O pildă frumoasă despre modul în care legea bumerangului funcționează în viața noastră

O pildă frumoasă despre modul în care legea bumerangului funcționează în viața noastră

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2023 in Lecții de viațăSpiritualitateViata

Odată, în apartamentul unei tinere femei, a înflorit un cactus. Timp de 4 ani, a stat pe pervaz și nu a înflorit niciodată, dar apoi i-a făcut o surpriză femeii, lucru care i-a făcut ziua mai frumoasă.

Mai târziu, fiindcă se gândea la cactusul înflorit, ea a călcat din greșeală piciorul unui bărbat în metrou. La observația lui, ea nu răspuns urât, așa cum făcea de obicei cu o expresie ofensată, ci a zâmbit și a spus: “Nu vă supărați pe mine, vă rog, nu am de ce să mă țin, dacă doriți, călcați-mi și dvs. piciorul și vom fi chit.”

Bărbatul a decis să nu mai spună nimic. Apoi a coborât la stația sa și, cumpărând un ziar, în loc să fie răutăcios cu vânzătoarea care i-a dat greșit restul, i-a spus: “Nu e nimic, numărați din nou, nici eu nu sunt bun la matematică de dimineața.” După care și-a continuat drumul.

Vânzătoarea, binedispusă că i s-a răspuns frumos, i-a dat gratuit două reviste unui pensionar – un client obișnuit care iubea foarte mult să citească, dar cumpăra în fiecare zi doar cel mai ieftin ziar.

Bătrânul mulțumit s-a dus acasă și, întâlnindu-se cu vecina de deasupra lui, nu i-a mai făcut observațiile zilnice despre “copilul care tropăie prin apartament ca un elefant și nu îl lasă să se odihnească”, ci a privit-o și i-a spus:

“Fiica ta s-a făcut foarte frumoasă. Nu pot să decid pe cine seamănă mai mult, cu tine sau cu tatăl ei, dar cu siguranță va fi o frumusețe.”

Vecina a mers la serviciu (era secretara unui medic) și nu s-a supărat pe o bătrânică care s-a programat la medic pentru ieri, dar a venit azi, ci a spus: “Nu-i nimic, nu vă faceți griji, și eu mai uit uneori. Stați puțin, voi întreba medicul dacă vă poate primi.”

Bătrânica, ajunsă la consultație, nu a cerut să-i fie prescris un medicament minune care să o vindece instantaneu, amenințând că va face plângeri la toate instituțiile, până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ci a suspinat și a spus:

“Nu mai sunt în toate mințile, scuzați-mă, domnule doctor, că vin și vă chinui atât de des, înțeleg că bătrânețea nu se poate vindeca.”

Iar doctorul, întorcându-se acasă în seara aceea, și-a amintit brusc de bătrânică. S-a gândit că viața este foarte scurtă și că trece pe lângă noi.

Așa că, lăsându-se purtat de un impuls neașteptat, s-a oprit la cel mai apropiat supermarket, a cumpărat un buchet de flori și o prăjitură, apoi a plecat într-o cu totul altă direcție. A oprit în fața unui bloc, a urcat până la etajul trei și a bătut la ușă.

– Am stat și m-am gândit așa, de ce ne certăm ca niște copii? Viața e atât de scurtă. Pot să intru?

– Desigur, intră, a răspuns femeia. Sunt foarte fericită. Azi m-am trezit, m-am uitat la fereastră și cactusul meu înflorise. Vezi ce frumos este?

Iată cum Legea bumerangului funcționează în viața noastră. Atunci când suntem fericiți și pozitivi, atragem numai lucruri bune în viața noastră și pe lângă asta, le transmitem și oamenilor din jur pozitivitatea noastră.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!