Te gândești la bine – așteaptă binele. Te gândești la rău – rău vei avea. Nu pune la suflet toate problemele vietii pentru ca te vei otravi

Te gândești la bine – așteaptă binele. Te gândești la rău – rău vei avea. Nu pune la suflet toate problemele vietii pentru ca te vei otravi

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 January 2020 in De Suflet

Unul dintre cei mai cunoscuți medici ai antichității, Avicenna, spunea: “Medicul are trei mijloace de luptă împotriva bolii – cuvântul, planta şi cuțitul”.

Ați remarcat un lucru important? Pe primul loc este cuvântul.

Într-unul din spitalele din Paris, Emily Kyao, renumit psiholog, îşi obliga pacienții să repete cu voce tare de trei ori pe zi sau în gând de 10 ori expresia: “În fiecare zi mă simt tot mai bine și mai bine”. Şi ce credeți? Pacienții grav bolnavi timp de o lună s-au vindecat, la unii chiar a dispărut nevoia de intervenție chirurgicală.

Astfel a fost confirmată ipoteza marelui savant Paracelsus, care susținea că credința face minuni.

Sănătatea este o consecință directă a gândirii. Nimeni nu se îndoiește de existența unei legături directe între starea mintală și cea fizică.

Nu te gândi la rău – te vei îmbolnăvi.

Una dintre cele mai importante legi ale psihologiei spune: “Expresia verbală a iubirii, simpatiei și admirației intensifică energia vitală a celui care o ascultă. Iar cuvintele rele reduc din energie.”

Numărul total de boli asociate cu gândurile rele continuă să crească. Pentru a le face faţă, trebuie să urmăm sfatul înțelepților antici: “Bucurați-vă de viață, indiferent cât este de grea!”

Deci, sănătatea, viața și destinul unei persoane depind direct de gândurile sale.

Te gândești la bine – așteaptă binele.

Te gândești la rău – rău vei avea.

Gândurile noastre se transformă în convingerea că ele și trebuie să se întâmple.

De aceea, gândeşte-te doar la lucruri bune, sperând la mai bine.

Niciodată nu-ţi fă griji pentru lucrurile neînsemnate! Ţine cont de două reguli ale cardiologului american Robert Eliot:

Regula 1: Nu te indispune din cauza lucrurilor neînsemnate.

Regula 2: Toate sunt lucruri neînsemnate.

Iti oferim 10 lectii de viata de la Albert Einstein care ilustreaza modul cum ideile sale filosofice pot sa preschimbe viata ta in mai bine, incepand chiar cu ziua de astazi.

Cu totii suntem familiarizati cu munca lui Albert Einstein, el fiind cunoscut ca unul dintre cei mai mari oameni de stiinta din istorie.

Descoperirile sale din fizica teoretica ne ajuta sa ne redefinim intelegerea cu privire la lumea naturala, insa contributia sa la aceasta societate merge cu mult mai departe de „Teoria relativitatii”.

1. Albert Einstein: Suntem egali – Eu vorbesc cu toata lumea de la egal la egal, fie ca este gunoierul sau decanul universitatii. – Albert Einstein

Respectandu-i pe ceilalti stim de fapt sa ne respectam si pe noi insine.

2. Albert Einstein: Curiozitatea copiilor este o mare bogatie a acestei lumi – Daca vrei ca ai tai copii sa fie inteligenti, citeste-le povesti. Daca vrei sa fie si mai inteligenti, citeste-le si mai multe povesti. Privind lumea prin ochi de copil noi putem sa redescoperim starlucirea propriei imaginatii.

3. Albert Einstein: Esecul este parte importanta a succesului – O persoana care nu a gresit niciodata nu a incercat niciodata nimic. Trebuie sa invatam sa ne incredem in fortele noastre. Sa mergem mai departe, sa nu renuntam niciodata.

4. Albert Einstein: Curiozitatea este cheia inovatiei – Cel mai important lucru este sa nu incetam sa ne punem intrebari. Curiositatea exista cu un motiv. Curiozitatea este motorul inovatiei si a marilor descoperiri. Nu iti fie niciodata teama sa iti pui intrebari cu privire la lumea din jurul tau.

5. Albert Einstein: Nu iti fie frica sa fii diferit – Ceea ce este corect nu este de cele mai multe ori si popular, iar ceea ce este popular nu este neaparat corect. Nu trebuie sa lasam credintele dominante ale celorlalti sa ne rapeasca individualitatea.

6. Albert Einstein: Gandurile tale creeaza realitatea – Lumea, asa cum am creat-o noi este un proces al gandirii. Nu poate fi schimbata fara a ne schimba gandirea. Gandurile pe care le le alegem ne ajuta sa cream realitatea pe care ne-o dorim.

7. Albert Einstein: Violenta nu este niciodata raspunsul – Nu poti in mod simultan sa previi si sa te pregatesti de razboi. Nu vom cunoaste niciodata paceapana cand nu invatam sa punem jos armele, atat in lume cat si in vietile noastre.

8. Albert Einstein: Imbratiseaza momentele de solitudine – Traiesc in acea solitudine care este dureroasa la tinerete dar delicioasa in anii maturitatii.

9. Albert Einstein: Toata lumea este geniala – „Toata lumea este geniala. Dar daca judeci un peste pentru abilitatea lui de a se catara intr-un copac, el isi va trai toata viata crezand ca este un ratat.” Diferenetele ne fac sa fim speciali. Nu ar trebui sa ne dorim sa fim ca toti ceilalti, ar trebui sa renuntam la judecati si sa ii apreciem pe oameni pentru tot ceea ce sunt ei capabili sa fie si sa faca.

10. Albert Einstein: Traieste in prezent – Eu nu imi fac niciodata griji pentru viitor. Vine destul de repede. Nu avem nici un motiv pentru a ramane blocati in trecut sau pentru a ne ingrijora cu privire la viitor.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!