Ce pleacă din interiorul tău nu se poate uita niciodată

Ce pleacă din interiorul tău nu se poate uita niciodată

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 October 2018 in Dezvoltare Personala

Câte persoane ai întrebat ce fac și răspunsul din partea lor a fost același: „Bine”. Cu câte persoane ai interacționat în mediul online și cu câte ai purtat o discuție față în față, aici facând bineînțeles exceptie cele de la locul de muncă, deși de multe ori și aceste discuții au loc tot în mediul online? A devenit mai simplu să îi trimiți colegului un mesaj pe calculator decât să îl întrebi direct. Ne gândim dacă nu cumva îl deranjăm și atunci mai bine tastăm.

E păcat că așa am început să ne comportăm și cu prietenii apropiați, a devenit mai ușor să ne urmărim sentimentele și stările în mediul virtual. Dacă și-a postat o poză în care zâmbește sau e în concediu atunci e fericit, ce rost are să îl mai bat la cap cu întrebări stupide. Și la urma urmei, răspunsul va fi același “Bine”. Dăm același răspuns indiferent dacă suntem triști, supărați sau dezamăgiți. Oare chiar am uitat să ne exprimăm sentimentele și tot ce simțim? Ne gândim deseori că ar fi mai bine să nu îi incărcăm și pe ceilalți cu problemele noastre, dar oare acest lucru nu ne depărtează și mai mult?

E trist să vezi relații în care cei doi abia își mai vorbesc și atunci când acest lucru se întâmplă, relația se degradează, și fiecare începe să își trăiască viața separat. O relație între doi oameni începe să se distrugă în momentul în care aceștia nu își mai vorbesc, în momentul în care nu își mai exprimă sentimentele, oricare ar fi acestea. Mai bine strigați-vă nemulțumirile unul altuia decât să lăsați comunicarea și mai apoi sentimentele să moară. Când vorbiți transmiteți emoție și afecțiune, când tăceți transmiteți doar indiferență. Iar când începe să apară indiferența va urma teama, suspiciunea, gelozia și poate chiar infidelitatea. Toate acestea se nasc din lipsa comunicării. Ați văzut cupluri care să își vorbească, să își zâmbească și să se înșele? Sau mai degrabă ați văzut cupluri care s-au degradat în momentul în care cei doi abia că se mai priveau, zâmbetele de pe chipurile lor au dispărut și o liniste profundă le măcina sufletul. Chiar dacă erau aproape, sufletele lor se depărtau cu o viteză incredibilă.

Rețele de socializare prezente astăzi în viața fiecăruia nu fac decât să accentueze lipsa de comunicare dintre oameni. Ne dau senzația că avem o mulțime de prieteni, că lumea ne ascultă și că suntem în centrul atenției, când de fapt realitatea e cu totul alta și în fața încercărilor vieții ne trezim mai singuri ca niciodată. E păcat că am început să folosim atât de greșit toate aceste rețele de socializare. Am ajuns să nu mai transmitem ceea ce simțim și afișăm doar ce vrem ca ceilalți să vadă sau să creadă despre noi. Am început să ne ascundem în spatele unor poze care nu vor transmite emoții sau sentimente și astfel nu facem decât să ne îndepărtăm de realitate și să devenim din ce în ce mai superficiali. Te-ai întrebat vreodată de ce pe Facebook toată lumea e fericita? Te-ai întrebat vreodată înainte să postezi ceva dacă e cu adevarat ceea ce simți sau e doar ce ai vrea să vadă alții?

Ar trebui să ne amintim să redevenim oameni, să avem puterea de a ne exprima sentimentele, fericirea sau tristețea, bucuriile sau dezamagirile. Să nu ne fie frică să fim vulnerabili, deoarece întotdeauna sinceritatea a apropiat oamenii. Nu vă fie frică să spuneți ce simtiți cu adevărat și nu vă mai ascundeți în spatele unor monitoare de unde vă creați imagini superficiale și false.

Când va veni timpul să îți pui întrebarea legată de ce ai lăsat în urmă, oare ce vei răspunde?

O pagină de facebook, mesajele de la mulți ani pe care le-ai scris din reflex, pozele cu ce ai mâncat sau ai băut în oraș, check-inurile din aeroport sau complimentele gratuite pe care le-ai făcut apăsând butonul Like? Oare e de ajuns?

Folosiți rețelele de socializare, dar luați doar ce este bun din toate acestea și nu le lăsați să vă dezumanizeze. Simtiți și lasați-i pe cei de lângă voi să simtă la rândul lor, deoarece lucrurile pe care nu le simţi se uită. Oamenii vor uita întotdeauna ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă, iar ceea ce pleacă din interiorul tău nu se poate uita niciodată.

Sursa: dragaviata.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide