Citeste si tu Rugaciunea lui Iisus din Gradina Ghetsimani. Invinge orice Rau

Publicitate

In Joia Mare din Saptamana Patimilor, Iisus s-a rugat Tatalui ceresc in Gradina Ghetsimani din Tara Sfanta. Invataturile Sfintilor Parinti considera ca “Rugaciunea inaltata de Iisus in Gradina Ghetsimani”, in acea noapte, este cea mai nobila dintre toate rugaciunile.

In momentele de cumpana, de intristare şi la ceas de boala, sa cititi aceasta rugaciune cunoscuta in Ortodoxie ca Rugaciunea lui Iisus pentru Sine, pentru apostoli şi pentru toti credincioşii (aşa cum se mentioneaza in Sfanta Evanghelie dupa Ioan, capitolul 17).

De asemenea, in traditia creştina se spune ca aceasta rugaciune trebuie citita noua zile la rand. De cate ori i s-a implinit o dorinta, credinciosul trebuie sa-I multumeasca Lui Iisus, prin rugaciune, intr-o zi de joi :

Acestea a vorbit Iisus şi, ridicand ochii Sai la cer, a zis: Parinte, a venit ceasul! Preaslaveşte pe Fiul Tau, ca şi Fiul sa Te preaslaveasca.

Precum I-ai dat stapanire peste tot trupul, ca sa dea viata veşnica tuturor acelora pe care Tu i-ai dat Lui.

Şi aceasta este viata veşnica: Sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.

Eu Te-am preaslavit pe Tine pe pamant; lucrul pe care Mi l-ai dat sa-l fac, l-am savarşit.

Şi acum, preaslaveşte-Ma Tu, Parinte, la Tine Insuti, cu slava pe care am avut-o la Tine, mai inainte de a fi lumea.

Aratat-am numele Tau oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tai erau şi Mie Mi i-ai dat şi cuvantul Tau l-au pazit.

Acum au cunoscut ca toate cate Mi-ai dat sunt de la Tine;

Pentru ca vorbele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit şi au cunoscut cu adevarat ca de la Tine am ieşit şi au crezut ca Tu M-ai trimis.

Eu pentru aceştia Ma rog; nu pentru lume Ma rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, ca ai Tai sunt.

Şi toate ale Mele sunt ale Tale şi ale Tale sunt ale Mele şi M-am preaslavit intru ei.

Publicitate

Şi Eu nu mai sunt in lume, iar ei in lume sunt şi Eu vin la Tine. Parinte Sfinte, pazeşte-i in numele Tau, in care Mi i-ai dat, ca sa fie una precum suntem şi Noi.

Cand eram cu ei in lume, Eu ii pazeam in numele Tau, pe cei ce Mi i-ai dat; şi i-am pazit şi n-a pierit nici unul dintre ei, decat fiul pierzarii, ca sa se implineasca Scriptura.

Iar acum, vin la Tine şi acestea le graiesc in lume, ca sa fie deplina bucuria Mea in ei.

Eu le-am dat cuvantul Tau şi lumea i-a urat, pentru ca nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume.

Nu Ma rog ca sa-i iei din lume, ci ca sa-i pazeşti pe ei de cel viclean.

Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume.

Sfinteşte-i pe ei intru adevarul Tau; cuvantul Tau este adevarul.

Precum M-ai trimis pe Mine in lume, şi Eu i-am trimis pe ei in lume.

Pentru ei Eu Ma sfintesc pe Mine Insumi, ca şi ei sa fie sfintiti intru adevar.

Dar nu numai pentru aceştia Ma rog, ci şi pentru cei ce vor crede in Mine, prin cuvantul lor.

Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine şi Eu intru Tine, aşa şi aceştia in Noi sa fie una, ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis.

Şi slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca sa fie una, precum Noi una suntem.

Eu in ei, şi Tu in Mine; pentru ca ei sa fie in chip desavarşit una, ca sa cunoasca lumea ca Tu M-ai trimes, şi ca i-ai iubit, cum M-ai iubit pe Mine

Parinte, voiesc ca, unde sunt Eu, sa fie impreuna cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat, ca sa vada slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru ca Tu

M-ai iubit pe Mine mai inainte de intemeierea lumii.

Parinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, şi aceştia au cunoscut ca Tu M-ai trimis.

Şi le-am facut cunoscut numele Tau şi-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu sa fie in ei şi Eu in ei.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Nu ramane prins in trecut. Nu visa la viitor. Concentreaza-te asupra momentului prezent

Publicitate

Intreaga sa viata, Buddha a vorbit despre cat de important este sa traim in prezent.

