Masajul tălpilor picioarelor îți pot ameliora durerile de spate

Masajul tălpilor picioarelor îți pot ameliora durerile de spate

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 November 2020 in Sanatate

Un număr mare de puncte importante sunt concentrate pe picioarele noastre, impactul corect asupra căruia poate stimula activitatea anumitor organe, ameliora durerea și îmbunătăți bunăstarea generală. De asemenea, puteți ameliora durerile de spate cu un masaj la picioare.

Spatele nostru este supus unui stres incredibil în fiecare zi: presiune atmosferică, presiune asupra coloanei vertebrale la mers, o poziție incomodă la birou, boli precum curbura coloanei vertebrale și osteocondroză. Toate acestea creează disconfort și chiar dureri de spate.

Dar nu întotdeauna avem ocazia să consultăm imediat un medic sau un terapeut pentru ajutor. În acest caz, puteți ajuta la ameliorarea durerilor de spate cu un masaj la picioare.

Există puncte pe marginea piciorului care sunt interconectate cu coloana vertebrală. Toate problemele de spate sunt proiectate acolo. Se găsesc sub formă de puncte dureroase pe picior, care trebuie masate corespunzător.

Iată cum puteți ameliora durerile de spate cu un masaj la picioare:

Stai cu picioarele încrucișate pe podea. Luați un picior (oricare) în mâini. Găsiți punctele din partea interioară a piciorului.

Linia dintre călcâi și degetul mare de la interiorul piciorului este „proiecția” coloanei vertebrale. Divizați vizual această linie în părți: sacrală, lombară, toracică și cervicală.

Folosiți degetul mare pentru a peria această linie de la călcâi până la degetul mare.

Dacă există probleme la nivelul coloanei vertebrale, le veți găsi aici sub formă de durere și rigiditate a țesuturilor la apăsare. Masându-le, nu afectați direct coloana vertebrală, ci relaxați acele terminații nervoase care creează tensiune. Datorită acestui efect delicat asupra piciorului, durerile de spate pot fi ameliorate.

Pentru a preveni problemele cu coloana vertebrală, puteți masa piciorul pentru dureri de spate la fiecare câteva zile. Doar nu împinge prea tare. Este indicat să folosiți o cremă sau un ulei de masaj.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!