Te-ai saturat de problemele din viata ta? Iata cateva lucruri care iti vor dovedi ca iti traiesti viata gresit

Te-ai saturat de problemele din viata ta? Iata cateva lucruri care iti vor dovedi ca iti traiesti viata gresit

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 May 2018 in Dezvoltare Personala

La ce visai în copilărie? Ți s-au îndeplinit visele? Dacă simți dezamăgire și o tristețe interioară, s-ar putea ca acest articol să fie despre tine:

1. Pierzi prea mult timp făcând lucruri pe care nu trebuie să le faci

Jocuri video. Reality-show. Navigare pe internet. Prea multă mâncare. Prea multă băutură. Și lista poate continua la nesfârșit. Analizează-ți viața. Unde cheltui cea mai mare parte a timpului? Îți oferă avantaje acest lucru? Dacă nu, atunci ar trebuie să faci o schimbare. Imediat.

2. Te plângi prea mult

Știu oameni care permanent sunt presați de viață și permanent vorbesc despre asta. Ești și tu ca ei? Te plângi de lucrul pe care îl ai, de șef, de salariu, de vecini sau de soție/soț? Dacă faci asta, înseamnă că nu faci nimic altceva decât să atragi energie negativă. Iar această energie nu va schimba nimic în jurul tău. Negativul te capturează. Așa că ai face bine să îți schimbi gândurile și să vorbești despre faptul că prețuiești tot ceea ce ai în viața și nu te mai plânge de ceea ce nu ai.

3. Nu îți hrănești creierul

Ai încetat să mai citești și să mai înveți, ai încetat de să te dezvolți ca personalitate. Exact ca un râu care nu mai curge, iar în albia lui au început să crească tot felul de buruieni. Asta se întâmplă și cu creierul tău dacă nu vei continua să îl menții activ.

4. Ai prea multe discuții negative cu tine însuși

Dacă îți spui că nu ești deajuns de deștept pentru a primi un premiu sau pentru a începe o afacere, ai dreptate. Dacă îți spui că ai obosit prea tare pentru ca să mai depui puțin efort pentru ca să îți schimbi viața, ai dreptate. Orice ți-ai vorbi, cuvintele tale se materializează! Vei observa că viața ta depinde de gândurile tale.

5. Nu ai inspirație

Ai o pasiune? Știu foarte multe persoane care cred că nu au nici o pasiune. Nu există așa ceva. În orice caz, trebuie să fie ceva ce îți place să faci și ce îți aduce satisfacție. Așa că trebuie să redescoperi asta din nou. Pentru tine.

6. Nu îți faci planuri pentru viitor

Uneori este chiar bine – să trăiești aici și acum, uneori însă trebuie să privești în viitor pentru a vedea drumul pe care să mergi. Dacă nu ai nici un scop, nici un plan, atunci ești ca o barcă care plutește pe ocean, în speranța că va ajunge pe o insula desprinsă din rai. Nu se va întâmpla așa. Trebuie să urmezi un plan anumit pentru a ajunge la locul dorit. Așa cum un navigator te duce la destinația dorită, așa și GPS-ul tău interior trebuie să te ducă acolo unde vrei.

7. Pierzi prea mult timp cu oamenii care nu sunt la nivelul tău

Este foarte ușor să cazi în plasă și să vorbești oamenii care te fac să te simți mai bine. Dacă vom sta mult timp în această „baltă”, atunci vom rămâne la același nivel sau chiar vom coborî împreună cu acești oameni.
Îmi place să-i numesc pe acești oameni vampiri energetici. Ei sug toate viața din nou și nu ne oferă nimic pozitiv înapoi. Găsește-ți oameni pe potrivă pe care să îi ai mereu alături.

8. Ești dependent de telefonul tău

Sigur, smartphone-urile sunt gadget-uri superbe care ne pot cuceri atât timp cât le folosim. Indiferent de cât de bine petrecem timpul, calculează cât timp pierzi cu telefonul în mână. Mai rău decât atât – gândește-te la relațiile care au avut de suferit în acest timp. Deci – pierzi o grămadă de timp pe care ai fi putut să o petreci cu cei dragi, să faci un plan pentru viitor sau pur și simplu să ai grijă de tine.

9. Arunci bani pe lucruri fără valoare

Există o diferență enormă între «vreau» și «trebuie». Sunt sigură că ai învățat asta încă la grădiniță. Din păcate, în societatea contemporană, noi am șters aceste diferențe. Tot mai des întâlnești oameni care nu-și pot plăti creditele la bancă, în schimb au cele mai noi gadget-uri. Dacă e să ne gândim bine, sunt foarte puține lucruri de care avem nevoie cu adevărat. Mâncare, apă, casă și dragoste- sunt câteva dintre aceste lucruri. Restul sunt un fel de bonus. Ai face bine să te gândești bine cum îți cheltui banii și dacă poți face vreo schimbare. Ai putea, de exemplu, să faci economii pe care să le investești ulterior în viitorul tău.

10. Nu dormi destul

Nu sunt doctor, însă am citit foarte multe cărți pentru a înțelege cât de important este somnul. Pot să scriu 20 de pagini despre asta. Însă nu voi avea destul loc în acest articol. Somnul are o valoare extrem de importantă pentru sănătate.
Prea ocupat pentru a te odihni? Ai obiceiul să stai până în zori pentru a munci? Atunci ar fi bine să îți schimbi obiceiurile.

11. Nu ai grijă de corpul tău

Nu doar somnul are o importanță mare pentru sănătatea ta, dar și mâncarea și exercițiile fizice. Știu că nu îți spun nimic nou. Însă o alimentație normală, o dietă sănătoasă și exercițiile fizice corecte au o importanță enormă. Ele îți influențează și starea psihologică.

12. Nu ieși din zona de confort

Știu că este foarte bine să stai permanent în zona de confort. De exemplu, atunci când merg în restaurantul pe care îl cunosc, comand mereu aceeași mâncare. Nu pentru că mi-e frică să încerc ceva nou. Dar pentru că mâncarea asta îmi place. Însă asta nu este zona de confort despre care vorbesc. Eu vorbesc despre riscurile care îți vor face viața mai bună. Dar și aici sunt diferențe. Orice risc poate fi fatal. Însă un risc asumat este atunci când ai analizat toate variantele și l-ai ales pe cel mai bun.

13. Trăiești viața care nu îți place

Sunt de părere că succesul se măsoară prin fericire. Ești fericit? Dacă nu, atunci trebuie să schimbi ceva! Chiar și sentimentul de satisfacție sau plăcere îți poate spune dacă trăiești bine sau nu. Viața trebuie să fie interesantă! Dacă nu te bucuri de viață, caută și fă schimbă pentru a trăi mai bine.

Dacă unul dintre aceste 13 puncte are legătură cu tine, nu trebuie să disperi. Poți să schimbi totul. Însă prima schimbare pe care trebuie să o faci – să scapi de gândurile că nu ești în stare să faci asta. De fiecare dată, cel mai mare dușman al nostru – sunt gândurile noastre. Începe de la asta. Schimbă-ți gândirea și îți vei schimba viața!

Sursa: dozadesucces.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!