Remedii naturiste cu hrean – Șapte motive pentru care ar trebui să mănânci hrean în fiecare zi

Remedii naturiste cu hrean – Șapte motive pentru care ar trebui să mănânci hrean în fiecare zi

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Natura este atât de înțeleaptă încât chiar înainte de perioada în care virușii încep să devină activi în corpul nostru, are un medicament minunat – hreanul. Până când oamenii de știință au creat antibioticele, hreanul a tratat o varietate de boli.

Acest lucru este posibil deoarece hreanul conține mulți nutrienți și întărește perfect sistemul imunitar. Medicii recomandă să consumați hrean în fiecare zi, deoarece previne bolile.

Iată 7 motive pentru care hreanul trebuie consumat zilnic:

1. Antibiotic natural

Hreanul este o plantă atât de unică, încât oamenii de știință nu s-au putut abține să nu fie interesați de ea. Hreanul a fost foarte atent studiat și s-a stabilit că: utilizarea de hrean ca antibiotic în trecut a fost corectă. Mai mult, este mult mai eficient.

În uleiul esențial al plantei, oamenii de știință au găsit substanțe care inhibă creșterea microorganismelor gram-negative și gram-pozitive. Dar dacă bacteriile se obișnuiesc cu antibiotice și trebuie înlocuite de altele în timpul tratamentului, atunci rezistența microorganismelor dăunătoare la hrean nu este produsă sau este dificil de format.

De aceea, este important să aveți hrean în fiecare casă. Hreanul eliberează substanțe volatile, care sunt antibiotice naturale ale plantelor, și pot face față multor microbi dăunători.

2. Conține multe vitamine

În forma sa naturală, hreanul conține aproximativ 16% carbohidrați, până la 3% substanțe azotate, precum și unele grăsimi. În ceea ce privește vitamina C, hreanul conține o cantitate mai mare decât în lămâi și pierde doar în fața măceșelor și coacăzelor negre.

Hreanul conține, de asemenea, substanțe volatile, saponine, flavonoide, tioglicozide, uleiuri esențiale de muștar, zahăr, amidon, substanțe rășinoase, fibre, vitamine B, PP. Hreanul este bogat în potasiu, calciu, sodiu, sulf, fosfor, fier și alte minerale. Iar frunzele proaspete de hrean au mult caroten.

Proprietățile benefice ale hreanului ras sunt păstrate, din păcate, pentru cel mult o săptămână. Deci cel mai bine este să păstrați hreanul în forma s-a naturală. În beci, se poate pune în nisip pentru a rezista mai mult!

3. Benefic pentru digestie

Hreanul este benefic pentru îmbunătățirea digestiei, funcției vezicii biliare, pancreasului, rinichilor, organelor hematopoietice și beriberi, pleureziei, hipertensiunii arteriale. Beneficiul hreanului este și faptul că este capabil să ridice tonul, activând vitalitatea și energia.

Hreanul întârzie dezvoltarea Staphylococcus aureus, Escherichia coli, agentul cauzator al tuberculozei, previne reproducerea virusului gripal din grupa A. Tratează reumatismul, gută, osteoporoză, diferite leziuni ale pielii, dureri musculare, migrenă sciatică, dizenterie, giardioză, reduce fizica activitate, inflamație a căilor respiratorii superioare.

Apa potabilă, în care plutesc 1-2 rădăcini de hrean, rămâne proaspătă mult timp, are un gust plăcut și proprietăți curative. Ajută la eliminarea excesului de lichid și acid uric din corp. Această apă este benefică și persoanelor de învârstă, deoarece reduce umflarea picioarelor, guta și durerea reumatică, ajută la dizolvarea pietrelor din vezică.

În cazul gastritei, bolii ulcerului peptic cu aciditate ridicată a sucului gastric, enterocolitei, bolilor renale și hepatice, hreanul nu este recomandat.

4. Combate bacteriile

Cele mai benefice sunt uleiurile esențiale conținute în hrean. Acest lucru se datorează faptului că aceste uleiuri au proprietăți antiseptice. În plus, datorită prezenței volatilelor în hrean, este capabil să reziste bacteriilor.

Datorită acestor proprietăți, hreanul poate fi utilizat ca mijloc de protecție împotriva diferitelor boli infecțioase. Nu este de mirare că hreanul este utilizat în tratamentul bolilor respiratorii.

Hreanul este, de asemenea, o sursă de astfel de oligoelemente esențiale precum sulf, sodiu, potasiu, fosfor, fier și multe altele. De asemenea, conține substanțe rășinoase, fibre, precum și carbohidrați, substanțe azotate, unele grăsimi, zaharuri și amidon. Frunzele de hrean conțin și caroten.

5. Întărește sistemul imunitar

Pentru a întări sistemul imunitar, primul lucru de care ai nevoie – să îl mănânci corect. Abia atunci, o persoană primește o cantitate suficientă de proteine ​​care sunt sintetizate în ficat în imunoglobulină A, care previne reproducerea virușilor și a bacteriilor.

Hreanul este un imunomodulator natural. Consumându-l, vă creșteți imunitatea și distrugeți microorganismele patogene din intestine. Condimentele picante, cum ar fi hreanul, ajută corpul să reziste la viruși și să regleze temperatura corporală dorită. Hreanul ajută, de asemenea, corpul să se încălzească. Condimentul are acțiune tonică, antiinflamatoare și bactericidă.

În plus, hreanul are și acțiune bactericidă, antivirală și expectorantă. Această plantă cu gust amar și arzător poate accelera procesul de vindecare. Recomandat în special pentru bronșită, tuse, curgerea nasului, anemie, indigestie și boli reumatice.

6. Analgezic natural

În plus, hreanul este un remediu excelent pentru durerile de cap. În acest caz, îl puteți folosi ca loțiune pe frunte.

7. Îmbunătățește memoria și apetitul

Dacă nu aveți pofta de mâncare, mâncați hrean. Substanța care conferă gustul picant de hrean, crește secreția de suc gastric și îmbunătățește pofta de mâncare la persoanele care suferă de anemie sau anopexie.

Hreanul este bogat în vitamine B, necesare funcționării sistemului nervos și îmbunătățirea memoriei. Tonifică corpul, scade colesterolul și este benefic pentru menținerea sănătății pielii și a părului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!