Lucrurile interesante pe care nu le stiai despre ochi – “Ochii căprui sunt, de fapt, albaştri sub pigmentul maro”

Vrei sa te conectezi intr-adevar cu oamenii pe care ii intalnesti? Iata 4 secrete care te vor ajuta: A fi multumit si implinit in viata nu vine cu adevarat de la succesul rezultatelor tale. Adevarata multumire vine de la a fi complet prezent si constient de experienta a ceea ce faci la oricare moment dat. Fiecare relatie de care avem parte in vietile noastre descopera o parte din noi pe care avem nevoie sa o vedem, pentru a deveni mai constienti de cine suntem noi cu adevarat. A FI si a trai “acum” inseamna a arata recunostinta pentru viata asa cum este ea. Sa nu te afecteze, orice s-ar intampla! Pentru a va ajuta sa realizati aceste patru secrete, va oferim sa incercati urmatorul exercitiu. La inceput, s-ar putea sa credeti ca este doar inca un exercitiu banal. Totusi, atunci cand il practicati ca parte a vietii voastre, pe o baza zilnica sistematica, veti observa ca este absolut cea mai puternica actiune pe care ati putea sa o efectuati vreodata. Rezultatele au fost uimitoare si chiar au schimbat viata multor oameni. Unii dintre voi il vor incerca pentru cateva zile, si probabil nu vor obtine nimic de pe urma lui. Si altii dintre voi il vor incerca pentru cateva zile, si vor realiza ca nu este despre a obtine ceva de la el, sau despre rezultatele pe care le ofera. Veti gasi ca starea de FIINTARE este cea la care aveti acces, si care il face sa aiba un asa de profund efect asupra relatiilor voastre. Deci aici este exercitiul: Pentru primele trei secunde ale intalnirii cu cineva, fii intr-o totala stare de constientizare fara ganduri. Asta este valabil pentru intalnirea cu casierul de la magazin, sau cu curierul de la UPS, sau functionarul de la ghiseul bancii, sau chiar cu sotul/sotia sau copiii tai atunci cand ii saluti pentru prima oara dimineata. Acorda-le atentia ta totala, neconditionata, fara ganduri, pentru un MINIMUM de trei secunde. Daca iti poti permite mai mult, atunci fa-o. Asta inseamna nici un gand, nici o opinie, nici o agenda, nici o judecata, nici un cuvant, nici nimic... pentru cel putin trei secunde sau mai mult, daca esti capabil! Cred in mod absolut ca daca practici asta ca parte a obiceiurilor si rutinei tale zilnice, viata ta se va transforma incredibil. Nu vei mai avea nevoie sa iti reamintesti sau sa stii, sau sa iti imaginezi vreun alt exercitiu sau proces, sau sa cauti nimic altceva. Doar fa asta si cladeste pe aceasta. Poti apoi sa aplici acest lucru conectarii tale cu cineva la telefon sau la citirea unui e-mail. Aplica acest lucru fiecarei conectari cu vreo fiinta umana. Legatura, increderea si sentimentul de har si pace pe care il va furniza vor face ca cele 3 secunde sa para cel mai valoros timp pe care l-ai petrecut vreodata in viata ta. Vor face din absolut fiecare intalnire cu cineva o experienta total iubitoare. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Nu ne gândim nicio clipă cât rău le facem zi de zi ochilor noştri stând în faţa calculatorului de dimineţa până seara. Uităm că ochii sunt extrem de sensibili, un organ cu totul unic pe care oamenii de ştiinţă nu au reuşit să-l înţeleagă pe deplin.

Rezoluția imaginilor pe care le vedem este 576 de megapixeli. Un aparat foto semiprofesional are o rezoluție de 10 megapixeli. Iată alte curiozități despre ochii tăi:

1. Pupila se dilată cu până la 45% atunci când privim persoana iubită.

2. Corneea ochiului uman este asemănătoare cu cea a rechinilor, aceasta din urmă putând fi folosită la om într-o întervenţie chirurgicală pentru un transplant de cornee.

