Cercetările unui neurolog: „Ziua de lucru înainte de ora 10 dimineața nu este altceva decât o tortură”

Cercetările unui neurolog: „Ziua de lucru înainte de ora 10 dimineața nu este altceva decât o tortură”

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 November 2020 in CuriozitățiLifeStylePsihologieStiinta

Descoperirile doctorului Paul Kelly, cercetător principal la Universitatea Oxford, arată că cea mai comună formă de tortură în zilele noastre este aceea de a te trezi și de a merge la muncă înainte de ora 10 dimineața.

Din păcate, majoritatea dintre noi aparținem grupului de oameni care se trezesc devreme și încep să lucreze devreme în fiecare zi, scrie Longevity Box.

Corpul uman funcționează pe cronometre biologice numite ritmul circadian sau ceasul corpului. Acest ciclu programat genetic reglează nivelurile de energie, producția de hormoni, funcția creierului și percepția timpului. Studiile au arătat că ne torturăm corpul trezindu-ne devreme și începând să lucrăm înainte de 10 dimineața în fiecare zi, deoarece ne afectăm negativ ritmul și apare dezechilibrul circadian.

Potrivit lui Kelly:

„Nu ne putem schimba ritmul de 24 de ore.”

Ziua de lucru de 8 ore a fost introdusă la începutul secolului al XX-lea. Acest lucru nu a ținut cont de ceasul natural al corpului uman. Mai mult, în cele mai vechi timpuri, corpurile oamenilor se bazau pe ciclul zilnic al soarelui, mai degrabă decât pe aceste strategii moderne. Dr. Paul Kelly de la British Science Festival afirmă:

„Avem o societate lipsită de somn. Aceasta este o problemă internațională. Toată lumea suferă din anumite motive. ”

El a sugerat ca orele în școli să înceapă de la ora 10:00. Această teorie a fost testată într-o singură școală și, în timp, prezența elevilor și performanța generală s-au îmbunătățit dramatic, iar notele lor au crescut dramatic.

Vă puteți imagina îmbunătățiri dacă am introdus această schimbare în toate sectoarele societății moderne? Am fi energizați, productivi, concentrați și fericiți.

Persoanele care sunt puse să lucreze dimineața devreme sunt expuse stresului emoțional și fizic și suferă de diverse probleme de sănătate. Beau mai mult de 3 căni de cafea pe zi și încearcă să arate energice și active toată ziua. În cifre, 40 de miliarde de dolari sunt cheltuiți în fiecare an pentru cafea! Dar, în realitate, pur și simplu nu au dormit suficient!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!