Te-ai gandit vreodata ce este cu adevarat important pentru tine in aceasta viata?

Te-ai gandit vreodata ce este cu adevarat important pentru tine in aceasta viata?

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 February 2020 in De Suflet

“Sunt experienţe cărora nu le mai poţi supravieţui. După ele, simţi cum orice ai face nu mai poate avea nici o semnificaţie. Căci după ce ai atins limitele vieţii, dupa ce ai trăit cu exasperare tot ceea ce oferă acele margini periculoase, gestul zilnic şi aspiraţia obişnuită îşi pierd orice farmec şi orice seducţie.” – Emil Cioran

Nu neglija niciodata oamenii dragi din viata ta. Va veni o zi in care iti vei dori sa ii ai aproape si ei nu vor mai fi.

Toti suntem ocupati. Toti trebuie sa muncim pentru a pune mancare pe masa, pentru a tine aprinse luminile in casele noastre. Da, credeti-ma, am inteles. Dar eu va spun ceva… toti trebuie sa fim oameni, sa fim parinti, sa fim parteneri, sa fim copii.

“Sunt doar două feluri de oameni pe lume: cei care încearcă să-şi umple goliciunea interioară şi acele persoane foarte rare şi deosebite care încearcă să-şi vadă această goliciune.” – Osho

Trebuie sa lasam deoparte telefoanele si laptopurile, sa luam creioanele colorate si sa ne apucam de desenat alaturi de copiii nostri.

Trebuie sa oprim televizoarele, tabletele si sa vorbim cu oamenii dragi din jurul nostru cu o profunzime si un sens in loc de mormaitul inconstient “Mmm, da, cum a fost la munca astazi?”

Trebuie sa ne sunam parintii chiar daca nu avem niciun motiv… doar sa spunem doua cuvinte; acest gest le poate schimba starea de spirit si le poate pune zambetul pe buze.

Trebuie sa plecam de la munca la o ora decenta si sa avem timp si pentru partenerul de cuplu.

Trebuie sa luam pur si simplu o pauza… sa ne asezam in pat cu mancarea noastra preferata si sa ne bucuram de o carte frumoasa fara sa ne gandim ca este “o alta treaba dificila” pe care ar trebui sa o facem in acest moment.

Aceste detalii sunt importante. Nu astepta ca viata sa treaca pe langa tine. Nu astepta sa fii aproape de moarte pentru a face o schimbare.

Nu astepta ca cineva de langa tine sa moara pentru a iti da seama ca viata este scurta. Nu astepta ca micutii tai sa creasca fara sa te cunoasca cu adevarat… Nu astepta ca partenerul sa te paraseasca, parintii sa moara, prietenii sa nu iti mai raspunda la telefon pentru a intelege ce inseamna cu adevarat viata.

Universul are un mod ciudat de a ne ajuta sa realizam ceea ce este cu adevarat important si, din pacate, unele din aceste metode pot fi neplacute si dureroase.

Crede-ma! Este o cale mai buna. Putem respinge glorificarea “omului ocupat” si ne putem conecta profund cu oamenii care conteaza cel mai mult pentru noi in aceasta viata. Suntem in stare sa facem o schimbare. Nu este nimic mai important decat a trai viata asa cum trebuie.

“Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală.” – OSHODistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!