3. Fiecare ochi conţine 107 milioane de celule, toate fiind sensibile la lumină.

4. Unul din 12 bărbaţi este daltonist.

5. Ochiul uman percepe doar trei culori: roşu, albastru şi verde. Restul sunt doar combinaţii ale acestora.

6. Ochiul uman are un diametru de aproximativ 2,5 cm şi cântăreşte în jur de 8 grame.

7. Doar o şesime din globul ocular este vizibilă.

8. Amprentele conţin 40 de caractere unice. De partea cealaltă, irisul are 256 astfel de caractere. De aceea s-a recurs la folosirea scanării de retină pentru securitate.

9. Oamenii folosesc expreşia „cât ai clipi” pentru că muşchiul ocular este cel mai rapid din corp. O clipire durează între 100 şi 150 de milisecunde, astfel că este posibil să clipim de cinci ori într-o secundă.

10. Oamenii clipesc, în medie de 17 ori pe minut, de 14.280 de ori pe zi şi de 5,2 milioade de ori pe an.

11. Ochii pot procesa aproximativ 36.000 biţi de informaţie în fiecare oră.

12. Ochii căprui sunt, de fapt, albaştri sub pigmentul maro. Există o intervenţie cu laser care poate transforma ochii maro în ochi albaştri.

13. Ochiul uman se poate concentra pe aproximativ 50 de lucruri pe secundă.

14. Imaginile pe care ochiul le transmite creierului sunt trimise cu susul în jos.

15. Fiecare geană are o durată de viaţă de aproximativ 5 luni.

Publicitate

16. Maiaşii credeau că oamenii cu strabism erau atrăgători şi făceau eforturi pentru a se asigura că viitorii lor copii se năşteau cu strabism.

17. Cu 10 milioane de ani în urmă toată lumea avea ochi căprui, până când cineva a suferit o mutaţie generică şi s-a născut cu ochi albaştri. Asta înseamnă că oamenii care au ochii coloraţi astfel, împart o genă comună cu omul cu primii ochi albaştri din lume.

18. Dacă într-o fotografie instantanee ai un singur ochi roşu atunci când priveşti fix în obiectiv, există riscul de a dezvolta cancer la ochi.

19. Diagnosticul de schizofrenie poate fi pus cu o acurateţe de 98,3% în urma unui simplu control oftalmologic.

20. Oamenii şi câinii sunt singurele specii care pot citi intenţiile unei persoane doar privind-o în ochi, iar în cazul câinilor acest lucru se întâmplă doar în relaţia cu oamenii.

21. În jur de 2% dintre femei au suferit o mutaţie genetică în urma căreia au căpătat încă un con pe retină.

22. Ochiul uman poate face mişcări încete doar atunci când urmăreşte un obiect aflat în mişcare.

23. Piraţii îşi acopereau un ochi pentru a putea să se adapteze repede atât luminii puternice de pe punte, cât şi întunericului din interiorul navei.

24. Niciun bebeluş nu distinge culorile atunci când se naşte.

25. Ochii au început să se dezvolte cu 550 de milioane de ani în urmă.

26. Ochii sunt activi 24 de ore, şapte zile pe săptămână, comparativ cu alte organe care au nevoie de ceva timp ca să devină active.

27. Ochii se vindecă foarte repede. Pentru a se vindeca după o zgârietură, ochiul are nevoie de aproximativ 48 de ore.

28. Noi vedem cu creierul, nu cu ochii. În cele mai multe cazuri, vederea în ceaţă sau distorsionată nu are nicio legătură cu globul ocular. Este vorba despre o problemă la nivelul cortexului vizual din creier.

29. Oamenii care orbesc pe parcursul vieţii îşi menţin capacitatea de a vedea în vis.

30. Ochii folosesc 65% din energia creierului nostru, mai mult decât orice altă parte a corpului.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Publicitate


Alte Articole