Dacă copiii cresc alături de bunici, vor fi mai fericiți, mai deștepți și mai bine educați.

Dacă copiii cresc alături de bunici, vor fi mai fericiți, mai deștepți și mai bine educați.

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2020 in CuriozitățiLecții de viațăPsihologieViata

Dragostea, grija și sprijinul bunicilor sunt foarte benefice pentru nepoți. Acest lucru este dovedit de numeroase studii științifice .

1. Scade riscul de depresie.

Apropierea emoțională dintre bunici și nepoți este asociată cu un risc redus de depresie la copii. Studiul, publicat în The Gerontologist , a implicat 356 de nepoți și 374 de bunici. Oamenii de știință de la Boston College au analizat datele culese de-a lungul a 19 ani.

S-a dovedit că riscul de depresie scade atât la generațiile mai în vârstă, cât și la cele mai tinere.

2. Sentimentul de stabilitate și securitate este sporit.

Bunicii le oferă nepoților un sentiment de stabilitate și securitate emoțională. Și în situații traumatice sau în conflicte familiale, bunicii servesc adesea drept sprijin pentru nepoții lor.

Un studiu al Universității din Oxford a constatat că legătura strânsă dintre nepoți și bunici îi ajută pe copii să facă față evenimentelor traumatice din viață, cum ar fi agresiunea la școală sau divorțul părinților.

Studiul, condus de profesorul Ann Buchanan, a inclus peste 1.500 de copii și a constatat că cei care au menținut o relație strânsă cu bunicii au avut mai puține probleme emoționale și comportamentale. În plus, aveau un sentiment al conștiinței de sine mai dezvoltat, ceea ce făcea mai ușoară depășirea problemelor.

3. Ajută părinții.

Părinții de multe ori nu au suficient timp pentru a se juca și a interacționa cu copiii. Bunicii îi înlocuiesc adesea părinții atunci când copii își doresc să se joace și să se distreze. În plus, este mai puțin probabil să-i certe pe nepoți, așa că aceștia sunt dispuși să le povestească secretele.

Toate acestea îmbunătățesc mediul emoțional din familie, deoarece părinții se simt mai liniștiți, știind că în lipsa lor, copiii nu suferă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!