De ce este atât de important să bei apă pe stomacul gol? 9 motive

De ce este atât de important să bei apă pe stomacul gol? 9 motive

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Consumul de apă este cel mai bun mod de a-ți potoli setea. Dar este acesta singurul beneficiu al apei? Nu, apa are o mulțime de beneficii pentru organism. Astăzi vă vom prezenta motivele pentru care este bine să beți apă pe stomacul gol.

Beneficiile consumului de apă pe stomacul gol:

1. Curăță stomacul și spală intestinele

Apa potabilă este un excelent agent de îndepărtare a zgurii. Resturile alimentare nedigerate se acumulează în tractul gastro-intestinal. Din cauza tulburărilor metabolice, acestea nu părăsesc corpul în mod natural, afectând corpul și performanța acestuia.

Consumul de apă pe stomacul te ajută să scapi de aceste reziduri și favorizează peristaltismul intestinal. Prin urmare, un pahar de apă pe stomacul gol reglează perfect activitatea tractului gastro-intestinal. Pentru constipație, este un instrument excelent pentru golirea intestinelor și eliminarea toxinelor din corp.

2. Curăță corpul de toxine

Consumul de apă suficientă ajută la detoxifierea organismului. Cu cât bem mai mult apă, cu atât corpul nostru este mai curat. De asemenea, reduce balonarea. Beneficiile apei sunt incontestabile.

3. Crește pofta de mâncare

Toată lumea este conștientă despre necesitatea unui program alimentar regulat. Dar ce poți să faci când îți pierzi pofta de mâncare? Când te trezești, bea un pahar cu apă și nu vei mai avea probleme cu pofta de mâncare.

4. Previne durerile de cap

Una dintre principalele cauze ale durerilor de cap este lipsa de hidratare a organismului. Începeți ziua cu un pahar de apă caldă pe stomacul gol și nu uitați să beți apă pe tot parcursul zilei. Pe lângă durerile de cap, vă va scăpa și de respirația urât mirositoare și de multe tipuri de infecții bacteriene aeriene.

5. Curăță pereții rectului de mucus

Consumul de apă pe stomacul gol ajută la curățarea pereților rectului. Acest lucru favorizează o absorbție mai bună a nutrienților. Un rect sănătos este o garanție a sănătății întregului organism.

6. Ajută la slăbit

Dacă urmați orice fel de dietă pentru pierderea în greutate și doriți să obțineți un rezultat pozitiv, beți apă pe stomacul gol. Apa potabilă accelerează semnificativ metabolismul: alimentele sunt digerate mai repede și mai bine. Acest lucru contribuie la pierderea kilogramelor în plus, care nu se mai întorc după încetarea dietei. Beți zilnic de la 6 până la 8 pahare de apă.

7. Crește nivelul de energie al corpului

Dacă vă simțiți obosit, beți un pahar cu apă. Apa pe stomacul gol stimulează producția de celule roșii din sânge. Asta înseamnă că intră mai mult oxigen în sânge, ceea ce la rândul său crește producția de energie în organism.

8. Îmbunătățește starea pielii

Acumularea de toxine în organism are un efect negativ asupra pielii: devine palidă și problematică. În acest caz, ar trebui să beți apă dimineața pe stomacul gol. Consumul de apă pe stomacul gol asigură o bună motilitate intestinală, ajutând astfel la curățarea organismului de toxine.

Detoxifierea corpului reduce riscul de apariție a acneei, diverse erupții cutanate și roșeață pe piele. Așadar, apa ajută la îmbunătățirea aspectului pielii feței.

9. Îmbunătățește sistemul imunitar

Apa pe stomacul gol îmbunătățește sistemul imunitar, iar un sistem imunitar sănătos duce la o protecție fiabilă a organismului împotriva bolilor și infecțiilor.

Cantitatea adecvată de apă ajută la dispariția multor probleme de sănătate. Multe boli încep cu probleme de stomac, iar consumul de apă pe stomacul gol va asigura sănătatea stomacului.

Ideea de a bea apă pe stomacul gol a apărut pentru prima dată în Japonia. De obicei, în fiecare dimineață japonezii încep cu 4 pahare de apă pe stomacul gol. În același timp, preferă să bea apă caldă în loc de apă rece. Și abia după 30 de minute încep micul dejun. Această hidroterapie internă îi ajută să rămână activi și sănătoși.

Efectele benefice ale apei asupra sănătății umane sunt mari și și vizibile. Apa poate face minuni!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!