Alimente care regenerează celulele plămânilor: ce să includem în dietă și ce trebuie eliminat

Alimente care regenerează celulele plămânilor: ce să includem în dietă și ce trebuie eliminat

Publicat de Tudor Mihalache pe 28 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

2. Cacao

Aceasta nu conține doar fibre necesare plămânilor, dacă vorbim de ciocolată neagră, atunci alcaloizii din ea ajută la relaxarea mușchilor netezi ai plămânilor și a bronhiilor.

Există dovezi științifice care confirmă că acest produs poate curăța bronhiile și plămânii, optimizează funcția respiratorie, iar centrul respirator funcționează mai eficient.

În plus, ventilația plămânilor se îmbunătățește, sângele primește mai mult oxigen cu o scădere a cantității de dioxid de carbon. Proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale acestui produs au fost dovedite clinic.

3. Merele

Cinci mere pe săptămână sunt suficiente pentru a îmbunătăți semnificativ funcția pulmonară și pentru a reduce probabilitatea bolilor acestui organ. În plus, este prevenită dezvoltarea astmului și a cancerului pulmonar.

4. Broccoli

Sulforafanul prezent în broccoli protejează căile respiratorii de deteriorare în urma unei intoxicației, precum și de fibroză.

5. Varza roșie

Pe lângă cantitatea uriașă de fibre din varza roșie, există o mulțime de antociani, care împiedică scăderea funcției pulmonare la bătrânețe.

Importanța apei pentru plămâni

Pentru ca plămânii unui adult să fie sănătoși, trebuie să consumați cel puțin 2 litri de apă pe zi. Dacă organismul primește suficient lichid, atunci plămânii sunt capabili să se curețe prin producerea de mucus și eliminarea particulelor virale.

Alimente care pot afecta sănătatea plămânilor

Cel mai mare pericol pentru plămâni este inflamația. Țesutul inflamat este mult mai susceptibil la infecții și cicatrici. Orice aliment care poate provoca inflamație este dăunător plămânilor.

1. Produse lactate

Ele pot fi atât benefice, cât și dăunătoare. Produsele lactate provoacă adesea alergii și contribuie la formarea mucusului, care este periculos pentru diferite boli pulmonare, inclusiv astmul. În același timp, produsele lactate rezistă inflamației și tumorilor maligne.

2. Carne procesată

Produsele din carne semifabricate (șuncă, cârnați) înrăutățesc funcționarea plămânilor și cresc probabilitatea de inflamație a acestora.

3. Sare

Excesul de sare prezent în alimente reduce imunitatea și crește probabilitatea de infecție. Cei cărora le place să mănânce sărat au adesea bronșită cronică, iar astmul este mai agravat.

4. Băuturi carbogazoase cu zahăr

Adulții care le consumă de 5 sau mai multe ori pe săptămână au mai multe șanse de a dezvolta bronșită, iar copiii sunt mai susceptibili de a dezvolta astm.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache