Nu uita, unii oameni intră în viaţa ta ca o binecuvântare. Alţii ca o lecţie.

Nu uita, unii oameni intră în viaţa ta ca o binecuvântare. Alţii ca o lecţie.

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 August 2018 in De Suflet

Există foarte multe tipuri de oameni pe care le întâlnești de-a lungul vieții. Toți acești oameni sunt capabili să lase un impact negativ sau pozitiv asupra vieții tale în timpul momentelor petrecute împreună.

Cu toate acestea, oamenii aceștia devin profesorii tăi într-un fel sau altul. Cu alte cuvinte, toate persoanele pe care le întâlnești în viață te învață o lecție valoroasă.

Oamenii din viața ta te învață câte o lecție chiar și atunci când nu îți dai seama

Bărbații pe care îi întâlnești în viață sunt diferiți. Aceștia vor veni și vor pleca, fie că sunt buni sau răi. Cu toate acestea, momentele impresionante pe care le lasă înrădăcinate în mintea ta sunt importante. Bărbații te învață lecții despre încredere. Nu trebuie să ai încredere în toți oamenii, ci doar în cei care sunt demni de încrederea ta. Nu orice bărbat care intră în viața ta va rămâne, unii oameni intră doar pentru a te învăța cum să renunți. Înveți lecțiile despre dragoste și, în cele din urmă, cei care te iubesc cu adevărat rămân. Bărbații te învață o multitudine de lecții, pe măsură ce se formează capitolele din povestea vieții tale.

În al doilea rând, este vorba despre prietenii dragi ție. Aceștia sunt adesea niște profesori pentru cele mai importante lecții din viața ta, deoarece acești prieteni provin din diferite domenii ale vieții.

Ce te învață aceștia? Lecții despre dragoste, încredere și durere. Unii oameni nu merită dragostea ta și îți dai seama de acest lucru atunci când observi că acțiunile vorbesc mai puternic decât cuvintele. Poți să presupui că știi o persoană, deoarece este în viața ta de mulți ani, dar se poate să se bucure în secret de durerile tale. Prietenii buni îți vor vorbi deschis despre defectele tale și vor dezvălui bunătatea ta fără a-ți face cunoscut acest lucru.

Nu în ultimul rând, există familia. Membrii familiei ar trebui să fie prietenii și suporterii tăi numărul unu.

Cu toate acestea, lecția pe care te învață familia este că sângele este mai gros decât apa. Însă, cu toate că ești legat prin sânge de familia ta, loialitatea membrilor familiei te ajută să determini dacă te iubesc cu adevărat. Unii membri ai familiei pot vedea doar defectele tale și pot considera că tot ceea ce faci nu este niciodată satisfăcător.

Viața este un proces de învățare continuă, iar oamenii din jurul tău sunt profesorii acestor lecții valoroase.

Se spune că în viaţă „totul se întâmplă cu un motiv”. Uneori poate nu realizăm care este motivul, alteori poate ne dăm seama prea târziu. Cert e că nimic nu e întâmplător şi întotdeauna va exista un motiv pentru care noi oamenii ne întâlnim unii pe ceilalţi. Fiecare om are menirea lui în viaţa noastră şi indiferent care este aceasta, oamenii întotdeauna îşi vor lăsa amprenta asupra noastră.

Unii oameni vor intra în viaţa noastră pentru o perioadă scurtă de timp, iar alţii pentru o viaţă întreagă. Unii te vor învăţa multe lucruri, alţii vor profita de tine. Unii îţi vor fi alături la bine şi la greu, alţii te vor dezamăgi atunci când nu te aştepţi. Unii te vor ajuta să înţelegi cine eşti şi unde vrei să ajungi, alţii doar te vor face să-ţi pierzi încrederea în tine. Unii îţi vor întinde o mână de ajutor, alţii îţi vor întoarce spatele. Unii vor intra în viaţa ta ca o vijelie, te vor răscoli pe dinăuntru si vor pleca la fel de repede precum au venit, lăsând în urma ta tristeţe, lacrimi şi un gol imens.

Alţii însă te vor face să uiţi totul şi vor umple acel gol. Ei vor crea amintiri şi-ţi vor face sufletul să vibreze de fericire şi iubire. Unii îţi vor schimba viaţa în bine. Alţii o vor distruge. Iar alţii vor deveni chiar viaţa ta. Însă toţi vor juca un rol în viaţa ta. Bun sau rău. Pe unii îi vei cunoaşte o zi, însă amintirea lor te va urmări o viaţă întreagă. Iar pe unii îi vei cunoaşte de o viaţă întreagă şi îi vei uita într-o zi. Poţi uita persoana, dar nu şi clipele pe care le-aţi petrecut împreună şi emoţiile pe care le-ai trăit alături de acea persoană.

Pe oamenii care ţi-au fost mereu alături, te-au iubit şi ţi-au luminat viaţa, iubeşte-i necondiţionat, respectă-i şi mulţumeşte-le. Pe cei care te-au făcut să suferi, ţi-au frânt inima şi ţi-au pustiit sufletul, iartă-i şi mulţumeşte-le pentru lecţiile primite. Datorită lor ai învăţat că nu oricine merită să facă parte din viaţa ta. Datorită lor eşti mai puternic şi ştii că viaţa merge înainte, cu sau fără anumite persoane în ea.

Şi nu uita, unii oameni intră în viaţa ta ca o binecuvântare. Alţii ca o lecţie.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!