Bătrânețea începe cu rinichii – 12 remedii pentru curățarea și întărirea sănătății rinichilor

Bătrânețea începe cu rinichii – 12 remedii pentru curățarea și întărirea sănătății rinichilor

Publicat de Patricia Esca pe 29 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Experiența bogată în aplicarea medicinei orientale se bazează pe concepte care sunt străine omului modern. În antichitate, vindecătorii credeau că „rinichii” erau rădăcinile tuturor organelor interne, că „rinichii” erau baza vieții.

Aceștia nu s-au referit doar la organele rinichilor în sensul propriu, ci și la rinichii ca glande suprarenale și gonadele, care sunt asociate cu activitățile intrasecretorii și reglatoare ale organismului prin acumularea de „extracte corporale”:

  • producția de material reproducător la bărbați,
  • hrănirea creierului,
  • dezvoltarea țesutului osos,
  • hematopoieza,
  • întărirea ligamentelor,
  • elasticitatea țesuturilor,
  • asigurarea auzului și vederii bune

Pe toate acestea împreună, vindecătorii antici le numeau „rinichi”.

De exemplu, medicina tradițională chineză are un diagnostic de „rinichi gol”. Diagnosticul se poate manifesta în diferite moduri: o persoană poate avea dureri de spate și tulburări urinare, tulburări la nivelul zonei genitale, alta poate avea dureri de genunchi, o a treia poate avea părul gri, o a patra poate avea deficiențe de auz, o a cincea poate avea mici dificultăți de respirație etc. Toate simptomele bolii sunt asociate cu „rinichiul”, adică sistemul genito-urinar.

În ce condiții sunt slăbite funcțiile rinichilor și apar multe felurite de boli? Potrivit credințelor antice, au existat trei motive principale:

1. În primul rând, se dovedește că primele „victime” ale slăbiciunii rinichilor au fost cauzate de frici, în termeni moderni – acestea sunt condiții stresante. Astfel de experiențe de frică slăbesc dramatic funcția sistemului nervos și a glandelor suprarenale.

2. Dacă ați suferit de hipotermie severă, răceală prelungită, malarie sau orice altă boală gravă care v-a slăbit corpul. Rinichii (inclusiv glandele suprarenale) nu suportă hipotermia. Frigul le slăbește activitatea, deci – picioarele reci, durerile articulare, nevoia de a urina noaptea, durerile de spate, oboseala, senzația de căldură în piept, anxietatea, durerile de cap, insomnia etc.

Citeste si  Sofrologie - psihoterapie sau purificare a conștiinței?

Nu degeaba spun bătrânii: „Din momentul în car picioarele s-au răcit, iar fruntea este fierbinte, înseamnă că rinichii suferă, iar bătrânețea nu este departe. Dacă vrei să fii sănătos și tânăr, ține-ți picioarele calde și fruntea rece.”

Frigul slăbește rinichii; hipotermia, acest inamic periculos al sănătății, trebuie evitată în orice mod posibil.

3. O altă întrebare delicată: ai fost prea dezordonat în dragoste? Faptul este că glandele se *uale sunt conectate cel mai direct cu rinichii, iar excesele se *uale duc, de regulă, la simptome atât de comune, cum ar fi dureri de spate, dureri de oase, tulburări de vedere, tinitus, tulburări de memorie, scăderea atenției.

Medicina tradițională chineză a avut un concept „știința hrănirii vieții” – lucrul cu „rinichii”. Metodele de prevenire a bolilor pre-vârstnicilor și bătrâneții sunt simple și foarte eficiente.

Metoda „masării rinichilor”: „întărirea spatelui inferior și îmbunătățirea rinichilor”.

Orice face o persoană – muncă, sport sau activități de zi cu zi – își folosește întotdeauna partea inferioară a spatelui, depune întotdeauna eforturi folosind mușchii lombari. Putem spune că coapsa este „comandantul” care conduce toate acțiunile umane. De aceea sarcina de a o consolida, de a-i crește flexibilitatea pare a fi extrem de importantă.

Rinichii sunt cu siguranță un organ vital căruia trebuie să acordați atenție pentru a menține organismul normal. Rinichii sunt responsabili pentru multe funcții importante ale organismului, cum ar fi curățarea de toxine, echilibrul lichidelor, producția de urină și altele. Rinichii procesează sângele, excretând alimente nedorite și excesul de lichid în urină.

Citeste si  Trecerea de la vara la toamna iti afecteaza organismul si imunitatea este atacata

Dacă aceste toxine nu sunt îndepărtate la timp, ele sunt descompuse în organism și provoacă pietre la rinichi și hipertensiune arterială. Astfel, curățarea rinichilor este un proces foarte important. Puteți obține toate vitaminele și mineralele de care corpul dumneavoastră are nevoie cu o dietă echilibrată. Fructele și legumele îmbunătățesc funcția rinichilor.

O notă importantă – cei care suferă de afecțiuni renale ar trebui să evite anumite alimente, precum alimentele sărace în potasiu sau fosfor. Ar trebui să urmeze instrucțiunile medicului lor.

Iubește-ți rinichii – curăță-ți rinichii.

Produse de curățare a rinichilor

1. Apa este cea mai bună alegere pentru funcționarea corectă a rinichilor. Este important să fiți hidratat suficient, mai ales dacă faceți mișcare sau lucrați pe vreme caldă. Nu uita să bei apă.

2. Pepenele verde conține multă apă și acționează ca un diuretic. Acest lucru crește cantitatea de urină și accelerează procesul de detoxifiere a corpului.

3. Suc de lămâie. Bea o cană de apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață. Acest lucru va reduce riscul de pietre la rinichi. Puteți folosi oțet de mere în loc de lămâie.

4. Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți. Ele elimină acidul uric din rinichi. Merișoarele și afinele sunt cea mai bună alegere dintre toate fructele de pădure, deoarece conțin o substanță care elimină ureea și acidul uric din rinichi.

5. Merele sunt bogate în antioxidanți și fibre. Au proprietăți antiinflamatorii care îmbunătățesc funcția rinichilor.

Citeste si  Șase sfaturi Feng Shui puternice pentru a atrage banii și succesul

6. Semințele de dovleac sunt grozave pentru rinichi, deoarece sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Acestea reduc riscul de pietre la rinichi.

7. Ghimbirul conține antioxidanți care sunt buni pentru funcționarea rinichilor. Acționează ca un purificator de sânge. Puteți încerca acest ceai antiinflamator de ghimbir cu turmeric.

8. Turmericul este un remediu pentru multe boli datorită proprietăților sale antiseptice și antiinflamatorii. Ajută la prevenirea și tratarea inflamației rinichilor sau a infecțiilor renale.

9. Frunze de păpădie – cele mai bune diuretice naturale. Ele întăresc rinichii, stimulează adesea urinarea și calmează iritația sistemului urinar. Sunt preparate ca ceai răcoritor proaspăt sau uscat.

10. Urzica este excelenta pentru tratarea infecțiilor urinare. Are efect diuretic, reducând retenția de apă prin rinichi și vezică urinară. Astfel, elimină bacteriile din organism. Acest lucru este deosebit de bun pentru sângele dumneavoastră datorită concentrației mari de fier.

11. Pătrunjel – cea mai bună plantă care spală toate toxinele din rinichi, prevenind infecțiile tractului urinar și ale rinichilor. Îl poți folosi ca condiment în salate, dar cel mai bine – ca ceai.

Sarea este un mineral compus în principal din clorură de sodiu. Utilizarea unor cantități mari de sare poate crește tensiunea arterială și poate afecta rinichii și inima.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!