Iti place sa dansezi? Iata care sunt minunatele beneficii ale dansului pentru corpul nostru

Iti place sa dansezi? Iata care sunt minunatele beneficii ale dansului pentru corpul nostru

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 December 2018 in Sanatate

“Danseaza ca si cum te vede nimeni; iubeste ca si cum nu ai fost niciodata ranit; canta ca si cum nu te-ar auzi nimeni; traieste ca si cum ai fi singurul om de pe pamant” (Mark Twain)

Dansul combină în cel mai plăcut mod mişcarea cu muzică şi comunicarea, aducând bună dispoziţie şi sănătate. În zilele noastre, dansul este una dintre cele mai bune metode de descărcare emoţională, de eliminare a stresului, de slăbire dar şi de îmbunătăţire a comunicării între parteneri.

„Terapia prin dans oferă posibilitate de expresie a întregului potenţial fizic şi psihologic al unei persoane. Dansul generează armonie între corp-minte-emoţii şi aduce o stare de unificare a acestora. Prin mişcare îţi poţi creşte abilitatea de a-ţi exprima sentimentele şi ideile şi poţi să stabileşti mai uşor relaţii interpersonale. În plus, dansul energizează întregul corp şi deblochează tensiunile acumulate în muşchi prin posturi greşite sau chiar tensiunile nervoase”, explică psihologul Patricia Cihodaru.

Dansul stimulează slăbirea

Dansul reprezintă una dintre cele mai distractive moduri de a face mişcare. În timpul dansului, abia dacă sesizăm efortul pe care corpul îl depune pentru a efectua mişcările specifice, astfel că eliminarea surplusului de kilograme se face într-un mod foarte plăcut.

Practic orice tip de dans ajută în procesul de slăbire, căci cuprinde mişcări ce pune în acţiune mai multe grupe de muşchi simultan. De aceea, cei care iubesc să danseze şi chiar pun în practică această pasiune sunt întotdeauna mai supli.

Dansul combate depresia

Dansul este, de asemenea, un mijloc de relaxare şi terapie psihologică deoarece în timp ce dansăm stresul organismului se consumă, iar muşchii se relaxează. Există chiar tehnici de meditaţie prin dans pentru că specialiştii au observat că mişcarea pe ritm de muzică echilibrează psihicul şi elimină tensiunile emoţionale acumulate. Dansul aduce astfel voie bună şi combate cu succes tulburările psihice ca depresia sau anxietatea.

Dansul întăreşte oasele şi tonifică muşchii

Instructorii de la şcoala de dans Madness Dance spun că tractiunile şi presiunile musculare din timpul dansului nu ajută doar la obţinerea unui tonus bun al grupelor de muşchi, ci şi la întărirea oaselor şi chiar prevenţia osteoporozei.

Pentru copii, dansul ajută în procesele de creştere a oaselor şi a muşchilor, previne afecţiunile coloanei vertebrale precum scolioza de exemplu şi de asemenea ajută la o creştere şi dezvoltare armonioasă a copilui.

Dansul încetineşte îmbătrânirea

Dansul, ca şi alte tipuri de mişcare sau sporturi, are capacitatea de a încetini procesele de îmbătrânire, mişcarea fiind un factor important al longevităţii. Sportul reduce stresul organic şi psihic – stres despre care se ştie că afectează funcţiile celulelor organismului nostru şi accelerează procesele de îmbătrânire.

Dansul protejează inimă

Dansul este un bun protector cardiovascular, atât prin efectele mişcării asupra vaselor şi inimii, cât şi prin eliminarea tensiunilor psihice care ne pot afecta. În timpul dansului bătăile inimii crsc uşor, circulaţia se intensifică, creşte oxigenarea organismului şi tonusul cardiovascular devine mai bun.

Spre deosebire de alte sporturi de performanţă, dansul nu duce în timp la modificări patologice ale vaselor şi/sau ale inimii, de exemplu hipertrofia musculaturii inimii – una din cele mai frecvente probleme pe care le ridică sportul de performanţă.

“Lasa-ti viata sa danseze usor pe marginea Timpului ca o picatura de roua pe varful unei frunze.” (Melissa Hayden)

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!