Cad, mă ridic, zîmbesc şi merg mai departe, pentru că noi OAMENII suntem prea egoişti ca să ne învăţăm să pierdem şi să ne cerem iertare!

Cad, mă ridic, zîmbesc şi merg mai departe, pentru că noi OAMENII suntem prea egoişti ca să ne învăţăm să pierdem şi să ne cerem iertare!

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 March 2018 in De Suflet

Suntem egoişti. Noi, oamenii suntem egoişti.

Nu există zi în care nu ne-am gândit la noi, măcar pentru un minut! Mereu ne gândim cum să ne simţim noi cât mai bine, iar atunci când nu ne merge dăm vina pe toţi şi nu ne putem asuma greşeala.

Suntem egoişti cu prietenii, cu parinţii, cu iubiţii/iubitele, cu toţi.

Nu ai putea să mă convingi că nu eşti şi tu aşa! Ştii de ce? Pentru că chiar şi acum gândeşti că tu nu faci parte din această categorie! Mă-nconjoară zilnic zeci de oameni de acest tip, mai dragi sau mai puţin dragi sufletului.

Noi, cei egoişti, începem să preţuim atunci când pierdem! Şi de cite ori imi repetam in gând să nu mai fac aceleaşi greşeli niciodata şi oricum le fac. Dragostea de sine mereu prevalează! Credem că lumea ne stă la picioare, că orice ne aparţine, că nimeni nu ne poate parăsi ( desigur prea buni ca sa ne părăsească cineva), că indiferent de ce facem, vom fi iertaţi. Dezamagire, nu e chiar aşa. Oamenii obosesc să mai fie oameni, încetează să mai iubească necondiţionat fără să aştepte ceva înapoi, înceteaza să mai daruiască zâmbete şi dispar. Azi vei dispărea şi tu.

Suntem prea tineri ca să nu ne avântăm în toate jocurile vieţii. Cei cu un bagaj de aventuri mult mai mare au doar menirea de a ne întinde mâna şi de a ne arăta drumul corect . Nu vă costă nimic, fiţi mai buni. Trăim într-o lume meschină de tot!

Astăzi, mai mult ca niciodată cred ca omul e razboi, omul e pace, omul ucide şi omul naşte, atât la propriu cât şi la figurat! Omul îţi poate zbuciuma sufletul, provocindu-ţi un război civil între fluturaşii din stomac şi tot el ţi-i poate linişti printr-un gând sau o vorbă dulce, o alinare! Urăsc să pierd, dar azi declar cu pieptul deschis că sunt înfrintă! Nu, nu pentru mult timp, pentru o zi în care să mă simt slabă şi neajutorată! Întinde-mi o mînă şi ajută-mă!

Suntem prea egoişti pentru o lume ce a fost creată de o închipuire atât de divină!

Azi pierd eu, mîine pierzi tu!

Cad, mă ridic, zîmbesc şi merg mai departe, pentru că noi OAMENII suntem prea egoişti ca să ne învăţăm să pierdem şi să ne cerem iertare! Deci, azi nu mă voi încadra în tiparele voastre şi voi fi un pic mai bună!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Scapă de griji și probleme! Azi și pentru totdeauna!

Realitatea secolului 21 ne pune mereu în fața grijilor și problemelor,iar noi nu reușim mereu să le facem față și dăm prea mare valoare lucrurilor negative și pesimiste din viața noastră.Haideți să gândim un pic altfel și să inversam lucrurile.De ce să nu fim mai optimiști și mai binevoitori cu noi înșine?De ce să nu acordam prioritate gândurilor și faptelor bune și să încercam să ne bucuram de orice moment,chiar și daca acesta nu este tocmai perfect.Mai jos vă propun niște sfaturi cum să evitați stresul și anxietatea.

Încearcă să vezi partea plină a păharului.În loc să te axezi doar pe partea negativă a lucrurilor din viaţa ta, poate ar fi cazul să privești şi aspectele pozitive pe care aceasta le aduce.Poate nu ai jobul perfect dar partea bună este să ai un loc de muncă,dar dacă te gândești că cineva nu îl are deloc,începi să vezi aspectele bune.

Scoate din viața ta oamenii care te încarcă cu energie negativă și încearcă să eviți persoanele rele,care mereu se plâng de probleme lor și te fac și pe tine să gândești la fel! În schimb, înconjoară-te cu gânduri plăcute și năstrușnice de la oamenii care te motivează. Dacă ești demotivat, oamenii din jurul tău te vor face să te simți mai bine. Energia pozitivă care te înconjoară te va ajuta sa îți îmbunătățești modul de gândire.

Este mult mai ușor să ai o atitudine pozitivă dacă te concentrezi pe cele mai bune momente din viață. Este inevitabil să ai și probleme și provocări, trebuie însă să îți amintești că așa e viața, are și urcușuri și coborâșuri. Iar după fiecare perioadă mai puțin bună, vine una excelentă!

Prin urmare, alege să îți împli mintea cu gânduri și imagini pozitive . Fă din asta un obicei conștient. Pentru început, poți începe prin a aprecia tot ceea ce ai acum. O stare de recunoștință ajută foarte mult la gândirea pozitivă.

Obstacolele din viață, dificultățile sau eșecurile te ajută să devii, să te transformi și să te apropii și mai mult de scopul propus la îmceput.

Dacă privești toate aceste lucruri ca pe niște provocări care te fac mai puternic, mai curajos si accepți schimbarile din viata ta, vei înceta să mai fii captiv propriului mod de a gândi. Sclavia este o chestiune de mentalitate. Eliberează-ți mintea și dă aripi viselor să zboare!

Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gândit. Mintea este totul. Devenim ceea ce gândim.Deci,nu mai continua să te tot gândești la probleme și fii ceea ce îți dorești să fii!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!