Hrană pentru minte: 8 cele mai bune alimente pentru memorie, atenție și tinerețea creierului

Hrană pentru minte: 8 cele mai bune alimente pentru memorie, atenție și tinerețea creierului

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

5. Ciocolata neagra

Atenție, nu toată ciocolata este sănătoasă. Pentru creier, cel mai bine este să consumați din când în când 20-30 g de ciocolată neagră, care conține cel puțin 70% cacao.

Și cu cât acest procent este mai mare, cu atât ciocolata este mai sănătoasă. Cacao conține flavanol și antociani, care îmbunătățesc funcționarea vaselor de sânge și cresc fluxul de sânge către creier. Acest lucru ajută la îmbunătățirea memoriei și a performanței creierului.

6. Ceaiul verde

Ceaiul verde conține aminoacidul L-treonină. Acesta îmbunătățește funcțiile și crește productivitatea creierului. Ceaiul verde poate ameliora depresia și reduce anxietatea. Cu toate acestea, nu trebuie să-l beți dimineața pe stomacul gol, deoarece poate reduce tensiunea arterială.

7. Avocado

Conține vitamina B5, care este importantă pentru memoria pe termen lung. Deficiența acesteia duce la oboseală și chiar la depresie. Prezența regulată a acestei vitamine în organism contribuie la formarea de anticorpi care protejează creierul de substanțele nocive.

Vitamina B5 este, de asemenea, prezentă în pește, fructe de mare, ciuperci, chiar și produse lactate, dar în cantități semnificativ mai mici.

8. Spanacul

Dintre toate legumele, spanacul are cel mai mare conținut de luteină, care inhibă procesele degenerative și ajută la prevenirea bolilor oculare.

Acidul folic găsit în spanac îmbunătățește memoria și funcția cognitivă. Cu toate acestea, spanacul trebuie consumat proaspăt, pentru că atunci când este gătit, calitățile sale benefice sunt reduse semnificativ.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!