Cele mai bune recomandări de la specialiștii în neurologie despre cum sa simtim fericirea cu adevarat

Cele mai bune recomandări de la specialiștii în neurologie despre cum sa simtim fericirea cu adevarat

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 May 2018 in Dezvoltare Personala

“Să fii bun cu toţi, să placi câţiva şi să iubeşti puţini, să fii dorit şi indispensabil pentru cei pe care îi iubeşti sunt cele mai sigure căi prin care te poţi apropia de fericire” – Mary Stuart

Există sute și mii de sfaturi sau terapii psihologice care ne ajută să ne bucurăm de viață și să vedem părțile bune ale ei. Dar ce poate să ne recomande chiar creierul nostru?

Noi am adunat cele mai bune recomandări de la specialiștii în neurologie, fiindcă ei știu cu adevărat când și cum creierul nostru simte fericirea.

1. SĂ ÎNVEȚI SĂ SPUI „MULȚUMESC”

Atunci când mulțumim cuiva sau chiar sorții pentru tot ce am primit, noi ne focusăm asupra părților pozitive ale vieții. Amintindu-ne despre ceva plăcut, vom provoca eliberarea serotoninei în creier. Această metodă este frecvent folosită la tratarea depresiei.

2. SĂ REZOLVI PROBLEMELE ODATĂ CU APARIȚIA LOR

Creierul nostru caută soluții pentru o anumită problemă timp de 24 de ore. Pentru aceasta se consumă foarte multă energie. Noi vom simți o stare de alarmă și iritare, dacă creierul deja a obosit, iar soluția încă nu este găsită. Odată ce creierul găsește rezolvarea, el se liniștește și începe din nou să vadă totul în părți pozitive. Iată de ce este important ca problemele să fie rezolvate toate pe rând.

3. SĂ SPUI TOT CE TE DERANJEAZĂ, TOT CE S-A ADUNAT

Atunci când simți ceva neplăcut și atunci când spui despre asta sunt două procese de care răspund emisfere diferite ale creierului. În cazul în care emoțiile negative sunt descărcate, ele au o influență mai redusă asupra conștientului. Din acest considerent, se recomandă să ne debarasăm de neplăcerile adunate în minte și să-i oferim creierului posibilitatea să vadă lucrurile pozitive.

4. ATINGERILE ȘI ÎMBRĂȚIȘĂRILE

Omul are nevoie de interacțiune socială. Susținerea morală, plus atingerile și îmbrățișările au un efect catalizator în reabilitarea după boli grave. Dacă să lipsești ființa umană de comunicare prin atingeri, creierul va interpreta acest lucru la fel ca și durerea fizică, fiindcă pentru aceste procese răspund aceleași zone. În rezultat, se vor crea premize pentru apariția depresiei.

5. SĂ ÎNVEȚI TOT TIMPUL CEVA NOU

O informație nouă pentru creier înseamnă o schimbare continuă a anturajului. Astfel, acesta se străduie să se adapteze, se dezvoltă în acest mod și pentru acest efort se „autopremiază” cu dopamină -hormonul care produce plăcere. Așadar, dacă vreți să fiți fericiți nu vă temeți să încercați ceva nou.

6. SĂ FACI SPORT

Efortul fizic este un stres pentru organism. Însă, imediat după aceasta se produce procesul de eliberare a endorfinei, substanță produsă de creier care are efect analgezic. Astfel după sport, dispare durerea și se crează o dispoziție bună. Să știți că pentru aceasta nu este nevoie să alergați maratoane, o singură plimbare poate face minuni.

7. SĂ DORMI BINE

Atunci când dormim în întuneric se eliberează hormonul melatonina ce încetinește procesele în organism, fapt care îl ajută să se restabilească. Dacă creierul observă schimbări în jur, începe să elibereze hormonul stresului, ca mai rapid să trezească corpul. Iată de ce e important să dormiți 6-8 ore pe zi doar în întuneric.

8. SĂ FII ÎN AȘTEPTAREA UNUI LUCRU PLĂCUT

Creierul nostru simte o satisfacție deosebită când este în așteptarea unor lucruri plăcute. Iată de ce, nouă ne place să numărăm zilele sau minutele până la anumite momente fericite din viața noastră, precum: ziua de naștere sau ziua nunții, o întâlnire cu un prieten sau pur și simplu finalizarea zilei de muncă.

1.Nu ce ai, cine eşti, unde eşti sau ce faci sunt aspectele definitorii pentru fericirea sau nefericirea ta, ci mai degrabă gândurile tale. (Dale Carnegie)

2. Există o singură cale spre fericire şi aceea este renunţarea la orice fel de grijă provocată de lucrurile care nu depind sub nicio formă de noi. (Epictetus)

3. Tindem să uităm că fericirea nu este un rezultat al obţinerii a ceea ce nu avem, ci un act al cunoaşterii şi aprecierii a ceea ce deja avem. (Frederick Keonig)

4. Să fii bun cu toţi, să placi câţiva şi să iubeşti puţini, să fii dorit şi indispensabil pentru cei pe care îi iubeşti sunt cele mai sigure căi prin care te poţi apropia de fericire.(Mary Stuart)

5. Fericirea apare atunci când se instituie o armonie între ceea ce gândeşti, ceea ce spui şi ceea ce faci. (Mahatma Gandhi)

6. Unii provoacă fericire pe oriunde pleacă, alţii, ori de câte ori pleacă.(Oscar Wilde)

7. Succesul nu e cheia fericirii. Fericirea e cheia succesului. Dacă-ţi place ceea ce faci, va veni şi succesul. (Herman Cain)

8. Există o singură cauză a nefericirii: falsele credinţe pe care le ai în minte, atât de împrăştiate, răspândite şi inerte încât nu te gândeşti niciodată că te-ai putea îndoi de ele.(Anthony de Mello)

9. Fericirea nu este un dat. Ea derivă din acţiunile noastre. (Dalai Lama)

10. Cînd una dintre uşile fericirii se închide, se deschide o alta, dar de atât de multe ori ne uităm prelung la cea închisă, încât nici nu mai observăm că o nouă uşă zace deschisă chiar sub ochii noştri. (Hellen Keller)

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să dai Like paginii noastre de Facebook si să-l Distribui mai departe!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!