Crezi ca cei din jur te mint? Afla cum sa ii recunosti pe mincinosi!

Crezi ca cei din jur te mint? Afla cum sa ii recunosti pe mincinosi!

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 February 2019 in LifeStyle

Ți-ai imaginat vreodată lumea fără minciună? Eu nu. Eu permanent am nevoie de fantezie pentru a înțelege cât de mult pierdem și cât de mult câștigăm, dacă vom înceta să mai mințim.

Mințim în fiecare zi, iar capacitatea de a afla adevărul fiecare vrea să o aibă. Am descoperit șapte metode care te vor ajuta să înțelegi dacă o persoană te minte sau nu.

Este așa un film — «The Invention of lying ». În el se povestește despre societatea în care nimeni nu putea minți. Odată, unui om din această societate „i s-a stricat ceva” în cap și a spus prima minciună. Pentru a nu-ți strica impresiile despre film, nu îți voi povesti mai multe, dar îți recomand să-l privești și să înțelegi cum ar arăta lumea fără minciună.

Dar așa cum în realitate, minciuna este de orice fel, îți voi prezenta câteva secrete prin care ai putea să te lupți cu ea și să determini o persoană să îți spună adevărul.

Observă cum se comportă această persoană în situațiile critice

Când o persoană se confruntă cu situații dificile, ea nu poate să trișeze. Nu are posibilitatea să folosească măști și cel mai probabil va acționa așa cum îi vor dicta instictele.

Analizează-i atitudinea față de persoanele care îi prestează anumite servicii

Oamenii care au fost obijduiți de soartă, sunt cei care își descarcă nervii pe persoanele care le prestează anumite servicii. Chelnerilor, menajerelor, vânzătorilor – ei sunt cei care rabdă toate astea. Dacă o persoană șuieră sau îi face semne cu degetele unui chelner – această persoană este pur și simplu: idioată.

Observă-i limbajul corpului și intonația

Să găsești informații despre limbajul trupului nu este dificil. Mincinoșii pot fi descoperiți după aceste semne:

  • Pauze în discuții.
  • Mișcarea ochilor în timp oferă un răspuns.
  • Schimbă subiectul discuțiilor.
  • Se îndreptățesc, chiar dacă nu le reproșați nimic.
  • Își ating fața de foarte multe ori.
  • Evident că nu trebuie să exagerezi urmărindu-i fiecare mișcare interlocutorului tău. Însă uneori, această tactică te ajută să afli multe despre o persoană.

Bârfiții pe prietenii comuni

Într-o măsură mai mare sau mai mică, tuturor ne place să bârfim. Din păcate însă, nu toți cunosc limitele bârfelor. Bârfind despre cunoscuții comuni, vei vedea cu ochii tăi cât de multă murdărie se află într-o persoană, care părea a fi bună.

Împrumutați bani

Chiar dacă să împrumuți bani prietenilor este ultimul lucru la care trebuie să te gândești, totuși trebuie să știi că făcând asta, poți afla lucruri foarte interesante și noi despre aceștia.

Mergeți împreună într-o călătorie

Este o metodă extrimală. Dacă vrei să afli tot adevărul de la o persoană, să mergi într-o călătorie cu ea – nu este cea mai bună idee. Însă, petrecând cu ea o anumită perioadă de timp, vei avea ocazia să cunoști toți taracanii, gâzele și gândacii care „trăiesc” în capul ei.

Spune-i un secret

Spunându-i un secret, vei afla dacă această persoană este capabilă să păstreze un secret. Dacă nu ai încredere în ea, poți să-i spun un secret inventat sau ceva neimportant, doar pentru a afla dacă va încerca să îl spună și altor.

Sursa: dozadesucces.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Povestea celor doi lupi.

A fost odată ca niciodată un bătrân indian. Intr-o dimineată nepotulul lui s-a trezit si i-a spus că a avut un vis tare ciudat.

– Dragul bunicului! Ia stai tu aici pe piciorul meu si povesteste-mi ce ai visat, i-a spus bunicul.

– Pai bunicule, am visat ca in mine se dadea o lupta, o lupta puternica ca intre doi lupi. Un lup era bun si unul rau. Dar sunt tare necajit pentru ca m-am trezit si nu stiu care dintre lupi a castigat.

Bunicul zâmbi si mângâindu-l pe nepot îi spuse:

– Dragul bunicului, în fiecare dintre noi se luptă doi lupi – unul bun si unul rău. Lupul cel bun înseamnă bunătatea, iubirea, linistea, modestia, curajul, generozitatea, compasiunea, adevarul, iar lupul cel rau reprezinta furia, gelozia, invidia, rautatea, minciuna.

– Bunicule si care lup câstigă? a intrebat nepotul.

Bunicul zambind si mangaindu-l usor pe nepot i-a spus:

– Dragul bunicului, va gastiga acel lup pe care il hranesti mai mult.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!