Cum sa eliberam stresul din mintea noastra, un mic ghid de autovindecare

Cum sa eliberam stresul din mintea noastra, un mic ghid de autovindecare

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 August 2018 in Dezvoltare Personala

Te simți stresat și nu știi ce să faci? Citește acest articol, este ceea ce ai nevoie ..

Atunci când mulți dintre noi simțim stresul că ne ajunge din urmă și știm că nu va exista o soluție imediată a problemelor din acest moment, avem tendința de a ne închide în noi înșine și de a ne gândi în mod continuu de aceeași problemă. Acest lucru nu face altceva decât să ne înrautățească sitația. Putem încerca atât de multe alternative, cum ar fi ascultarea muzicii, mișcarea, munca sau curățeia, dar uneori se pare că aceste probleme vor persista indiferent de ceea ce facem.

De multe ori ne gândim la noi înșine, ce ne poate ajuta dacă să ne ieșim din minți nu este o opțiune ?!

Ei bine, mulți dintre noi au trecut prin asemenea situații. Viața ne aruncă în atât de multe situații dificile, indiferent dacă suntem gata să le manageriăm sau nu -la sfârșitul zilei trebuie să rămanem calmi și nestresați, pentru a executa în mod rațional sarcinile ce ne sunt date.

De multe ori aceste ideologii ne vor acapara si ne vor manipula așa încât nici un progres nu va fi făcut. Frustrarea împreună cu alte emoții pesimiste vor fi cele care vor influența modul în care executăm o sarcină, în cazul în care mai suntem capabili să mai facem acest lucru . În timpul acestor lupte, trebuie să ne amintim că pacea noastră interioară trebuie să fie întotdeauna intactă pentru că să putem merge cu succes mai departe cu viață noastră.

Ce se întâmplă dacă un eveniment stresant și-a pus amprenta pe întreagă noastră viață și niciodată nu am fost în stare să conștientizăm că evenimentul s-a întâmplat cu ceva vreme în urmă, să îl uităm și să mergem mai departe? Ar fi tragic să rămanem blocați, cu încapacitatea de a întâlni și a realiza orice altceva. Atunci când permiți păcii interioare să te ghideze, deciziile echilibrate te vor ajuta să duci până la capăt ceea ce părea a fii o astfel de sarcină de temut. Nu numai că te va ajuta să excelezi în rezolvarea situațiilor dificile, dar de asemenea, îi va încuraja pe cei din jurul tău să te sprijine. Centrează-te pentru a găsi perspective diferite, care te vor ghida și nu-ți for face rău.

Dacă ești blocat în starea de stres, mai jos sunt câtiva pași simpli care te vor ghida înapoi la centru:

1. Recunoaște-ți gândurile și lăsa-le să plece.

Gândurile sunt atât de influente atunci când suntem stresați, ne fac să ne simțim atât de incapabili să funcționăm corect. Dacă acest lucru ți se întâmplă des, este vital să îți ți gândurile sub control. Nu te simți prost, ni se intamplă tuturor. Din nou, acest proces este un memento constant de care avem nevoie pentru a menține pacea noastră interioară intactă.

Permite-ți să vii în pace cu aceste decizii, indiferent de cât de incapabil te simți să reușești. Oferă-ți o pauză, oferă-ți o îmbrățișare sau chiar plângi dacă simțiți că ar ajuta. Odată ce este gata, asigură-te că ai făcut tot posibilul să-ți accepți toate gândurile anterioare. Aceasta este, în esență, cheia pentru schimbarea lor.

2. Exprimă-ți recunoștința.

După ce reușești să-ți păstrezi pacea interioară și tactul și ești recunoscător pentru acestea, vei fi capabil să faci acest următor pas în mod voluntar. Rostește cu voce tare recunoștința pentru tot ce crezi că te-a ajutat să treci peste vremurile grele. De exemplu, mulți sunt recunoscători puterilor superioare care, cred ei că i-au ajutat, sau cuiva care a fost un ghid în acest proces. Odată ce ai exprimat cu voce tare toate acestea, încearcă să experimentezi recunoștința la un nivel fizic -celulular, molecular, chimic. Familiarizează-te cu frumusețea tăcerii și garantat te vei simți calm.

3. Găseste-ți concentrarea și entuziasmul în posibilități creative.

La fel ca în artă și arhitectură unde există nevoia ca spațiul să fie frumos, așa se întâmplă și în gândurile tale. Când gândurile tale devin atât de înăbușite, energiile mentale și emotionale sunt viciate. Acest lucru, de fapt, este în detrimentul creativității tale, deoarece nu vei fi neapărat capabil să creezi sau să-ți exprimi o perspectivă asupra frumuseții estetice.

Dacă ți-a fost dificil la pasul 2, să fii recunoscător în avans pentru înțelegera, care va veni în mod inevitabil, în spațiul calmului interior și pentru toată frumusețea pe care ai creat-o până în acest punct. La început, chiar și asta te poate ajuta pentru a ajunge mai aproape de liniștea necesară.

Odată ce sentimentele de recunoștință sunt înfloritoare, începe din nou dintr-un loc pașnic. Începe din nou ziua ce vine de oriunde te-ai afla. Ea face diferența.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!