Arterele înfundate și depunerile de colesterol – 9 alimente care ar trebui utilizate pentru curățarea naturală a arterelor

Arterele înfundate și depunerile de colesterol – 9 alimente care ar trebui utilizate pentru curățarea naturală a arterelor

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 January 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Curățarea arterială naturală este o alternativă excelentă la medicamentele scumpe. Sucul de rodie, varza murată, pepene verde și alte produse vor face față perfect acestei sarcini. Nutriția joacă un rol important în sănătatea organismului, motiv pentru care este atât de important să consumăm alimente de calitate.

În acest articol vom vorbi despre curățarea naturală a arterelor folosind 9 alimente naturale.

1. Suc de rodie

Studiile au arătat că această băutură naturală are unele dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți, care sunt esențiale pentru sănătatea noastră.

De fapt, este chiar un lider și printre produse atât de benefice precum murele, afinele și portocalele.

Consumul regulat de suc de rodie curăță arterele, reduce efectele negative ale aterosclerozei și ajută la combaterea colesterolului rău (sau a lipoproteinelor cu densitate mică – LDL)

2. Curățarea naturală a arterelor adăugând în dietă pește gras

Aceste tipuri de pești sunt principala sursă de acizi grași omega-3, substanțe nutritive pe care organismul nostru nu le produce, dar le primește din alimente. Acestea susțin și îmbunătățesc starea sistemului cardiovascular.

Dacă includeți peștele gras în dieta dvs. și îl consumați de cel puțin de două ori pe săptămână, acesta va curăța vasele de sânge blocate, va regla nivelul lipidelor din sânge și va preveni întărirea venelor și arterelor.

Acest produs este, de asemenea, valoros pentru efectul său antiinflamator, care este deosebit de important pentru varice.

Vă recomandăm următoarele tipuri de pești:

  • somon
  • macrou
  • ton
  • păstrăv
  • hering
  • sardea

3. Varză murată

Acest fel de mâncare este o sursă naturală de bacterii benefice care au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv și a sănătății inimii.

Adăugând varză murată la dietă, veți îmbunătăți procesul de curățare al organismului și vă va ajuta la scăderea colesterolului și la eliminarea substanțelor toxice.

Și cel mai important – acest fel de mâncare întărește sistemul imunitar și previne dezvoltarea mai multor boli infecțioase.

4. Ulei de măsline

Uleiul de măsline din clasa extra ne furnizează acizi grași esențiali care stimulează curățarea naturală a arterelor.

Consumul acestui produs în forma sa brută ne scutește de excesul de colesterol și trigliceride, care la rândul său reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Antioxidanții protejează împotriva efectelor distructive ale radicalilor liberi și previn, de asemenea, întărirea venelor.

5. Semințe de susan

Acest produs s-a dovedit a fi un protector eficient al inimii. De asemenea, ajută la problemele circulatorii și previne dezvoltarea aterosclerozei.

Semințele de susan sunt bogate în acizi grași, antioxidanți și componente antiinflamatorii, care au multe proprietăți utile, inclusiv îmbunătățirea stării arterelor.

6. Roșii

Curățarea naturală a arterelor nu se va realiza fără roșii. Acest fruct conține puternicul antioxidant licopen, care ajută la reducerea oxidării colesterolului rău depus pe pereții arterelor.

Trebuie remarcat faptul că, sub forma sa crudă, salata sau sucul de roșii proaspăt stors are multe proprietăți benefice, dar numărul lor crește în timpul gătitului.

7. Făină de ovăz

Făina de ovăz este bogată în fibre, ceea ce îmbunătățește digestia și, de asemenea, ajută la conversia colesterolului și a grăsimilor.

Dacă o consumați în fiecare zi sau cel puțin de trei ori pe săptămână, arterele dvs. se vor auto curăța și vor elimina orice substanță dăunătoare.

8. Nuci

Nucile nu sunt doar o alternativă benefică la gustările dăunătoare atunci când trebuie să ne satisfacem foamea. Acestea ar trebui utilizate pentru a preveni arterele înfundate și bolile cardiovasculare.

Nucile conțin grăsimi mononesaturate și acizi grași omega-3, care ajută la prevenirea acumulării de lipoproteine ​​cu densitate mică ( colesterol rau LDL) în organism.

Vă recomandăm să consumați:

  • alune
  • fistic
  • migdale
  • arahide

9. Pepene verde

Acest produs conține foarte puține calorii, dar mulți antioxidanți care ne protejează arterele.

Proprietățile diuretice ale pepenelui roșu ajută organismul să facă față proceselor inflamatorii, îmbunătățesc circulația sângelui, precum și ajută la eliminarea substanțelor nocive din sânge.

Acest produs conține importantul aminoacid citrulină, care reglează eficient tensiunea arterială.

După cum puteți vedea, există multe produse care au proprietăți foarte benefice atât pentru artere, cât și pentru sistemul cardiovascular în ansamblu. Așadar, încercați să le consumați regulat și nu uitați să aveși o alimentație adecvată și echilibrată.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!