14 obiceiuri comune care ne distrug rinichii

14 obiceiuri comune care ne distrug rinichii

Publicat de Tudor Mihalache pe 24 July 2022 in SanatateSfaturi

7. Nu bei suficientă apă

Pentru ca rinichii noștri să își îndeplinească funcțiile, au nevoie de suficientă apă. Dacă nu bem suficientă apă zilnic, toxinele pot începe să se acumuleze în sânge, din cauza lipsei de lichid care să le elimine din rinichi. Fundația Națională a Rinichilor din SUA recomandă să beți cel puțin douăsprezece pahare de apă pe zi. O modalitate ușoară de a verifica dacă bei suficient este să te uiți la culoarea urinei tale.

8. Golirea prematură a vezicii urinare

Când natura cheamă, ar trebui să o asculți. Ținerea urinei în vezică este o idee proastă. Dacă acest lucru se întâmplă în mod regulat, există riscul de creștere a presiunii urinare în rinichi, ceea ce poate duce la insuficiență renală sau incontinență.

9. Consumi prea multă sare

Sarea este importantă pentru organism, dar utilizarea ei trebuie limitată. Consumul excesiv de sare poate crește tensiunea arterială și poate pune prea multă presiune asupra rinichilor. Nu trebuie consumate mai mult de 5,8 grame de sare pe zi, deci nu trebuie abuzată.

10. Prea multă cofeină

Adesea consumăm mult mai multă cofeină decât credem. Cofeina se găsește în multe băuturi răcoritoare și sucuri, așa că înainte de a ne da seama, tensiunea arterială va crește vertiginos și rinichii noștri vor începe să se plângă.

11. Abuz de analgezice

De prea multe ori luăm medicamente prea repede, în prea multe cantități și în mod greșit. Când apare durerea, este foarte ușor să înghiți o pastilă. Dar ar trebui să te gândești de două ori. Toate medicamentele farmaceutice provoacă reacții adverse, iar multe dintre ele afectează rinichii.

12. Ignorarea medicamentelor esențiale

Hipertensiunea arterială și diabetul de tip 2 sunt două afecțiuni foarte frecvente care sunt adesea cauzate de stilul de viață sau de o alimentație rea. Dacă suferiți deja de oricare dintre aceste două afecțiuni, aveți grijă la daunele pe care le pot face rinichilor noștri și protejați-vă organele prețioase luând medicamentele prescrise.

13. Consumi prea multă proteină

Potrivit Universității Harvard, prea multe proteine ​​în dieta noastră sunt dăunătoare pentru rinichi. Un produs secundar al digestiei proteinelor, amoniacul este o toxină pe care rinichii noștri suprasolicitați trebuie să o neutralizeze. Cu cât mai multe proteine, cu atât este mai mare sarcina asupra rinichilor, care după un timp poate duce la o deteriorare a funcției renale.

14. Tratamentul tardiv și inadecvat al infecțiilor comune

Cu toții greșim uneori ignorând răceala și gripa și ne ducem corpul la epuizare. Însă acest lucru poate provoca leziuni renale. Studiile arată că persoanele care refuză odihna și tratamentul adecvat răcelii sunt adesea expuse bolilor renale.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache