„Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista” – Nu mai astepta ca lucrurile sa se intample, du-te si fa-le sa se intample!

„Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista” – Nu mai astepta ca lucrurile sa se intample, du-te si fa-le sa se intample!

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 January 2020 in Dezvoltare Personala

“Când ți-ai găsit calea, nu trebuie să ai teamă. Trebuie să ai destul curaj încât să faci greșeli. Dezamăgirea, înfrângerea și disperarea sunt unelte pe care Domnul ni le-a dat ca să ne arate drumul.” – Paulo Coelho

Oamenii intra in viata noastra nu atunci cand vrem sau planificam noi, ci atunci cand e momentul potrivit. Tot asa, lucrurile au loc la timpul potrivit.

Nu poti spune: „Astept momentul potrivit”. Momentul potrivit e atunci cand se iveste sentimentul pe care il asteptai, cand intalnesti omul pe care-l vrei langa tine, cand incepi sa intuiesti ca ceva e schimbat.

Cum se zice: „Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga in traista”…Daca nu traiesti momentele asa cum vin si stai sa astepti sa vina timpul potrivit pentru a le trai, e posibil sa te trezesti cu multe „momente potrivite” abandonate pe drum. Oricum nu poti recunoaste momentul potrivit decat traindu-l cu credinta ca e momentul potrivit.

Pentru ca si momentele potrivite trec. Asa cum trec oamenii prin viata noastra, asa cum trecem noi prin viata si tot asa cum trec toate. iar timpul nu asteapta dupa noi si nici nu tine cont de planurile noastre care e posibil sa nu se realizeze niciodata.

Asadar, nu noi alegem momentele potrivite, ele ne aleg pe noi. Noi alegem doar daca profitam de ele sau mai asteptam ceva ce e posibil sa nu apara niciodata.

Momentul potrivit sa ai o familie nu e dupa 35 de ani pentru barbati si oricand pentru femei.

Momentul potrivit sa faci toate tampeniile posibile nu e pana in 30 de ani, le poti face toata viata daca atat te duce capul.

Momentul potrivit sa iti ceri iertare sau sa-ti para rau, nu e dupa ce mai faci cate ceva ca sa „stii o treaba”.

Momentul potrivit sa iti schimbi viata, nu e dupa ce te anunta doctorul ca la urmatorul motiv de stres te poti duce de pe lumea asta.

Momentul potrivit sa fii un om mai bun, nu e dupa ce-ai eliminat toate posibilitatile in care poti fi om de nimic.

Momentul potrivit sa iubesti, nu e dupa ce-ti platesti toate ratele la banca, dupa ce ai vechime in munca minim 10 ani sau dupa ce ai „macar” o casa si-o masina.

Momentul potrivit sa cunosti si sa intelegi omul de langa tine, nu e dupa ce el pleaca.

Momentul potrivit sa te indepartezi de toti oamenii falsi din jurul tau, nu e dupa ce reusesti sa te razbuni pe ei.

Momentul potrivit sa iti dai seama ce conteaza in viata, nu e atunci cand te apropii de moarte, nici atunci cand ajungi sa nu mai pretuiesti nimic.

Momentul potrivit e atunci cand poti sa-ti dai seama ca ai de ales intre a trai momentul potrivit si a astepta momentul potrivit. Toate momentele potrivite ne dau posibilitatea sa ramanem cu ceva in urma lor. Cu ce vom ramane? Vom afla doar daca traim momentul potrivit atunci cand apare, cu increderea ca vom scoate tot ce-i mai bun din ceea ce are sa ne ofere.

“Nimeni nu pierde pe nimeni, pentru că nimeni nu posedă pe nimeni. Asta e adevărata experiență a libertății: să ai lucrul cel mai important din lume, fără a-l poseda.” – Paulo CoelhoDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!