Hrană pentru minte: 8 cele mai bune alimente pentru memorie, atenție și tinerețea creierului

Hrană pentru minte: 8 cele mai bune alimente pentru memorie, atenție și tinerețea creierului

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Odată cu înaintarea în vârstă, majoritatea oamenilor încep să se plângă de aspectul lor fizic, dar nimeni nu se gândește la adevărata problemă, și anume degradarea memoriei și a procesului de gândire.

Creierul este cel mai important organ uman, dar deși experții petrec o mulțime de timp în scopul cercetărilor științifice despre corpul uman, creierul este unul dintre cele mai puțin studiate organe.

Afecțiunile creierului au consecințe grave, care își lasă amprenta în viața noastră de zi cu zi.

Pentru a ne asigura că îi oferim creierului nostru cantitatea necesară de vitamine și minerale, trebuie să punem accent pe alimentația sănătoasă. Mai precis, există anumite alimente care sunt foarte benefice pentru creier și care ajută la buna lui funcționare. Iată care sunt acestea:

1. Nucile

Pe lângă faptul că imită perfect forma creierului, nucile conțin acizi grași polinesaturați omega-3, precum și melatonină și magneziu care sunt benefice pentru creier. Omega-3 ajută la îmbunătățirea memoriei, a funcției cognitive și a vitezei de procesare a informațiilor.

La fel ca multe alte semințe și nuci, nucile sunt bogate în vitamina E, care este foarte benefică pentru creier. Oamenii de știință cred că vitamina E luptă împotriva radicalilor liberi, reduce inflamația din organism și poate încetini progresia bolii Alzheimer.

2. Ouăle de găină

Ouăle de găină conțin vitaminele B necesare sănătății creierului. Pentru vârstnici, aceste vitamine sunt bune deoarece inhibă dezvoltarea demenței, în timp ce la tineri îmbunătățesc concentrarea și memoria.

Gălbenușul de ou conține colină, care este eficientă în prevenirea aterosclerozei și întărirea memoriei. Fără el, celulele sistemului nervos nu pot funcționa normal. Unul sau două ouă pe zi sunt suficiente pentru a obține cantitatea necesară de colină.

3. Peștele gras

Peștele gras conține mulți acizi grași polinesaturați. Cel mai mult omega-3 se găsește în: somon, macrou, hering.

Omega-3 nu este bun numai pentru creier, ci are un efect benefic asupra întregului nostru organism. El întărește pereții vaselor de sânge, previne dezvoltarea bolilor de inimă, ajută la reglarea tensiunii arteriale și la întărirea metabolismului. Cu ajutorul proprietăților omega-3-ului, creierul poate funcționa mai bine și poate fi mai productiv.

4. Uleiul de in

Acizii grași Omega-3 se găsesc din abundență în uleiurile vegetale. Pentru întărirea memoriei, experții recomandă folosirea uleiului de semințe de in. Totuși, nu uitați să-l păstrați la frigider, altfel va deveni amar în scurt timp de la deschidere.

5. Ciocolata neagra

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!