Unguentul “STEAUA” trebuie utilizat cu mare atenție!

Unguentul “STEAUA” trebuie utilizat cu mare atenție!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2023 in Articole

Cutiuțele mici cu acest unguent au fost importate în România din Vietnam la începutul anilor ’80 și au devenit populare foarte repede – era un produs nou și ieftin, iar la vremea aceea, faptul că era importat le-a dat oamenilor încredere că este bun.

Unguentul miraculos a fost folosit pentru a trata diferite afecțiuni, dar mai ales pentru a trata durerile. Unguentul nu și-a pierdut faima nici măcar în zilele noastre, așa că în acest articol vom discuta despre cum trebuie să-l folosiți corect și care sunt contradicțiile acestui produs.

Compoziție

În compoziția unguentului original se află substanțe pe care vietnamezii le folosesc în propriile lor medicamente. Este un produs complet natural, compus din mentol, camfor, uleiuri de mentă, eucalipt, cuișoare, vaselină, ceară de albine și parafină.

Cum să îl folosești în mod corect

În Vietnam, medicii folosesc unguentul “Stea de Aur” (așa cum este numit acolo) pentru multe afecțiuni, deoarece este considerat destul de eficient.

În principal, unguentul este utilizat în caz de răceală, congestie nazală și alte afecțiuni similare. Medicamentul este folosit luând în considerare punctele de acupunctură – diverse locuri de pe corpul uman, care, potrivit tradițiilor chinezești, sunt responsabile pentru diferite afecțiuni.

Astfel de unguente sunt utilizate pentru a ameliora durerea, pentru a crește fluxul de sânge și pentru a elimina umflăturile în cazul problemelor legate de ligamente, tendoane și articulații.

Principiul lor de funcționare este simplu și foarte eficient: ele încălzesc pielea, fac sângele să circule mai bine în zona de aplicare, reduc umflăturile și relaxează țesutul muscular. Unguentul poate fi aplicat pe zone specifice: pentru dureri de cap – la tâmple, pentru răceli – pe spate, pe piept și abdomen.

“Stea de Aur” ajută, de asemenea, foarte bine în caz de înțepături de țânțari – unguentul răcește atât de mult încât pielea se concentrează nu asupra iritației de la înțepătură, ci asupra efectului răcoritor al medicamentului.

Lucruri pe care nu trebuie să le faci

Important: nu aplicați niciodată balsamul pe mucoase! De exemplu, în nas. Dacă ajunge pe astfel de zone, unguentul poate provoca o reacție puternică și senzații neplăcute care pot dura câteva zile la rând.

De asemenea, astfel de unguente sunt adesea folosite în mod greșit – în caz de diferite traumatisme, întinderi, nu trebuie masate, ci doar aplicate și lăsate să fie absorbite.

Unguentele sunt utilizate pentru a ameliora durerea, a crește fluxul de sânge și a elimina umflăturile. Masarea poate duce la leziuni suplimentare.

Dacă unguentul este utilizat pentru tratarea răcelii și pentru îmbunătățirea stării generale, atunci masarea nu este contraindicată.

Contraindicații

După cum se poate vedea din compoziție, toate componentele care intră în componența unguentului sunt alergeni foarte puternici.

Dacă ați avut vreodată alergie la flori, arbori și alte plante, acest medicament ar trebui utilizat numai după un test – aplicați o cantitate mică de unguent pe partea interioară a încheieturii. Dacă simțiți iritare, atunci cu siguranță nu ar trebui să îl utilizați.

De asemenea, nu trebuie să tratați cu acest medicament copiii sub doi ani și femeile gravide – sensibilitatea lor la alergeni este semnificativ mai mare decât cea a unei persoane adulte obișnuite.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!