O persoana cu o personalitate puternica are o cale foarte speciala: a invatat din greselile si succesele ei

O persoana cu o personalitate puternica are o cale foarte speciala: a invatat din greselile si succesele ei

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 March 2018 in Dezvoltare Personala

Persoanele cu o personalitate puternica nu sunt reci sau insensibile.

Doar au invatat sa dea fiecarei probleme importanta pe care o merita, astfel incat sa nu ii afecteze in mod negativ.

Adesea, o personalitate puternica poate provoca o anumita tensiune sau disconfort.

Uneori, vedem oameni cu o personalitate puternica ca fiind incapabili sa cedeze anumitor lucruri. Noi credem ca sunt persoane care, ocazional, sunt egoiste sau care isi cauta doar propriile interese si care nu accepta viziuni, propuneri sau sugestii din partea altora.

Nimic nu este mai departe de realitate.

Este adevarat ca, in cazul personalitatii, exista intotdeauna multe nuante atunci cand este vorba de a eticheta pe cineva ca fiind „pur” introvertit, extrovertit, dependent, independent, intuitiv etc.

Cu toate acestea, cand vorbim despre personalitati puternice, este ceva ce trebuie inteles in spatele lor.

In psihologie, acest tip de profil este cunoscut ca o „personalitate rezistenta”.

In interiorul ei, un om poate fi introvertit sau extrovertit, dar ceea ce o caracterizeaza, mai presus de toate, este capacitatea de a ramane pe linia de plutire in mijlocul adversitatii.

Mai jos, vom explica 5 trasaturi care vor ajuta la intelegerea a ceea ce inseamna sa fii o persoana puternica.

Te poti identifica?

1. O personalitate puternica nu agreeaza scuzele

O persoana cu o personalitate puternica are o cale foarte speciala: a invatat din greselile si succesele ei. Ea actioneaza in baza constiintei sale cu umilinta, dar cu hotarare.

Acest lucru explica de ce nu-i plac deloc jumatatile de adevar sau de minciuna, sa nu mai vorbim de scuze sau de cei care nu fac altceva decat sa amane.

Pentru o persoana cu o personalitate puternica, aceste fapte ii determina sa piarda timpul. Sunt obstacole, precum si modalitati de a incetini intentiile si obiectivele.

In lumea ei, trebuie facut ce trebuie facut. Ceea ce stabilesti ca un obiectiv la orizont este un motivator pentru care trebuie sa lupti.

Astfel, cineva care isi umple ziua cu scuze si motive false este ceva care i se pare inconfortabil.

2. Este atenta atunci cand permite oamenilor sa faca parte din viata ei

Daca exista ceva care defineste o persoana cu o personalitate puternica, este abilitatea ei de a avea control pentru a descoperi motivatiile ei intrinseci.

Stie ce doreste si ce nu. Aceasta lectie a venit la ea pentru ca, la un moment dat in trecut, cineva nu i-a intalnit asteptarile, a devenit deziluzionata sau a fost tradata.

Cu toate acestea, departe de a fi inchisa in sine sau a fi rece sau neincrezatoare, ea este deschisa altora, dar nu ezita sa aplice un filtru psihologic foarte potrivit.

Nu va lasa pe nimeni in viata ei care o deranjeaza sau care ii deranjeaza pacea interioara.

3. Nu ii plac oamenii insensibili, egoisti sau pretentiosi

Spre deosebire de ceea ce multi cred, o persoana cu un profil puternic si rezistent este sensibila si foarte umila.

Acest lucru se datoreaza faptului ca ea apreciaza lucruri importante care nu irosesc timp si care dau un sentiment de bunastare: prietenii buni, oameni care aduc lumina si nu furtuni, parteneri afectivi si angajati care impartasesc valorile ei.

Prin urmare, nu tolereaza pe cei care actioneaza egoist sau care nu stiu sa pretuiasca cele mai simple lucruri din viata: lucruri care nu pot fi cumparate pe care noi toti le castigam traind in respect si fericire.

4. Au invatat din frica si adversitate

Una dintre trasaturile care definesc oamenii puternici este o rezilienta psihologica clara. Dupa cum stim deja, putine cuvinte sunt la fel de relevante in domeniul dezvoltarii personale ca si rezilienta.
Este capacitatea prin care reusim sa depasim adversitatea si durerea emotionala. Nu numai asta, ci si capacitatea de a invata din aceste experiente.

Astfel, cineva cu o personalitate puternica a reusit sa invete din teama, sa treaca granita pentru a-si atinge obiectivele.

In plus, toate aceste invataturi vitale ii dau mai multe instrumente psihologice pentru a avansa fara frica si pentru a fi receptiva la ceea ce aduce viata, dar cunoaste foarte bine „ceea ce nu este dispusa sa accepte”.

5. Nu trebuie sa-i placa pe toti

Asa cum am indicat la inceput, o persoana cu o personalitate puternica nu incearca intotdeauna sa-i multumeasca pe toti. In schimb, stie ce doreste si nu pierde timp cu oameni care nu merita.

Incet, a invatat ca putine lucruri provoaca atat de multa frustrare si suferinta precum dorinta de a multumi pe toata lumea si a cauta aprobarea tuturor.

Nu este util, nu este logic si este nesanatos.

Astfel, o persoana cu o personalitate rezistenta ia abordarea de a nu-si face griji daca cineva nu o accepta pentru cine este ea.

Stie ca cei care sunt langa ea sunt cei care merita cu adevarat, cei cu care merita sa mearga mana in mana pe calea ei de viata si care recunosc valoarea autenticitatii ei.

In ansamblu, mai multe dintre aceste caracteristici iti vor parea probabil familiare. Poate ca toti am invatat sa fim puternici in felul nostru sau in curand o vom face. Suntem pe cale sa dezvoltam o personalitate puternica.

Sursa: ratiunesausimtire.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!