Cum prezic pisicile vremea: credințe populare și părerea oamenilor de știință

Cum prezic pisicile vremea: credințe populare și părerea oamenilor de știință

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 December 2020 in CuriozitățiSpiritualitateSuperstitii

Cum simt pisicile schimbarea condițiilor meteorologice

Studiile pe termen lung efectuate pe pisici au arătat că aceste animale reacționează la orice schimbare a vremii. Mecanismul unei astfel de sensibilități nu este pe deplin înțeles, dar există mai multe teorii care o explică.

Timpanele animalelor sunt sensibile la modificările presiunii atmosferice, iar pisicile se spală adesea pe față pentru a reduce disconfortul, acordând o atenție specială urechilor. Această teorie este confirmată și superstiții. Văzând că pisica acordă o atenție deosebită urechilor, mulți spun: „Vremea se va schimba” .

O altă teorie, bazată pe observații pe termen lung, spune că schimbarea vremii afectează apetitul animalului. Cu cât devine mai rece, cu atât pisica mănâncă mai mult. Pisicile beau și mai multă apă dacă temperatura crește.

Comportamentul pisicii este diferit în zilele în care vremea se schimbă brusc. Pisicile, ca și alte animale, sunt sensibile la schimbările de presiune atmosferică și pot simți, de asemenea, apropierea unui uragan, furtună și cutremur.

Superstiții despre pisici

Proprietarii, observând comportamentul și starea de spirit a animalelor de companie, au învățat să înțeleagă aceste animale grațioase. Animalele de companie sunt deosebit de sensibile și toți cei care au una sau mai multe pisici cu care locuiesc în casă pot verifica acest lucru.

Un semn spune că o pisică, care doarme în largul său și, în același timp, își întinde picioarele, prezice o încălzire iminentă. Cu cât este mai cald afară, cu atât pisica ocupă mai mult spațiu încercând să se răcească.

Un animal ghemuit ca o minge, pe de altă parte, indică o răcire a vremii. Pisica și-a acoperit nasul cu laba – frigul va veni foarte curând. Astfel, animalul reține căldura corpului, înfășurându-și strâns coada și ghemuindu-se.

Schimbarea vremii asociată cu viscol sau uragan face ca pisica să fie nervoasă. Pisicile, înaintea unor astfel de condiții meteorologice, se plimbă prin cameră, nu își găsesc un loc unde să doarmă și își exprimă adesea nemulțumirea față de mișcările cozii, care este mișcată în toate direcțiile.

Faptul că temperatura de afară va scădea în curând va fi arătat de o pisică care a ales cel mai cald loc din casă: lângă calorifer, șemineu, pe un raftul cu haine sau sub o pătură.

Dacă pupilele unei pisici se vor micșora fără un motiv aparent de îngrijorare – presiunea atmosferică va scădea. Dacă pupila este dilatată, presiunea va crește.

Pisica bea multă apă – vine vreme rea și dacă animalul zgârie pereții sau mobilierul – se așteaptă la vreme rea.

Va ploua dacă animalul este reticent să părăsească camera sau chiar refuză să iasă afară, își freacă urechile cu labele și își linge cu grijă coada. De asemenea, puteți afla dacă va ploua în curând dacă pisica mănâncă iarbă.

Vremea bună este prezisă de pisici când se comportă calm și se joacă fără agitație și grabă.

Faptul că ceva nu este în regulă cu vremea va fi arătat de pisică, care nu numai că este nervoasă, dar și miaună tare. Înainte de cutremur, pisicile încearcă să părăsească locul și să miaune tare. Pisicile se ascund de obicei înainte de uragane și furtuni.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!