Senzația continuă de oboseală și somnolență s-a dovedit că motivul este în gât

Senzația continuă de oboseală și somnolență s-a dovedit că motivul este în gât

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 March 2021 in SanatateSfaturi

Glanda tiroidă produce hormoni care reglează metabolismul și creșterea celulelor și afectează în mod direct starea corpului în ansamblu. Conform statisticilor, tulburările glandei tiroide sunt observate la fiecare a treia persoană. Încălcările pot fi diferite, precum și bolile pe care le provoacă. Principalul lucru este să recunoaștem problema în timp și să cerem ajutor.

1. Tristețe și depresie

Unul dintre semnele unei disfuncționalități a glandei tiroide este pesimismul. Un pic de tristețe este uneori chiar utilă, dar dacă melancolia a început brusc să vă bântuie tot timpul, poate fi necesar să vă verificați glanda tiroidă.

2. Constipație

Da, în unele cazuri, glanda tiroidă este sursa problemei. Glanda tiroidă, nu intestinele sau stomacul.

3. Lipsa somnului

Coborârea din pat dimineața este dificilă pentru toată lumea. Dar dacă în cazul dumneavoastră cuvântul „dificil” poate fi deja înlocuit cu „imposibil”, cel mai probabil problema se află în glanda tiroidă. Dacă continuați să vă simțiți „pe pilot automat” toată ziua și sunteți constant somnoroși, cel mai bine este să consultați un medic.

4. Piele uscată, căderea părului

Hipotiroidismul (lipsa hormonilor tiroidieni) duce foarte des la uscarea pielii. De multe ori motivul modificărilor în structura pielii constă în metabolismul încetinit. Ca urmare, părul devine și el slab și fragil și începe să cadă.

5. Greutate în exces

Da, desigur, de cele mai multe ori ne îngrășăm atunci când mâncăm prea mult și nu putem depăși obiceiul de a ne îndrepta spre frigider noaptea. Totuși, dacă iei mult în greutate fără să-ți schimbi dieta sau stilul de viață, ar fi bine să îți verifici glanda tiroidă.

6. Durerea și tensiunea musculară

Oamenii care sunt cumva legați de sport nu trebuie să caute explicații de ce tensiunea și durerea apare uneori în mușchi. Cu toate acestea, dacă simțiți în mod constant disconfort în activitățile fizice obișnuite, trebuie să luați în considerare o vizită la medic.

7. Bătăi rapide ale inimii

Dacă te-ai îndrăgostit, atunci totul este în ordine – la vederea partenerului viselor, inima va sări inevitabil din piept. Dar dacă pare să nu existe niciun motiv de îngrijorare și de visare și inima ta începe brusc să bată inegal, consultați un medic.

8. Amețeală

Și nu numai. Dacă observați că atenția și memoria dvs. au început brusc să funcționeze în salturi, când vă amintiți ceva, când uitați, cel mai bine este să verificați glanda tiroidă. Desigur, oamenii sunt pur și simplu împrăștiați și uituci de la natură. Dar dacă nu erai așa înainte, știi ce să faci …

9. Tensiune ridicată

Tensiunea arterială crescută se poate datora unei defecțiuni a glandei tiroide. Deși, desigur, pot exista multe motive.

10. Creșterea poftei de mâncare și schimbarea gustului

S-a schimbat brusc gustul mâncării? Nu-ți mai place ce ți-a plăcut cândva? Sau simți brusc că ți-e foame? Un alt semn posibil.

11. Durere la nivelul gâtului sau în gât

Uneori, rezultatul unei disfuncționalități a glandei tiroide poate fi semnalizată, de asemenea, prin durere la nivelul gâtului sau în gât. Dacă nu aveți o răceală, dar, brusc, vă doare când înghițiți, cel mai bine este să consultați un specialist.

Există multe alte sfaturi despre cum să identificați anomaliile glandei tiroide. De exemplu, un astfel de test simplu: luați apă în gură și încercați să înghițiți cât mai încet, dacă senzațiile neobișnuite apar în gât – este timpul să consultați un medic.

Dar, după cum știți, de îndată ce ne gândim la propria noastră sănătate, observăm imediat semnele tuturor bolilor din lume. Vizitele în timp util la medic și testele vor ajuta cu adevărat la reducerea riscului de îmbolnăvire.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!