Studiile științifice au demonstrat: credința poate modifica codul genetic al organismului și poate vindeca!

Studiile științifice au demonstrat: credința poate modifica codul genetic al organismului și poate vindeca!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2023 in Dezvoltare PersonalaSanatateSpiritualitate

Este dovedit științific că credința unei persoane poate vindeca orice boală… Din când în când, în mass-media, apar articole despre vindecări miraculoase despre boli mortale, însă pe fețele medicilor și oamenilor de știință, de obicei, se văd zâmbete sceptice.

Chiar și atunci când vorbim despre fapte incontestabile, confirmate de metodele moderne de cercetare, medicina tradițională fie le respinge, fie încearcă să le explice ca o eroare în diagnosticul inițial.

Cu toate acestea, geneticianul american Bruce Lipton afirmă că este adevărat că, credința, puterea gândirii unei persoane poate să o vindece de orice boală. Și nu există nimic mistic în asta: cercetările lui Lipton au arătat că influența mentală direcționată poate modifica… codul genetic al organismului!

GENELE SUB CONTROLUL CREDINȚEI OMULUI

Timp de mulți ani, Bruce Lipton s-a specializat în domeniul ingineriei genetice, și-a susținut cu succes teza de doctorat și a devenit autorul mai multor studii. În tot acest timp, Lipton, la fel ca mulți geneticieni și biochimiști, credea că omul este oarecum un bio-robot, al cărui destin este dictat de un program înscris în genele sale.

Din acest punct de vedere, genele determină aproape totul: trăsăturile exterioare, abilitățile și temperamentul, predispoziția către anumite boli și, în cele din urmă, durata vieții. Nimeni nu poate schimba propriul cod genetic, deci nu ne rămâne decât să acceptăm ceea ce natura a decis pentru noi.

Momentul de cotitură în viziunea lui Lipton a fost dat de experimentele pe care le-a realizat la sfârșitul anilor ’80 pentru a studia comportamentul membranei celulare. Până atunci, în știință se credea că genele aflate în nucleul celular determină ce trebuie să treacă prin această membrană și ce nu. Cu toate acestea, experimentele lui Lipton au arătat că influențele externe asupra celulei pot afecta comportamentul genelor și chiar pot duce la modificarea structurii lor.

Rămânea doar de a descoperi dacă astfel de modificări pot fi realizate prin procese mentale, sau, cu alte cuvinte, prin puterea gândirii și credinței.

“De fapt, nu am inventat nimic nou”, spune doctorul Lipton. “De secole, medicina a cunoscut efectul placebo – când un pacient primește o substanță neutră, declarată a fi un medicament, iar substanța chiar are un efect vindecător. Dar, ciudat, până în prezent nu a existat o explicație științifică pentru acest fenomen.”

Descoperirea mea a permis să ofer o astfel de explicație: cu ajutorul credinței în puterea vindecătoare a medicamentului, o persoană schimbă procesele care au loc în organismul său, inclusiv la nivel molecular. El poate “dezactiva” unele gene, le poate “activa” pe altele și chiar poate schimba propriul cod genetic.

Urmărind aceasta, am început să mă gândesc la diferite cazuri de vindecare miraculoasă. Medicii întotdeauna le-au respins. Dar, de fapt, chiar dacă ar fi fost un singur astfel de caz, ar fi trebuit să facă medicii să se gândească la natura sa.

MINUNILE SUNT POSIBILE!

Știința academică a respins aceste viziuni ale lui Bruce Lipton. Cu toate acestea, el a continuat să-și desfășoare cercetările, demonstrând treptat că se poate influența sistemul genetic al organismului fără a folosi medicamente. Domeniul științific care studiază influența factorilor externi asupra codului genetic a primit numele de “epigenetică”.

Cu toate acestea, cel mai important factor care poate schimba starea noastră de sănătate, în opinia lui Lipton, este puterea gândirii – ceea ce se întâmplă nu în jurul nostru, ci în interiorul nostru.

“Este binecunoscut că două persoane pot avea aceeași predispoziție genetică pentru can cer”, spune Lipton. “Dar la unul boala se manifestă, iar la celălalt nu. De ce? Pentru că ei au trăit diferit: unul a experimentat mai mult stres decât celălalt, au avut percepții și senzații personale diferite, gânduri diferite.

Astăzi, pot afirma că suntem capabili să controlăm natura noastră biologică; putem influența genele noastre cu ajutorul gândurilor, credinței și dorințelor noastre.

Marea diferență dintre om și celelalte ființe de pe Pământ constă tocmai în faptul că el poate face modificări în structura corpului său, poate vindeca boli mortale și chiar se poate elibera de boli ereditare, oferind astfel organismului său orientări mentale adecvate. Nu suntem nevoiți să fim victime ale codului nostru genetic și a circumstanțelor vieții.

Credeți că vă puteți vindeca și veți fi vindecat de orice boală.

La prima vedere, totul pare extrem de simplu. Dar doar la prima vedere…

CÂND CONȘTIINȚA NU ESTE SUFICIENTĂ

Dacă totul ar fi atât de simplu, majoritatea oamenilor ar rezolva cu ușurință orice probleme de sănătate prin rostirea unor mantre simple precum “Pot să mă vindec de această boală”, “Cred că organismul meu poate să se vindece singur”…

Dar nimic din aceasta nu se întâmplă, și, așa cum explică Lipton, nu poate să se întâmple dacă gândurile și credințele pătrund doar în domeniul conștiinței, care controlează doar 5% din activitatea noastră mentală, fără a afecta celelalte 95% – subconștientul. Cu alte cuvinte, doar puțini dintre cei care cred în posibilitatea autovindecării prin puterea propriului creier cred cu adevărat – și, prin urmare, au succes.

Majoritatea oamenilor, din perspectiva subconștientului lor, resping această posibilitate. Mai exact, subconștientul lor, care, în esență, controlează toate procesele din organismul nostru la nivel automat, respinge această posibilitate. În același timp, el (din nou, la nivel automat) se ghidează de obicei după principiul că probabilitatea ca ceva supranatural să ni se întâmple este mult mai mică decât continuarea evenimentelor conform celui mai rău scenariu.

Conform lui Lipton, subconștientul nostru începe să se formeze în copilăria timpurie, de la naștere până la vârsta de șase ani, când cele mai mici evenimente, cuvinte spuse intenționat sau accidental de adulți, pedepse sau traume, formează “experiența subconștientă” și, în cele din urmă, personalitatea individului. Natura însăși a psihicului nostru este astfel construită încât tot ce este rău care ne întâmplă este mai ușor de depozitat în subconștient decât amintiri plăcute și fericite.

Drept rezultat, “experiența subconștientă” a majorității oamenilor este compusă în proporție de 70% din “negativ” și doar 30% din “pozitiv”. Prin urmare, pentru a reuși cu adevărat autovindecarea, este necesar cel puțin să schimbi acest raport în direcția opusă. Doar astfel poți sparge barierele puse de subconștient în calea intrării credinței noastre în procesele celulare și codul genetic.

“Cel credincios poate totul” – Biblia

Credința este o forță puternică care înlătură orice obstacole în calea ei!

Crede și vei primi minunea ta!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!