Remediile pe bază de hrean ajută împotriva bolilor grave

Remediile pe bază de hrean ajută împotriva bolilor grave

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Hreanul este o plantă specifică și destul de picantă. Se folosește la gătit, adăugat la muștar, diverse sosuri și la aromatizarea rețetelor cu carne grea, precum carnea de vită și de vițel. Potrivit și pentru unele tipuri de pești. Pe lângă gust, hreanul are multe proprietăți benefice.

Pentru început, este una dintre cele mai bogate în plante cu vitamina C – sunt mult mai multe decât lămâile, aproape la fel de mult ca măceșele și coacăzele negre. Are proprietăți antibacteriene puternice care atacă microbii, ciupercile și virușii. Este potrivit pentru tratamentul gripei și a răcelii și tratează cu succes problemele tractului urinar.

Studiile arată că hreanul poate ajuta, de asemenea, la problemele rinichilor, cum ar fi pietre la rinichi și cistită, deoarece are proprietăți diuretice. Este, de asemenea, utilizat pentru reumatism, dureri articulare și gută.

În medicina populară, hreanul este recomandat pentru lipsa poftei de mâncare, diabet, lipsa menstruației și inflamația tractului respirator superior. Efectul său asupra scăderii zahărului din sânge a fost dovedit de multe experimente. Pentru aceste probleme este însă necesar să consumăm rădăcinile proaspete.

Cel mai puternic bactericid este hreanul. Datorită acestei plante, slavii, care au început să o folosească mai întâi, au considerat-o un instrument puternic în menținerea sănătății – îi protejau de multe boli și probleme digestive.

Hreanul este adăugat la murături – astfel încât saramura nu prinde mucegai.

Europa a aflat despre hrean abia la sfârșitul secolului al XV-lea. S-a dovedit că, dacă mestecau rădăcinile hreanului, comercianții se protejau de ciumă.

Hreanul este un excelent imunostimulant care nu are egal. Apropo, conține mai multă vitamina C decât citricele.

În cazul durerilor cauzate de artrită, guta și osteoartrita hreanul ajută prin masarea în zona afectată. Mestecatul hreanului (fără a înghiți) este benefic pentru răceli și sinuzite. Consumul de hrean reface intestinele și ajută la eliminarea viermilor și a lambliei din corp. Este, de asemenea, un diuretic excelent.

Și cu apa la care s-a adăugat hreanul, rănile pot fi spălate, așa cum au făcut strămoșii noștri.

Hreanul este contraindicat femeilor însărcinate, mamelor care alăptează, copiilor sub 3 ani.

Iată o rețetă cu hrean, din care puteți bea 1 lingură pe zi: la o sticlă de coniac, alcool, vodcă adăugați 1 linguriță de hrean ras, 1 lingurița de zahar caramelizat sau miere, puțin pătrunjel si menta. Lăsați amestecul să se maturizeze timp de 5 zile și medicamentul dvs. este gata.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!