O mamă care stă acasă a surprins lumea cu răspunsul ei la întrebarea: „Ce faci toată ziua?”

O mamă care stă acasă a surprins lumea cu răspunsul ei la întrebarea: „Ce faci toată ziua?”

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 November 2023 in De SufletLecții de viațăLifeStylePsihologieSfaturi

Obosită să audă mereu aceeași întrebare: „Ce faci toată ziua?”, tatuatoarea din Florida, Rishel Casselberry, a decis să scrie o postare în numele tuturor mamelor casnice. Și a surprins pe toată lumea. Răspunsul ei puternic la această întrebare a fost marcat cu peste 640 de mii de like-uri și peste 300 de mii de distribuiri.

Acesta ar trebui să fie citit de fiecare persoană pentru a aprecia cu adevărat sacrificiile incredibile pe care le fac mamele pentru copii.

Totul începe cu o situație imaginară, în care soțul (Soț) se întâlnește cu un psiholog (Psiholog).

„Psiholog: – Cum vă câștigați existența, domnule Rogers?

Soț: – Lucrez ca contabil într-o bancă.

Psiholog: – Și soția dvs.?

Soț: – Ea nu lucrează. Ea este o mamă casnică.

Psiholog: – Cine pregătește micul dejun pentru familia dvs.?

Soț: – Soția mea, pentru că ea nu lucrează.

Psiholog: – La ce oră se trezește ea?

Soț: – Ea se trezește devreme, pentru că trebuie să organizeze totul: să îi trezească și să îi îmbrace pe copii, să se asigure că au mâncat, că s-au spălat dinții și au luat la ei tot ce le trebuie la școală. Ea se trezește împreună cu bebelușul, îi schimbă scutecele. Ea îl hrănește la sân și pregătește micul dejun pentru toată lumea.

Psiholog: – Cum ajung copiii dvs. la școală?

Soț: – Soția mea îi duce, pentru că ea nu lucrează.

Psiholog: – Ce face ea după aceea?

Soț: – De obicei, se ocupă de tot ce are nevoie pentru casă în timp ce este în oraș, ca să nu trebuiască să scoată scaunul auto de prea multe ori pentru bebeluș. Poate să plătească facturile sau să meargă la magazin. Uneori uită ceva și trebuie să se întoarcă acasă cu copilul. Când se întoarce acasă, îl hrănește pe bebeluș, îi schimbă scutecele și îl pregătește pentru somn, face curățenie în bucătărie, se ocupă de spălarea rufelor și a curățeniei în casă. Ei bine, ea totuși nu lucrează.

Psiholog: – Ce faceți seara când veniți acasă de la muncă?

Soț: – Mă relaxez, desigur. Sunt obosit după o zi întreagă de muncă la bancă.

Psiholog: – Și ce face soția dvs. seara?

Soț: – Ea pregătește cina, ne hrănește pe noi și pe copii, spală vasele, face curățenie din nou în bucătărie, se asigură că, câinele este scos afară. Ajută copiii cu temele pentru acasă, apoi îi pregătește pentru somn – le dă lapte cald, se asigură că își pun pijamalele și se spală pe dinți. Apoi se trezește în timpul nopții pentru a-l hrăni pe cel mai mic și, dacă este necesar, să îi schimbe scutecele. Ea nu trebuie să se trezească dimineața pentru a merge la muncă.

– Acesta este programul cotidian majorității femeilor din întreaga lume, care începe dimineața devreme și continuă până noaptea… Însă asta se numește „nu lucrează”?!

Mamele casnice nu au diplome, dar au un rol cheie în viața familiei.

Apreciați-vă soția, mama, bunica, mătușa, sora, fiica… pentru că sacrificiul lor este neprețuit.

Cineva a întrebat-o…

„Lucrezi sau ești doar o mamă casnică?”

Ea a răspuns:

„Lucrez ca soție 24 de ore pe zi, sunt mamă, femeie, fiică, trezitor, bucătar, servitoare, dădacă, muncitor, paznic, sfătuitor, și nu am concediu de odihnă sau concediu medical pentru asta…

Și totuși, desigur, aud adesea întrebarea: „Dar ce faci toată ziua?”

Dedicat tuturor femeilor care și-au dedicat viața în beneficiul familiei. Femeia este ca sarea. Prezența ei nu este niciodată remarcată, dar absența ei înlătură tot gustul.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!