“Nu ramane prins in trecut. Nu visa la viitor. Concentreaza-te asupra momentului prezent.” – este unul dintre cele mai frumoase citate ale sale.

Mindfulness este o practica ce ne ajuta sa constientizam ce se intampla in momentul de fata fara sa judecam situatia, fara sa incercam sa o schimbam si fara sa ne dorim sa fie diferita. De-a lungul anilor, trairea constienta a devenit incredibil de populara datorita nenumaratelor studii care arata beneficiile sale.

Mindfulness necesita o practica obisnuita pentru a avea rezultate frumoase. Nu se intampla peste noapte. Mai jos gasiti 5 principii de mindfulness pe care le poti adopta in viata de zi cu zi pentru un prezent mai bun, mai frumos, mai fericit:

1. Astazi este singura ta realitate

Asta este tot ce ai. Profita maxim de ea. Trecutul nu mai exista, este deja in spatele tau. Nu mai poti face nimic cu privire la asta. Insa ceea ce se intampla in viitorul tau ramane, pana la o anumita masura, in mainile tale. Scrie cea mai buna poveste ACUM.

Puterea de a crea un viitor mai bun este cuprinsa in momentul prezent.

2. Nu crede ce iti spui atunci cand esti intr-un moment vulnerabil

Nu toate zilele sunt la fel. Vor exista momente in care vei fi cea mai buna versiune a ta. In alte zile, iti vei dori ca lumea sa uite ca existi. Nu crede ce iti spui atunci cand esti intr-un moment mai dificil din punct de vedere emotional. Nu crede vocile din cap care continua sa iti spuna ca trebuie sa te simti mizerabil. Retine ca starea ta actuala nu este destinatia finala.

3. Furia ta este propriul tau inamic

Singura batalie care se da cu adevarat este cea din interiorul tau. Este foarte usor sa fii deranjata de situatii si lucruri. Insa trebuie sa incerci sa renunti la sentimentele negative ale furiei. Aceasta nu iti face niciun bine daca nu il convertesti in productivitate. Cand iti dai seama ca prezentul este singurul lucru pe care il controlezi, iti vei da seama cat de scurta este viata pentru a fi consumata pe manie. In 9 din 10 cazuri, furia doar agraveaza o problema. Stai departe de ea.

Publicitate

4. Orice este creat de doua ori – prima data in mintea ta si apoi in viata ta

Poti crea ce poti gandi. Exista motive bune pentru creierul tau este situat chiar in partea superioara a corpului. Foloseste-l de multe ori. Decide un obiectiv. Fa un plan. Pune-l in aplicare. Fara a avea o imagine clara a ceea ce iti doresti, vei merge doar in directia gresita.

5. Cand incerci sa controlezi totul te bucuri de prea putine lucruri

Ai incercat vreodata sa strangi in mana nisip? Ai vazut cat de repede aluneca in momentul in care incepi sa stragi pumnul? Da, exact asta este viata. Cu cat incerci mai mult sa o controlezi, cu atat mai mult o vei pierde. Lucrurile isi au propriul timp si nu poti detine controlul asupra tuturor, chiar daca incerci cu disperare. Ia viata asa cum este.

Fiti grijulii! Poveste cu tâlc

Cândva, pe o margine de lume, într-un sat îndepărtat, trăia un suflet de artist, talentat şi înţelept. Maestrul adora copiii şi îi plăcea să-i răsfeţe cu încântătoare daruri: lucruşoare mici, născute dintr-o mare pasiune, foarte frumoase, dar… fragile!

Oricât de mult se străduiau bieţii prichindei să fie grijulii cu noile jucării, fermecătoarele daruri se spărgeau zgomotos, transformându-se în cioburi.

Micuţii, disperaţi, plângeau cu amărăciune. Iar peste ceva timp, bătrânul înţelept le oferea alte daruri minunate: ameţitor de frumoase, dar… şi mai fragile!

Într-o zi părinţii copiilor, copleşiţi de drama picilor, au bătut la uşa bătrânului:

– Maestre, eşti atât de înţelept! Ştim că le doreşti copiilor noştri numai bine! Dar de ce le faci astfel de cadouri? Sunt încântătoare, dar atât de fragile!

Bătrânul înţelept le răspunse zâmbind:

– Vor trece doar câţiva ani şi cineva le va oferi… inima sa. Din bucuria de a primi aceste lucruri mici – frumoase, dar fragile, şi tristeţea de a le pierde într-o clipă, vor învăţa să fie măcar un pic mai grijulii cu acel dar de nepreţuit.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala