Puteți încerca acest ceai antiinflamator de ghimbir cu turmeric.

8. Turmericul este un remediu pentru multe boli datorită proprietăților sale antiseptice și antiinflamatorii. Ajută la prevenirea și tratarea inflamației rinichilor sau a infecțiilor renale.

9. Frunze de păpădie – cele mai bune diuretice naturale. Ele întăresc rinichii, stimulează adesea urinarea și calmează iritația sistemului urinar. Sunt preparate ca ceai răcoritor proaspăt sau uscat.

10. Urzica este excelenta pentru tratarea infecțiilor urinare. Are efect diuretic, reducând retenția de apă prin rinichi și vezică urinară. Astfel, elimină bacteriile din organism. Acest lucru este deosebit de bun pentru sângele dumneavoastră datorită concentrației mari de fier.

11. Pătrunjel – cea mai bună plantă care spală toate toxinele din rinichi, prevenind infecțiile tractului urinar și ale rinichilor. Îl poți folosi ca condiment în salate, dar cel mai bine – ca ceai.

Sarea este un mineral compus în principal din clorură de sodiu. Utilizarea unor cantități mari de sare poate crește tensiunea arterială și poate afecta rinichii și inima.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!