Un păhărel de țuică sau pălincă cu slănină și ceapă vă poate ține departe de boli

Un păhărel de țuică sau pălincă cu slănină și ceapă vă poate ține departe de boli

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 October 2020 in LifeStyle

De ce este bună slănina

Conform cercetărilor actuale, slănina de porc prezintă numeroase beneficii pentru organism şi este ideal să fie consumată în cantitati moderate, dar regulate.S-a dovedit căslăninaajută laîntărirea sistemului imunitar. Specialiştii în domeniu susţin că datorită acidului arahidonic, aceasta favorizează scăderea colesteroluluişi este esenţială pentru protecţia organismului.
Mai mult decât atât, cantităţile mici de grăsime sunt benefice pentru inimă şi pentru cele mai importante vase de sânge.Un consumator de grăsime are unritm cardiac regulat, unmuşchi cardiac mai puternic şi o circulţie uşoară a sângelui. De asemenea, slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică şi este un bun remediu pentru durerile articulare.

Tratează mahmureala

Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pan­­samentului gastric, care previne absorbţia rapidă de al­cool din stomac.

Tratează durerile de articulaţii

Pentru a scăpa de durerile de articulaţii, se recomandă frecarea articulaţiilor bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de al­bine. Deasupra se pune celo­fan sau hârtie de pergament, se înve­leş­te cu un fular şi se lasă să acţioneze peste noap­te.

Un pahar de ţuică este sănătate curată! “Zeama de prune” este o băutură alcoolică. Distilată în alambic, licoarea se obţine prin fermentarea prunelor.

Spre deosebire de alte licori obişnuite din alte fructe cum ar fi merele, perele, caisele, cireşele, piersicile, visinele, corcoduşele sau zărzărele, numite rachiuri, licoarea din prune se numeşte ţuică.

Arde prânzul cu zeamă de prune

Ţuică, fiartă sau nu, se bea în cantităţi mici, înainte de masă de prânz. Lângă nişte jumări de porc şi ceapă roşie sau slănină şi brânză, ţuică merge pe gât că unsă. Pe post de aperitiv înainte de un prânz copios, ţuică ajută la digestie. Alege-o însă pe cea mai slabă şi încearcă să nu bei mai mult de păhăruţ de 50-60 ml (în cazul bărbaţilor) sau 25-35 ml (în cazul femeilor).

Dacă eşti servit la cină cu o ţuică bună, chiar dacă e ceva mai tare, păstrează doză de 50 ml (pentru bărbaţi), respectiv 40 ml (pentru femei). Sub nicio formă nu mai bea ţuică după terminarea mesei de seară. Şi nici la prima ora, înainte sau după micul dejun!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!