Tot ceea ce vezi în jurul tău ești tu însuți. Oamenii, situațiile și negativitatea au fost create de tine pentru tine însuți.

Tot ceea ce vezi în jurul tău ești tu însuți. Oamenii, situațiile și negativitatea au fost create de tine pentru tine însuți.

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 September 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Tot ceea ce vezi în această lume – bine sau rău, fie că sunt certuri, lupte, negativitate, cele mai oribile și minunate lucruri – nimic din toate acestea nu există de la sine. Astfel de lucruri nu apar din senin sau prin voința altcuiva.

Totul în această lume există doar pentru că exiști tu.

Așadar, înainte de a judeca, de a te plânge sau de a clarifica relațiile, înțelege mai întâi cine există. Cine există cu adevărat?

Cea mai mare greșeală a oamenilor este că încercăm mereu să schimbăm ceva, să modificăm direct situația în lume, să schimbăm oamenii sau circumstanțele, dacă suntem iritați sau nemulțumiți de ceva. Dar uităm un lucru – cine experimentează aceste circumstanțe? Unde are loc tot ceea ce nu îți convine, unde au loc aceste schimbări? În exterior?

Nu, totul este în tine. Orice orori ale realității care te înconjoară, orice frumusețe, minuni și cele mai incredibile lucruri sau negativitate – toate provin din tine, toate au fost create de emoțiile și atitudinea ta interioară.

Când vei înțelege asta, vei simți o ușurare.

Vei simți o ușurare imensă. Pentru că te vei elibera de povara pe care ți-ai pus-o singur – încercările nesfârșite de a corecta, de a schimba circumstanțele și oamenii în jurul tău.

Pentru că acum înțelegi că totul provine de la tine. Ești tu, tu și din nou tu.

Așadar, când simți că ceva nu îți place, când vezi ceva ce nu îți place, nu reacționa la asta, închide ochii, inspiră adânc și întreabă-te: “Cine vede aceste lucruri? Cine simte aceste lucruri? De unde vin aceste lucruri? Cum au apărut?”. Sunt singur, de aceea le-am creat.

După, dezintegrezi aceste lucruri. Vezi realitatea, vezi adevărul, vezi dragostea, vezi liniștea, vezi bucuria.

Și când deschizi ochii după, vei vedea exact această lume. Ești ceea ce vezi.

Lumea este o oglindă. Ne arată la ce trebuie să lucrăm în noi înșine. De aceea, printr-o respirație profundă și transformând mental răul în bine, încetăm să mai fim emoționali și să consumăm energie pe lucruri efemere și trecătoare.

Dar după aceasta, începem să analizăm și să ne recunoaștem defectele, să tragem concluzii. Și să ne schimbăm cu adevărat… schimbând astfel lumea din jurul nostru.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!